Noen ganger mister jeg litt oversikten over hvilke land jeg har besøkt. For en liten stund siden kjøpte jeg meg et skrapekart. Det funker på den måten at når jeg har besøkt et land, skraper jeg vekk et lite belegg på kartet, og vips… landet dukker opp. Det var først når jeg var ferdigskrapt at jeg skjønte at jeg knapt har begynt å utforske verden. Man ser jo knapt at jeg har skrapt vekk noe!

GlobetrotterElisa

Jeg er ikke en person som samler på flest mulig land, men det er jo alltid litt ekstra stas å krysse ut et nytt land fra lista, eller i mitt tilfelle – skrape frem et nytt land på verdenskartet mitt. Jeg har til nå besøkt 42 land og 4 selvstyrte områder. Kanskje jeg rekker 100 land før jeg pensjonerer meg fra livet som globetrotter? Det er uansett ikke så farlig om jeg ikke klarer det heller…

Drøye 40 land er ikke et ekstremt høyt tall når man lider av wanderlust og har tippet 40 år. Grunnen til at antall land ikke er så høyt er hovedsaklig fordi jeg ofte reiser tilbake til samme steder når jeg finner plasser jeg liker meg veldig godt.

Her er min liste over land jeg har besøkt til nå, i alfabestisk rekkefølge.

Belgia

En av nykommere på listen. Tidlig våren 2016 besøkte jeg Flandern – dette pannekakeflate området nord i Belgia som er perfekt for sykling. Flandern er også kjent for sjokolade, øl og et utmerket kjøkken, og ikke minst små og koselig byer med trange gater og gamle bygninger. Ta turen til Brügge om det er små byer som sjarmerer deg mer enn kaotiske storbyer.

Flandern

Bhutan

Jeg får ikke sagt det mange nok ganger, men Bhutan er et fantastisk land. Bhutan – det siste Shangri-La, måler landet sitt i brutto nasjonal lykke. Kanskje verdens dyreste land å oppholde seg i siden det koster $250 per dag i turistavgift for å være i landet. Dette var mitt første besøk i Himalaya og definitivt ikke det siste. Dette er et land som bør stå på en hver eventyrer sin bucketliste!

Canada

2 ganger har jeg besøkt Montreal og dette er en utrolig sjarmerende by, akkurat passe stor. Min samboers favorittby. Canada er et ekstremt stort land, så jeg trenger nok en ekstra lang ferie for å få med meg alt jeg vil se i dette landet.

Danmark

De fleste er vel oppvokst med en sommerferie eller tre i dette landet? Uten at jeg husker det, er nok dette et av mine første land jeg besøkte utenfor Norge.

De Forente Arabiske Emirater

Dubai er byen og er du på jakt etter strandliv og eksklusiv shopping, er dette stedet for deg. Hele byen er for kunstig etter min smak, og havner ikke på listen over mine favorittsteder.

Ecuador

Hovedstaden Quito skulle bli min aller første destinasjon i Sør-Amerika. Dette var egentlig bare en mellomstopp før turen gikk videre til Galapagos. Galapagos er for deg som liker vakker natur og spennende dyreliv. Øyene utforskes best med båt. Vi hadde 5 dager på øyene, og det bør du minst sette av når du har tatt turen over til dette øyriket. Høydepunktet var å snorkle med sjøløver! Mer om Galapagos og en filmsnutt fra snorklingen, finner du her.

Galapagos

Egypt

Egypt er for deg som liker historie. Med pyramidene, Luxor og Kongenes dal kan du reise langt tilbake i tiden. Egypt er også for deg som liker sol og lange, late dager på stranden. Noen vil også påstå at snorkling og dykking i Rødehavet er et must om du er i Egypt.

Finnland

En langhelg til Helsinki er absolutt å anbefale. Koselig by med masse vakre bygninger, hyggelige mennesker, god mat og finsk design.

Frankrike

Jeg har vært ved kysten og drukket rosevin i solnedgang og jeg har vært i alpene og vandret. Skal jeg dra tilbake, blir det nok alpene med Chamonix og Mont Blanc som først får en gjenbesøk.

Frankrike

Haiti

Altså…, jeg har vært på Haiti, men det er nesten så det ikke teller. Jeg var på cruise i Karibien og en av destinasjonene var Haiti. Skipet var så stort (verdens største faktisk!), så rederiet hadde laget en egen inngjerdet plass der cruiseturistene kunne gå av å sole seg. Så joda, jeg har vært på Haitisk land, men kan ikke si så mye mer enn det.

Hellas

Min første sydentur gikk hit, til Rhodos. Ihvertfall den første sydenturen jeg kan huske. Jeg vet min første tur til syden var da jeg var 5 år, men om det også var til Rhodos – det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg har også besøkt Athen. Jeg dro hit i forbindelse med en Madonnakonsert og ble vel ikke helt enig med meg selv om konserten eller byen var best.

India

Goa i sør og Sikkim i nord. Goa er for masseturismen og det kryr av nyrike russere der. Fikk ikke helt dreisen på stedet, men India som ferieland ble forsterket etter besøket mitt i Sikkim, som er en del av Himalaya. Nydelig mat, natur og hyggelige folk. Darjeeling er absolutt et sted å få med seg.

Italia

De siste årene har jeg lagt min elsk på Italia. Jeg har besøkt de mektige alpene i Aostadalen og de eviglange vinmarkene i Piemonte. Er du ute etter en mat- og vinreise, er Italia landet. Jeg var også med på en litt artig trøffeljakt og vinsmaking nå i september. Italia har så mye mer å by på, så bli ikke overrasket om du leser mer om dette landet allerede til neste år. Flere tips fra mine turer i Italia, finner du her.

Hotel Bellevue & SPA

Jamaica

Litt samme opplevelse som Haiti… desverre. Men jeg har vært der altså…!

Kambodjsa

Landet med de mange ruinbyer og der Ankor Wat er den største og mest kjente. Og for mange kanskje den eneste grunnen til at de vil besøke Kambodsja. Dette landet overrasket meg mest av alle landene som ligger i dette området i sørøst Asia. Utrolig smilende og vennlige mennesker tross den grusomme massakeren som skjedde på 70-tallet. Pnom Penh er en utrolig ren og pen hovedstad. Kambodsja kan ikke skryte på seg milevis med kyst, men den lille biten de har er utrolig vakker og er også verdt et besøk.

Kenya

Timon og Pumba. Har du ikke sett animasjonsfilmen Løvenes konge, er det bare å gjøre det nå. Etterpå bestiller du en safari og jeg lover deg – Løvenes konge blir aldri den samme. Den blir bare enda bedre.

Kina (Hong Kong og Macao)

Jeg har strengt tatt ikke besøkt Kina, men jeg har besøkt både Hong Kong og Macao. Siden dette er selvstyrte områder underlagt Kina, så må jo nesten Kina få en plass på listen allikevel.

Hong Kong var en veldig spontan tur. Vi hadde noen dager til overs på en av våre turer i sørøst Asia, og vi valgte å ta en svipptur til Hong Kong! Av dette lærte jeg at heretter drar jeg ingen steder uten å sjekke temperaturen på forhånd OG sjekke om det er noen merkedager man kanskje bør holde seg unna. Hong Kong ble en slik opplevelse – og derfor må jeg tilbake for å gi byen en ny sjanse!

Kosovo

Kosovo kan by på ekstremt vakre fjellområder. Og det beste av alt – du har fjellene helt for deg selv! Dette er Europas yngste stat og er kanskje en destinasjon mange ikke har på lista si. Nysgjerrig på Kosovo? Les alle mine innlegg fra dette vakre landet her.

Kosovo

Latvia

Riga har jeg besøkt 2 ganger. Dette er en perfekt destinasjon om du ønsker en langhelg med fokus på SPA og god mat. Spesielt det siste. Jeg kan ikke huske å ha vært i en storby med så mye god mat. Uansett hvilken restaurant vi havnet på, var maten virkelig førsteklasses. Riga er en perfekt liten by for en førjulshelg. Er du her på sommeren, så legg gjerne inn en utflukt til badebyen Jurmala. Enkelt å komme seg dit med tog fra Riga.

Luxembourg

For mange, mange år siden var jeg og en venninne på en liten roadtrip i Tyskland. Vi svippet innom Luxembourg, vandret i hovedstaden med samme navn og tok masse fine bilder av byen. Det jeg husker mest er at vi ble stoppet på grenseovergangen inn til Tyskland igjen. 2 unge jenter i utenlandsregistrert bil. Potensielle smuglere liksom? Vi slapp igjennom selv om de var noe skuffet over fangsten.

Makedonia

Makedonia har ingen kyst, men de har Ohridsjøen. Det er hit du bør legge turen om du har tenkt deg til Macedonia. Byen Ohrid er sjarmerende vakker. Bare det alene er grunn til å besøke byen. Hvis jeg trenger å overtale deg mer, bør du lese innlegget der jeg gir deg 7 tips til hva du kan gjør i Ohrid.

Makedonia

Malaysia

Kuala Lumpur – jeg elsker dette kule navnet på hovedstaden i Malaysia. Det er ikke bare hovedstaden som er hipp og bra, resten av landet fyker også opp som en høydare i Asia. Elsker gatematen i dette landet og det er utrolig behagelig å reise rundt med buss. Fine veier og førsteklasses busser. Og ikke minst: det er billig!

Marokko

Krydder, mystikk, farger, ørken, kameler og yrende markeder! Jeg besøkte Marrakech og skal du bo i denne byen, velg en hvilken som helst familiedrevet Rijad. Mye triveligere enn et hotell og mye, mye mer sjarmerende. Glamping i ørkenen er også å anbefale!

Mexico

Her gjentar jeg dessverre samme opplevelse som Haiti og Jamaica. Vi var ikke på fastlandet, men på en øy som heter Cozumel. Vi leide scooter og kjørte rundt på øya som forøvrig bare bestod av sand og ødemark. Midt inni ødemarken fant vi et tequiladestilleri og gjorde som alle andre turister; kjøpte med overpriset tequila hjem.

Nederland

Amsterdam. Det må være minst 18 år siden jeg var i Amsterdam, så jeg husker nesten ikke hva som fascinerte meg med denne byen. Kanskje på tide å friske opp hukommelsen?

Norge

Norge, mitt Norge! Jeg vil nesten påstå at vi bor i verdens vakreste land! Norgesferie er like aktuelt hvert år. Hvorfor ikke satse på det neste sommer? På bloggen min finner du fryktelig mange tips til fjellturer i Norge, og jeg håper du finner en som passer deg!

Tyin, Jotunheimen

Oman

Jeg har ikke flust av «uvanlige» ferieland på lista mi, men Oman er nok ukjent som feriedestinasjon for mange. Det var det i hvert fall for meg før jeg havnet her. Jeg hadde meldt meg på en tur med ukjent destinasjon, og fikk ikke vite hvor jeg skulle før jeg sto på Gardermoen pakket og klar. Så, det var slik jeg havnet i Oman. Hovedstaden Muskat er verdt et stopp. For meg var dette positiv møte med arabisk kultur, og den rake motsetning til nabolandet De Forente Arabiske Emirater som jeg besøkte bare 2 uker etter denne turen.

Peru

Ingen tur til Sør-Amerika uten å besøke Peru. Det var Machu Picchu som var hovedattraksjonen, men Peru er så mye mer enn det. Jeg var på jungeltur i Amazonas, besøkte den koselige byen Cusco, Den hellige dal, Titicacasjøen og gikk den mindre kjente trekkingruta Lares Trek. Alle mine innlegg fra Peru, har jeg samlet her.

Machu Picchu

Singapore

Singapore er hovedstaden i Republic of Singapore. Jeg har besøkt hovedstaden, og dette er en den byen i Asia som er mest lik en europeisk by. Singapore har en av de høyeste levestandardene i verden. Her finner du ikke noe søppel i gatene. Byen har en gigantisk stor og grønn park du kan slappe av hvis du vil koble fra storbyjaget. Havna om kvelden er perfekt for en romantisk middag!

Spania

Jeg følte meg som siste nordmann som ikke hadde vært på spansk jord da jeg besøkte landet for første gang i 2015! Da gikk turen til vinområdet Penedes og Sitges rett utenfor Barcelona. I 2016 tok jeg turen til Mallorca og fikk erfare at denne charterdestinasjonen er så mye mer enn sol og strandliv. Jeg oppdaget en 90 km lang trekkingrute over fjellpasset som strekker seg langs hele vestsiden av øya. Jeg fikk bare testet en liten bit av ruta, men tenker nok at det blir en tur tilbake hit for å gå hele ruta fra sør til nord.

Mallorca

Storbritannia

En liten flytur rett over fjorden, og du har et hav av spennende destinasjoner i Storbritannia. Det er over 20 år siden jeg besøkte London (hjelpes!!!), men jeg har besøkt både Nord England og Skottland i løpet av 2016.

Sveits

Høye fjell, bilfri byer, eviglange slalombakker og raclette! Sveits er en super destinasjon for vinteraktiviteter. Så langt har jeg bare rukket innom Sveits på vinteren, men det ligger i bakhodet at dette også er en super destinasjon for mountainbiking.

Sverige

Som nordmann kan man nesten ikke unngå å ha vært i Sverige, vår nabo på godt og vondt. Vi småkrangler om å vinne Grand Prix og våre skiløpere har en intern kamp, men søta bror er nå verdt er besøk. De har en idyllisk skjærgård på vestkysten, som er perfekt til både kajakk og sykling. Jeg har skrevet flere innlegg fra akkurat dette området, og alle innleggene finner du samlet her. Om du er like hekta på sykling som meg, bør du også lese min guide til terrengsykling i Dalarne.

Bohuslän i Sverige

Tanzania

Mitt første afrikanske land skulle bli Tanzania. Målet var Kilimanjaro, og jeg kom meg opp til toppen. Det var på denne turen jeg ble hekta på virkelig høye fjell!

Thailand

Smilets land og mitt favorittland. Chiang Mai er favorittstedet i Thailand og her bare loffer jeg rundt på utallige nattmarkeder, får massasje til slikk og ingenting og spiser den beste maten som serveres i Thailand. Strendene i sør er heller ikke å forakte. Lei en bungalow, drikk rett fra ferske kokosnøtter og les en bok mens du nyter livet i en hengekøye. Det noe spesielt med Thailand. Det var her den virkelige reiselysten min våknet.

Mitt siste besøk var i november 2015 og da ble jeg adoptivmamma til en havskilpadde, var på båttur i Phang-Nga bukten, opplevde en noget crazy vegetarfestival og testet ut bamboo rafting.

DCIM100GOPROG0049558.

The Gambia

Mitt aller nyeste land på denne listen. Gambia er så mye mer enn sol og strand. Hvis du virkelig har lyst til å oppleve det autentiske Gambia, bør du ta turen innover i landet. Vi bodde på en koselig lodge langs Gambiaelven, fikk se både sjimpanser og flodhester på vår båttur nedover elven samt et besøk hos en familie på 75 personer. Et besøk til Kunta Kinte Island som er på UNESCO´s verdensarvliste er også å anbefale.

Tyrkia

Mangfoldige charterturer i tidlig ungdom sammen med samboeren har satt sine spor. Det ble et opphold noen år før jeg dro tilbake igjen. I mellomtiden hadde prisene føket til værs og selgerne enda mer påtrengende. I 2015 gjenopptok jeg vennskapet med dette landet, og fikk endelig sett eksotiske Istanbul.

Istanbul

Tyskland

Berlin, jeg bare sier det: BERLIN! Jeg har feriert mye i Tyskland. En lang sykkeltur og 2 bilturer, alpevandring og utallige besøk til min desidert favorittby her i Europa. I 2006 var jeg i Berlin i 4 måneder. Frisket opp skoletysken (som nå igjen er glemt), spiste lunsj på utallige kaféer, fikk nye internasjonale bekjentskaper og hadde 4 måneder med kulturell overdose. Berlin er en helårsby, men ta gjerne turen i desember og opplev de mange julemarkedene.

USA

Våren 1999 og jeg skulle på min første tur utenfor Europa. Den gangen gikk turen til Florida. USA er jo et gedigent kontinent, og jeg har bare vært i Florida og byene New York og New Orleans. Florida er en av mine destinasjoner jeg besøker igjen og igjen. Miami Beach er stedet der neonlys og svulmende muskler blinker om kapp.

Miami South Beach

Ungarn

Budapest er en utrolig vakker by. Et besøk på et av de mange termalbadene er nesten uungåelig og det bugner av gode restauranter. Husk å booke bord i god tid. Dette er byen jeg kommer til å dra tilbake til rett og slett på grunn av maten.

Vietnam

På en av mine mange turer over til denne delen av Asia for å besøke Thailand, dro vi innom Vietnam. Den turistifiserte bukta Ha Long Bay var høydepunktet. Vi overnattet på båt og seilte rundtomkring mellom alle øyene som reiste seg opp fra havet. Ellers var jeg ikke så fasinert av dette landet. Jeg har derfor lurt på om jeg skal dra tilbake for å se om jeg fortsatt syns det samme. Det er jo så mange som skryter av Vietnam. Jeg tror jeg var på feil sted til feil tid rett og slett.

Østerrike

Nå snakker vi Afterski! Er du ute etter ekte, genuin Afterski der det danses på bordet etter ompa ompa musikk – ja da drar du til Østerrike. Billigere enn de øvrige alpedestinasjonene er det også. Salzburg er også en by som er verdt å få med seg om du tar turen til Østerrike. Og lurte du på hvor Toblerone sjokoladen egentlig hadde sin opprinnelse? Sjekk bildet under!

Matterhorn, Sveits

Selvstyrte områder

I tillegg til alle land her i verden, har vi også en del selvstyrte områder. Dette kalles også autonome regioner og er regioner som har en viss uavhengig status. Det er strengt tatt ikke et eget land, men er allikevel ofte veldig forskjellig fra det landet de hører til.

Hong Kong

Siden Hong Kong ble et mindre vellykket besøk, så har jeg satt den opp igjen på ønskelisten min igjen.

Macao

Macao er Asias svar på Las Vegas. Her drar spillegale asiatere og spiller vekk både hus og kone. Casinoene er tro kopi av de som er bygget opp i Las Vegas.

Færøyene

Færøyene ble jeg rett og slett forelsket i. Dette er den ultimate destinasjon for enhver outdoor junkie! Her fikk jeg sett øya fra hesteryggen, vandret i postmannens fotspor, prøvd meg på rappellering for aller første gang samt opplevd en fartsfylt tur i RIB. Og ikke minst, opplevd verdens mest sjarmerende hovedstad, Tórshavn. Dette er definitiv en av mine favorittdestinasjoner!

Gásadalur

Skottland

I sommer utforsket jeg Skottland sammen med min 15 år gamle nevø. Her var glamping og topptur til Skottlands høyeste fjell, elvevandring på Isle of Raasay, roadtripping på Isle of Skye og selvfølgelig besøk til flere av de fine slottene.

Eilean Donan slott i Skottland

Har du oversikt over hvor mange land du har besøkt? Og klarer du å plukke ut en favoritt av disse?

10 COMMENTS

  • Hei Annette og takk for hyggelig kommentar! Jeg er veldig fornøyd med hvor jeg har vært så langt og gleder meg til nye spennende opplevelser fremover. Jeg har ikke mange planlagte reiseplaner for 2017, men hvis det går litt som jeg håper, får jeg kanskje 2-3 nye land på listen i løpet av 2017 også 🙂

 1. Du har vært veldig mange fine og spennende steder!

  Jeg er en av dem som aller helst reiser til nye land (mest fordi landene er så forskjellige og jeg er nysgjerrig på disse forskjellene), men drar også ofte tilbake til land jeg har besøkt før. Jeg teller antall land jeg har vært i, men det gjør jeg først og fremst fordi jeg liker å ha oversikt, og fordi jeg ofte får spørsmål om dette. Én favoritt klarer jeg ikke å plukke ut, og det blir stadig vanskeligere å begrense antallet jeg ramser opp. Namibia, Madagaskar, Tanzania, Georgia, Kirgisistan og Japan må i hvert fall med på listen. I Europa kan jeg trekke fram Island, Malta og Albania.

  Jeg planlegger forresten en tur til Oman i løpet av våren! Si gjerne fra hvis du har noen gode tips 🙂

 2. Skrapekart ja, det er jo artig! Du får komme deg til Russland, så ser det plutselig ut som du har vært i hele verden 😀

  Jeg tror jeg har vært i rundt 60 land nå, men jeg sliter veldig med å plukke ut en favoritt altså. Det er så mange spennende land, og jeg liker dem gjerne av litt ulike grunner. Men noen av dem som troner høyest på lista er nok Japan, India, Tyrkia, Peru og Norge (hehe, må ha med det og – vi har jo et sabla flott land).

  • He he, ja får ta Kina med i slengen også da… Jeg kunne jo skrapt hele Canada også, men det blir nesten litt juks, så foreløpig har jeg bare skrapt vekk det området jeg har vært i 🙂 Hvert land har jo sitt eget særpreg, så noen ganger er det vanskelig å plukke ut en favoritt ja. Mine favoritter er oftes de med fjell og vakker natur, men så er jo opplevelsen av både kultur, mat og mennesker en viktig faktor også 🙂

 3. Kult med sånn skrapekart! Og du har jo besøkt riktig mange spennende land og steder! Av de jeg ikke har vært i selv, frister Canada, Ecuador og Bhutan mest. Oman og Gambia høres derimot også veldig interessante ut.

  Jeg er jo også slik at jeg både teller og ikke teller land. Gjør det mest for oversiktens skyld, og fordi jeg synes det hadde vært litt tøft å reise til så mange land som jeg har muligheten til. På samme tid vil jeg ikke reise til et land uten å faktisk ha tid til å oppleve noe der før jeg må reise hjem igjen. I løpet av våren kommer jeg opp i over 90 land, og jeg har jo litt lyst å nå minst 100 jeg også. :p Vi får se hva som skjer. Å trekke fram en favoritt synes jeg er uhyre vanskelig, for begynner jeg å liste opp et par land, så følger det på med ca 10-20 land til, haha. Det er så vanskelig å bestemme seg når det er så mye fint der ute!

  • Ja, EN favoritt er faktisk umulig. Et land kan være favoritt pga naturen og et annet land pga kultur og mennesker, så det blir jo litt som å sammenligne epler og pærer. Ingen land er like, og det er jo derfor det er så spennende å reise også. Du har jo 100 land innenfor rekkevidde, så det har du nok klart før du vet ordet av det!

 4. Fantastisk reiseblogg. Denne skal jeg innom og lese og kose meg med – ofte. Takk!
  Ser at Vietnam ikke helt nådde opp på din liste og at du vurdere ny tur. Just do it! Fantastisk land og nydelig mat. Dersom du tar turen og mellomlander i Doha, anbefaler jeg lang transfer så kan du også skrape ut Quatar på kartet ditt. Ikke nok med deg, Doha er en kul by!
  Ellers; hva med Polen? Har du glemt Polen? 😉

  • Hei Anette og takk for hyggelig kommentar! Så moro at du snublet innom bloggen min da 🙂 Jeg håper jeg kan inspirere deg gjennom mine reiser og historier. Polen er nok ikke glemt. Det er nesten utrolig at jeg ikke har vært der, så populært som det landet begynner å bli 🙂 Og veldig nærme er det også…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.