OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vakre Hustadvika Gjestegård ligger helt nede ved vannkanten

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville overnatte helt her ute ved kysten. Valget falt på Hustadvika Gjestegård. Jeg gir deg 2 grunner for å velge dette stedet: Beliggenheten og maten!

Resepsjonsområdet til Hustadvika gjestegård er stor, åpen og veldig hyggelig. Det er slik at du får veldig lyst til å være her. Det er også i dette rommet du spiser, og det er store, fine vinduer med utsikt til havet og fjellområdene inne på øya. I forbindelse med kveldens meny, ønsket jeg å stille noen spørsmål til kokken. Akkurat i det jeg tenker det, kommer en fyr ut fra et rom bak resepsjonen, i kokkedrakt. Spørsmålet som detter ut, er «er du kokken?». (Det er jo greit å være på sikre siden lissom, før du bare øser ut av deg med spørsmål…)

«Ehhh nei, jeg er bilmekanikeren jeg!» sier han uten å blunke!

«Øhhh…..»

Tiden står litt stille før jeg faktisk skjønner at han bare tuller. En bilmekaniker i kokkeklær lissom! Så, jeg får presentert dagens meny og er egentlig ikke i tvil lenger. Her skal vi bo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lyst, stort og fint rom – masse boltreplass om du trenger det!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kan du bo i hytter eller rom. Vi har hjørnerommet, som er en suite, og har nydelig utsikt. Det er tilgang til en stor terrasse, men det er rett og slett risikabelt å sitte her ute med tanke på alle måkene som flyr rundt her. Mange av de har nok rede på taket, for det var mye måkeaktivitet her. Når jeg mener risikabelt, mener jeg rett og slett faren for måkedritt! Verandaen har solide spor etter massiv måkedritt attack!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvem skal få være på verandaen? Her vinner måkene!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rett utenfor inngangsdøra vår har denne måka slått leir! Hun var passe aggresiv!

Uansett, vi har kjørt mange timer i bilen og jeg er egentlig mest klar for mat. Aller først en dusj. Etter 2 døgn på hytte uten vann og 5 timer i svett bil, er det helt klart en dusj som får førstepri – så mat!

Jeg går for kveldens tre-retters, og når jeg får servert forretten – en delikat rett bestående av oksebringe, mangosalsa og crostini. Det er bare å glede seg til hovedretten!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til hovedrett får jeg stekt uer gratinert med brandade og søtpotet! Yummi! Og brandade, det fikk jeg vite at er klippfisk og potetmos. For en smakssammensetning!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokken Arjan, fra nederland skal sies, var veldig pratsom og fortalte gladelig om livet på Hustadvika. Han hadde jobbet som kokk (ikke bilmekaniner altså – krise avverget!) flere steder i Norge, men likte seg veldig godt her ute i havgapet. Han fortalte om hvordan det var å være her når det var skikkelig storm og uvær, når bølgene nærmest sto oppetter husveggen – ja da var det magisk her ute. Han har til og med gjester som ringer for å spørre om det er storm ute på Hustadvika, for er det det, ja da skal de ut dit! Og det er faktisk noe jeg veldig gjerne kunne tenkt meg selv – akkurat nå kjenner jeg at det var litt feil å bo i Oslo. Blir nok litt ekstremt å kjøre maaaange timer i bil for å oppleve en storm (selv om det garantert er verdt det!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så kom desserten. Å himmel! På menyen stod det panna cotta. Jeg kunne ikke huske at det sto så mye mer… «Det er for den manglende søtpoteten» sa kokken og smilte lurt! Jeg hadde nemlig etterlyst søtpotet siden det var vanlig potet som kom ved siden av fisken. Nå skal det sies at det hadde ingenting å si for den gode matopplevelsen, men jeg er sååååå glad i søtpotet – så jeg måtte bare driste meg til å spørre hvor den var blitt av. Så, du kan jo selv se på bildet at det var noget attåt min dessert! Stor lykke for en søtmoms som meg! Med gosh så mett jeg ble…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ute i steinrøysa fant vi en minkfamilie på tur
P1120074
Legg gjerne inn en liten vandretur langs Farstadstranda. Her kan du la tankene fly mens du hører bølgene slå mot land…

Dette er et sted man bør være mange dager for å kunne oppleve den vakre naturen her. Farstadstranda ligger like ved, og her er det fantastisk å bare vandre langs kyststien…. Jeg hadde flere steder på Mørekysten jeg skulle se, så for vår del måtte ferden gå videre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.