Du kan fint kjøre fra Oslo eller nærliggende områder, ta turen opp til Gaustatoppen og så kjøre hjem igjen etter endt turmål – men det er jo både slitsomt og kjedelig!

Jeg hadde faktisk ikke planlagt hvor jeg skulle overnatte, og ved en tilfeldighet kom jeg over Tuddal Høyfjellshotell som bare ligger 7 km sør for Stavsro parkering. Jeg ringte og sjekket om de hadde ledig rom, og det hadde de.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuddal Høyfjellshotell
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hotellet fra 1895 er full av stemning og sjarm

Hotellet ble innviet i 1895 og bare ved å tråkke innenfor inngangsdøren får du en skikkelig god følelse på at «her vil jeg sove»! Du trer inn i en bygning full av sjarm og tradisjon. Det er så mye originale, gamle, bevarte møbler og gjenstander her, og masse masse historie i hvert trappetrinn og gulvplanke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utsikten fra rommet

Vi får utdelt nøkkelen til Rom 5 – «Englerommet». Jeg ble fortalt at dette rommet var i gamle dager den opprinnelige brudesuiten. Rommet er lyst og trivelig og det er engler både her og der. Utsikten er også upåklagelig.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kl 19 er det middag og det serveres en særdeles nydelig 4 retters. Før selve middagen får vi to små appetittvekkende småretter. Den første er vaktel og den andre er en kremet fiskesuppe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gazpachosuppe med laksetartar
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nydelig mørt elgkjøtt med potet, puré og ovnsbakte grønnsaker

Forretten er en gazpachosuppe med laksetartar. Frisk og litt spicy. Den første hovedretten er røkt kveite og den andre er det møreste elgkjøttet du kan tenke deg!

Jeg sitter nesten litt paralysert – for det er lenge siden jeg har spist så himmelsk god mat. Og skulle du ha noen spesielle matallergier eller ønsker, var personalet svært behjelpelig med dette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
God stemning og hyggelig atmosfære i spisesalen

Jeg skal ikke hoppe over desserten, for den var bare en fortsettelse og en suveren avslutning på denne matopplevelsen. Jeg ba om te til desserten og fikk faktisk en egen presskanne fylt med te i løs vekt. Bare det er jo en sjeldenhet i seg selv.

Etter middagen kunne du slå deg ned i den koselige stuen vis a vis matsalen. Her var det satt frem kaffe og småkaker, hvis du fortsatt hadde plass til dette.

Jeg fant en bok liggende på et bord, den het «50 beste spise- og overnattingssteder i Skandinavia». Her var Tuddal Høyfjellshotell nevnt, og etter mine opplevelser ble jeg ikke overrasket.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En imponerende tallerkenhylle og en like imponerende frokostbuffet

Så, skal du unne deg det lille ekstra, vil du ikke angre om du tar turen ut hit.

Prisene per juli 2014, er kr. 810,- per person inkl frokost. Middag kr. 550,- og vinpakke kr. 350,-.

Selve turen opp til Gaustatoppen, kan du lese om her.

 

2 COMMENTS

  1. Oppdaget dette ved en tilfeldighet jeg også, men kjørte forbi. Tenker kanskje ta en tur til vinteren- og etter å ha lest dette er jeg ganske sikker på at det er en lur ide:)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here