Bli med på fjellvandring langs kysten av Montenegro. Her skal vi gå gjennom vakre nasjonalparker, passere flere flotte utsiktspunkter der vi kan se utover mot Adriaterhavet og Sckodërsjøen. Vi skal spise mat hos en lokal familie, dra på båttur og oppleve sjarmerende gamlebyer. Dette er turen for deg som liker å vandre, være i vakker og urørt natur, liker å oppleve lokal kultur og et spennende kjøkken. Montenegro er ennå et land i Europa som for mange ikke er så kjent som en feriedestinasjon.

Montenegro ligger i Sørøst-Europa ved Adriaterhavet. Montenegro deler grense med hele 5 land; Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Serbia, Kosovo og Albania. Hovedstaden er Podgorica. Montenegro har tidligere vært en del av Jugoslavia, og i årene 2003 til 2006 inngikk de i unionsstaten Serbia og Montenegro. Fra 2006 har de vært et selvstendig land. Det offisielle språket er montenegrinsk, men de fleste snakker serbisk. Andre språk i landet er albansk, bosnisk og kroatisk.

Sammen med Jomfrureiser, som er arrangøren bak turen, kan du bli med meg på tur til dette lille landet i Balkan. Jeg er med som norsk reiseleder og gjett om jeg gleder meg!

Høydepunkter på turen

 • Oppdag Montenegro fra majestetiske fjelltopper med utsikt over Adriaterhavskysten og Kotor Bay
 • Besøk til UNESCO stedene Kotor og Perast
 • 6 dager med vandring
 • Nasjonalparkene Sckodërsjøen og Lovcen
 • Byvandring i de historiske byene Cetinje og Kotor

Dato for turen:

13. – 20. oktober 2018

Hva er inkludert?

 • 7 netter inkludert frokost
 • Lunsj på en lokal fiskerestaurant i nasjonalparken Sckodërsjøen
 • Piknik lunsj
 • Engelsktalende lokal fjellguide
 • Norsk turleder
 • Byvandring i Kotor med lokal byguide
 • All transport i Montenegro inkl. flyplasstransfer
 • Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
 • 2 båtturer på Boka Kotorska og Sckodërsjøen
 • Inngangsbilletter til de aktuelle attraksjonene

Hva er ikke inkludert?

 • lunsj og vinsmaking med lokal familie
 • middag alle dager
 • drikke
 • tips
 • personlige utgifter
 • reiseforsikring

Pris: 13.950,-

Programmet dag for dag

Dag 1: Avreise Oslo – Dubrovnik (Ankomst Dubrovnik flyplass kl 08:55)

Vi blir hentet i minibuss og fraktet fra flyplassen til vår første destinasjon Perast. Kjøreturen tar ca 2 timer.

Vi skal bo i en gammel bygning fra 1600-tallet som tilhører en del av et stort klosterkompleks. Dette blir vår base i 3 dager og her kan vi nyte frokosten fra terrassen til dette gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast.

Vi bruker dagen til å bli kjent med UNESCO-byen Perast, ta en svømmetur eller bare lade opp til de neste dagene som vil bli fylt med flotte tur- og naturopplevelser. Vi spiser middag på en restaurant i Perast. Vi møter vår lokale guide som skal gi oss litt informasjon om de flotte vandreturene som venter oss de nærmeste dagene.

Dag 2: Første vandringsdag, 6 timer, 12,5 km, 800 høydemeter opp og 800 høydemeter ned

Vandreturen går fra Perast til Vranovo Brdo, Stepen og tilbake til Donji Orahovac. Vi spiser medbragt pikniklunsj underveis og stopper ved flere flotte utsiktspunkter der vi kan se bukten av Kotor.

Når vi kommer til Donji Orahovac, nyter vi en liten pause med litt forfriskninger på en av restaurantene ved sjøen. Trenger du å avkjøle deg, er det mulighet for en liten dukkert også. Vi tar lokalbuss tilbake til Perast (ca. 10 minutter).

Middag på restaurant i Perast.

Dag 3: Andre vandringsdag, 6 timer, 16 km, 750 høydemeter opp og 750 høydemeter ned

Vi starter dagen med en 10 minutters båttur til øya Our Lady of the Rocks. Her får vi en guidet tur i både kirken og museet. Videre skal vi ta båten ytterligere 1 time til landsbyen Donji Stoliv. Herfra skal vi vandre via fjellet Vrmac til gamlebyen i Kotor. Vi spiser medbragt lunsj på veien.

Når vi kommer frem til Kotor, nyter vi litt snacks og forfriskninger, før vi har en guidet bytur i Kotor som står på UNESCO´s verdensarvliste.

Vi spiser middag i Kotor før vi tar bussen tilbake til Perast (ca 25 minutter).

Overnatting dag 1, 2 og 3 er i dobbeltrom på samme hotell i Perast. Enkeltrom mot tillegg.

Dag 4: Tredje vandringsdag, 4 timer, 9 km, 600 høydemeter opp og 250 høydemeter ned

Vi sjekker ut av hotellet vårt i Perast, og skal kjøre til landsbyen Zanjev i nasjonalparken Lovchen der vi skal starte dagens vandring. Bussturen vil ta ca 1 time og vi kjører gamleveien til Mount Lovchen. Bussturen alene er en flott tur med mange fine utsiktspunkter.

Turen går via landsbyen Dolovi til Ivanova Korita. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Turen avsluttes ved hotellet Monte Rosa som ligger midt i nasjonalparken. Middag på hotellet.

Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita er vår base de neste 4 dagene.

Dag 5: Fjerde vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 500 høydemeter opp og 500 høydemeter ned

I dag skal vi gå en rundtur som starter og slutter rett ved hotellet. Vi skal gå via landsbyen Bjeli Bostur før vi når toppen av Jezerski Vrh på 1.657 moh. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Når vi når toppen av Jezerski Vrh, kan vi besøke Njegosh masoleumet før vi nyter forfriskninger på en restaurant like ved toppen.

Denne dagen skal vi spise middag med en lokal familie som lager hjemmelaget, tradisjonell mat fra økologiske råvarer.

Dag 6: Femte vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 680 høydemeter opp og 20 høydemeter ned

Transport til den tidligere hovedstaden i Montenegro, Cetinje (ca 30 minutter).

Vi besøker museet til Kong Nikola I. Vi nyter en kaffe i hovedgaten i Cetinje, vi tar en titt på den gamle ambassaden og flere andre historiske bygninger før minibussen plukker oss opp og kjører oss til landsbyen Karuc ved Sckodërsjøen. Her nyter vi en lunsj på en fiskerestaurant før vi tar båten fra Karuc videre til elven Crnojevic. Under båtturen kan vi nyte den vakre floraen og faunaen i nasjonalparken Sckodërsjøen.

Vandreturen starter fra elven Crnojevica via Ceklin til Belvedere.

Middag i Belvedere eller i Ivanova Korita.

Dag 7: Sjette og siste vandringsdag, 4 timer, 10,5 km, 450 høydemeter opp og 450 høydemeter ned

 I dag skal vi gå en ny rundtur med start og mål fra Ivanova Korita. Vi skal gå innom landsbyene Majstori og Babina Glava. Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen.

Vi spiser en felles avskjedsmiddag i området der vi bor.

Overnatting dag 4,5,6 og 7 er i dobbeltrom på Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita. Enkeltrom mot tillegg.

Dag 8: Avreise Dubrovnic – Oslo

Tidlig avreise til Dubrovnik flyplass for å rekke flyet vårt hjem til Oslo. Kjøreturen tar ca 3 timer.

Flyavgang: 09:35

Tilleggsinformasjon: 

Vandringsnivå:

Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4 timer hver dag (ikke inkl. pauser), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer.

Tips til turen:

Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til turene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver om du bruker dette. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen.

Har du spørsmål om turen, send meg gjerne en mail på: globetrotterelisa@gmail.com

Om meg

Jeg elsker aktive reiser, og vandreturer er en av mine store lidenskaper. De siste årene er det destinasjoner i Europa som har trigget interessen mest. Etter å ha latt meg fascinere av fjellene i Balkan, gleder jeg meg derfor veldig til å vise deg naturen i dette området. Jeg har siden 2013 blogget om aktive reiser i inn- og utland og til sammen har jeg besøkt 44 land.

Håper vi sees på tur!

Les mer og meld deg på via hjemmesidene til Jomfrureiser!

Bildene i dette innlegget er lånt fra Hiking the Balkans.

8 COMMENTS

 1. Dette høres spennende ut. Kanskje man skulle melde seg på!
  Var i Kroatia på vandretur høsten for en tid tilbake, og det gå mersmak 😊😎

  • Hei Audhild! Så koselig at du fant veien til bloggen min da 😉 Ja, jeg syns absolutt du skal melde deg på om du har mulighet! Dette kommer til å bli en så utrolig fin tur som jeg personlig gleder meg ekstra mye til! Kanskje vi sees i Montenegro vi da 😉

 2. Har gått mye i norske fjellområder, hytte til hytte (DNT). Men har blitt 75 år og lurer på om jeg kanskje har blitt for gammel. Går mye, men ikke så mange høydemeter ei heller ikke mye oppakning. Men har lyst da.

  • Hei Bodil 😊 Så hyggelig at du er interessert i denne turen. Det er jo lov å ta seg en hviledag på denne turen, om man finner ut at alle dagene blir for tunge. Det vil jo bli en del høydemeter på denne turen totalt, så det kan jo være lurt å gå noen turer hjemme for å teste ut hvordan kroppen takler det. Bor du i nærheten av Oslo, så kan vi jo gå noen turer sammen. Jeg vet om mange fine turer der man får brynt seg på høydemetere 😊

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here