Sommeridyll på Vestlandet

Alle de gangene jeg tidligere har vært i Stavanger og nærliggende områder, har jeg pakket med ull, ull og ull. Og ulltøyet har vært flittig brukt uansett årstid, til og med midt på sommeren. Ja, og regntøyet da – det må alltid være med. Jeg tror at jeg faktisk har tatt frem regntøyet på alle mine turer til denne delen av landet. Og når tur i kajakk var en del av helgens utflukt, var det derfor enda mer naturlig at ulla skulle med. Kalenderen viser tross alt fortsatt vår.

DCIM101GOPROG0395763.Denne gangen skulle Rogaland vise seg fra en helt annen side, nemlig solsiden! Kalenderen viser første helgen i mai – en langhelg til og med. Jeg skal besøke min gode turvenninne Ingvild. Bagen er klappet og klar, og jeg likedan. En kjapp titt på yr rett før avgang til flyplassen og mot meg lyser en stor, knallgul sol og temperaturen viser over 20 grader! Jeg sjekker at jeg har sett på riktig destinasjon, jo det stemmer. Hmmm…! Jeg røsker med meg en shorts og en t-skjorte, sånn i tilfelle…

Først skulle Stavanger nytes med både konsert og middag med ytterligere en god turvenninne. Fredag kveld setter vi kursen mot Idsal, en øy ikke så langt utenfor Stavanger. Med kajakkene festet på biltaket, kjører vi ombord på ferja over til Tau. Det er noe med det å ta ferje. Det er i grunn bare noe jeg gjør på ferie, så følelsen av å være på ferie forsterkes enda mer.

Vi kjører gjennom det vakre landskapet med fjell på den ene siden og sjø på den andre. Det tar ikke lang tid før vi når Idsal. Vi skal bo på en utrolig sjarmerende plass. Ingvild har fått låne en hytte av snille venner. En hytte med utsikt over sjøen! Dette kan bare bli bra!

Lørdag morgen skinner solen som bare det. Opp og hopp og ut i kajakken. Jeg har bare prøvd meg på kajakk en gang tidligere. Det var da jeg var i Lysekil i fjor sommer og sjøen lå blikkstille. Denne turen kan du lese om i dette innlegget. Denne gangen skal jeg på tur med 3 veldig erfarne kajakkpadlere. Så, jeg håper de er tålmodige med meg – for jeg har begitt meg ut på relativt ukjent farvann, bokstavelig talt!

DCIM100GOPROG0134810.Jeg får litt oppfriskninger av hva jeg skal gjøre og hva jeg helst ikke skal gjøre og et nikk som sier ”Lykke til”. I den vika vi starter fra, er det rolig og deilig å padle, men litt lenger utpå er det mer vind og jeg får kjent på kreftene både under og rundt meg. Med stødige og sterke padletak kommer jeg meg fremover og inn i en bukt med le. De andre ser helt uanfektet ut, mens inni min tørrdrakt har jeg satt i gang en varmeproduksjon lik en badstu!

DCIM101GOPROG0355601.Vi padler rundt øya Idsal og jeg er sikker på at smilet mitt har hengt seg opp. Jeg koser meg fra ende til annen. Etter endt tur må vi teste badevannet! En ting kan jeg love deg – dette er freezing cold!!! Det var ikke mange gradene, men vi har tross alt bare bikket mai måned. Jeg var jo i Mallorca bare for noen uker siden, og ikke en gang da badet jeg. Jeg kan garantere deg at det ikke er noe varmere i vannet her. Og jeg kan for første gang i min badehistorie skryte på meg tidlig start på badesesongen. Klapp på skulderen!

DCIM100GOPROG0164847.

Søndag fortsetter i samme sjanger. Frokosten nytes ute i morgensol, ny tur i kajakk og nok et bad. Dette er en type helg jeg ønsker aldri skal ta slutt!

Ønsker du å komme i skikkelig sommerstemning? Da er det bare å ta titt på denne lille videosnutten (2 min 30 sek) fra helgens fantastiske tur:

Rogaland har mye vakker og vill natur å by på. Under har jeg samlet alle mine turer fra dette området med blant annet min favoritt Kjeragbolten – du vet den steinen som er kilt fast mellom 2 fjellvegger og det er 1000 meter rett ned!

Så, da er det bare å håpe på at sommeren har kommet for å bli! 

Recent Comments

  • GlobetrotterElisa
   12. mai 2016 - 13:10 · Svar

   He he, egentlig ikke jeg heller, men det gikk så fort at jeg knapt registrerte at det var kaldt. Så lenge det er godt og varmt i luften, så er det ok å bade når det er kaldt i vannet. Da fryser man i hvert fall ikke etterpå!

 • Reiselykke
  10. mai 2016 - 23:51 · Svar

  For en flott tur! Selv var jeg var jo faktisk like over fjorden for deg, samme helgen. Og kan jo bare si med enig i at Rogaland har mye vakker og vill natur å by på – jeg er jo tross alt rogalending 😉

  / Mette

  • GlobetrotterElisa
   12. mai 2016 - 13:13 · Svar

   Ja, dette var virkelig en knalltur. Rogaland har nok havnet på listen over mine favorittsteder i Norge, og jeg har fortsatt mange plasser i fylket jeg ennå ikke har besøkt. Skjønner at du ofte er på besøk i hjemtraktene dine!

  • GlobetrotterElisa
   16. mai 2016 - 15:52 · Svar

   Tusen takk for det 🙂 Jæren er også veldig flott med alle de vakre strendene! Jeg blir like glad hver gang muligheten for tur til Rogaland melder seg 🙂

  • GlobetrotterElisa
   19. mai 2016 - 20:48 · Svar

   Jeg er ganske fornøyd med at jeg klarte å hoppe uti – og det 2 ganger til og med! Kjenner jeg allerede savner den gode sommervarmen vi hadde den helgen.

 • Marianne - Glimt av verden
  19. mai 2016 - 23:11 · Svar

  Dette så herlig ut – bortsett fra badingen 😀 Sommervær i mai er fantastisk. I denne måneden har jeg ingen voldsomme forhåpninger om at været skal være SÅ bra, så det blir liksom en bonus.

  • GlobetrotterElisa
   19. mai 2016 - 23:28 · Svar

   Jeg vet, det ble en superbonus! Og bading i sjøen i mai er undervurdert altså; kaldt, men du føler deg utrolig fresh etterpå! (Og en smulte stolt av deg selv da!!)

Leave a Comment