Søndagstur utenfor Steinkjer

Jeg elsker byer som har lett tilgang til skog og mark…så ja, da kan jeg vel si at jeg elsker hele Norge – for jeg kan ikke komme på en by som ikke har skogen tett innpå. Vi er i Steinkjer og ingenting er som en tilgjengelig topp med hytte som serverer varme vafler og noe å drikke på. Jeg snakker om Peilehytta. Området heter Oftenåsen og det er flere mulige veier opp. Alle er relativt bratte, og det går også et eget motbakkeløp opp hit…, sånn i tilfelle du er der. Selv løper jeg jo en del, men har det liksom med å gå i de bratteste bakkene – så jeg er liksom ikke helt der… ennå!

Peilehytta

Peilehytta

Sånn veldig kort fortalt ble hytta brukt som et vakttårn av luftforsvaret slik at fly som fløy så lavt at de ikke kunne registreres på radaren, skulle bli oppdaget… Det ligger jo forsåvidt litt i hyttas navn egentlig.

Utenfor hytta er det en fantastisk utsikt over Steinkjer og de flotte fjordene og fjellene rundt. Dette er nok et yndet turmål for søndagsturen, for vi var ikke akkurat alene her oppe.

Utsikt fra Peilehytta

Utsikt fra Peilehytta

Folksomt ved utsiktplassen

 

Leave a Comment