Det er ikke så lett å vite når det blir mulig å reise utenlands igjen, så derfor har jeg sammen med Jomfrureiser satt opp 3 flotte turer i Norge i løpet av sommeren og høsten. Fokuset er vandring, men alle turene er krydret med litt ekstra: moskussafari, via ferrata, vinsmaking, fjordcruise og togtur – bare for å nevne noe! Ta en titt på hva som står på menyen, så håper jeg at jeg kan friste deg til å bli med meg på tur i Norge sommeren og høsten 2021!

Tur 1: Romsdalseggen – Mektig vandringstur i ekte vestlandsnatur

Romsdalen er en perle for seg selv og ligger midt i Møre og Romsdal fylke. Her finner du frodige daler, vidder og gold natur, og er en blanding av kystnatur og innlandsnatur. Romsdalsfjellene strekker seg langt innover på begge sider av Romsdalen, og hele 53% av arealet i kommunen er vernet gjennom nasjonalparker og landskapsvernområder. Og selve rosinen i pølsa, er fotturen over Romsdalseggen!

Romsdalseggen ble i 2011 kåret av Lonely Planet til å være en av verdens vakreste fjellturer. Turen går gjennom et dramatisk landskap og har flere høydepunkter underveis. På turen over Romsdalseggen får du en 360 graders utsikt til de spektakulære Romsdalsfjellene, og du har utsikt til flere kjente topper som Kongen, Dronningen, Romsdalshorn, Store Trolltind, Store Vengetind og ikke minst Trollveggen med sin taggete tanngarde av trolltinder. Nede i dalen ser du elven Rauma slynge seg gjennom dalen og ender ute i fjorden.

Når vi først er i området, har vi lagt inn en ekstra dag som du kan fylle med via ferrata eller en tur i området. 

Romsdalseggen er en tur som står på manges ønskeliste og kanskje det nettopp er i år du skal ta steget og bli med på denne vakre fjellturen? 

Denne turen er satt opp tidlig sommer og høst.

Datoer: 10. – 13. juni og 16. – 19. september 2021 

Hele programmet til denne turen finner du i denne linken: Romsdalseggen – Mektig vandringstur i ekte vestlandsnatur

Tur 2: Oppdal – Sommereventyr med moskussafari og topptur

I juli går turen til vakre Oppdal. Da er det vandring i fokus og vi skal også dra på moskussafari. Det er satt av en langhelg til denne turen, og vi skal få med oss Viewpoint Snøhetta og topptur til Blåhøa som er en av de klassiske toppturene i dette området. Her kan vi avslutte med et forfriskende bad i Gjevilvatnet. Siste dagen skal vi ta gondolen opp til “the Hill” der vi nok en gang nyter utsikt og vakker natur. 

Oppdal er den sørligste kommunen i Trøndelag og grenser mot Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark og Trollheimen landskapsvernsområde. Kommunen er en stor lekeplass for voksne, med utrolig mye å finne på om du er av den aktive sorten. Oppdal er også det eneste stedet i vårt landstrakte land hvor man kan oppleve urdyret moskus på nært hold og bare det i seg selv er grunn nok til å ta turen hit!

Foto: Oppdal Turisthotell og Oppdal Safari (siste til høyre)

Fjellet Blåhøa (1.671 moh) er enn av klassikerne i Trollheimen og er dette er en nydelig vandring i fin natur men er noe krevende på slutten. På toppen nyter vi matpakka sammen med den praktfulle utsikten. Herfra kan vi se utover en bit av Norges mektige fjellverden. Vi går samme vei tilbake og er du av den tøffe sorten kan du avslutte turen med et forfriskende bad på Rauøre i Gjevillvatnet. Et annet alternativ er en deilig vaffel på Gjevilvasshytta (eventuelt ja takk begge deler!).

Fotturen fra Gjevilvasshytta og Blåhøa er beregnet til 8 timer (effektiv gangtid). 

Foto: Oddveig Torve

Vi bor på koselige Oppdal Turisthotell der vi får servert kortreist mat og tilpasset vinsmaking og mulighet for massasje for såre og slitne muskler. 

Dato: 22. – 25. juli 2021

Hele programmet kan du lese her: Oppdal – Sommereventyr med moskussafari og topptur

Foto: Oddveig Torve

Tur 3: Aurlandsdalen – Fottur fra fjell til fjord

Dette er vandreturen med stor V! Her får du det beste Norge har å by på; vill og vakker natur, rik på kulturminner, historie, variert geologi og spennende dyre- og planteliv. Aurlandsdalen er også kåret til å være en av Norges vakreste daler! Bli med på denne turen og bedøm selv! 

Aurlandsdalen er en lang, steil og vakker dal beliggende i Sogn og Fjordane. Hele dalen strekker seg 40 km fra Geiteryggen til Vassbygdi. I flere århundrer har handelsmenn ferdet her mellom markedene i Sogn og i Hallingdalen i godt selskap med bønder, stølsfolk og en og annen ungkar på frierferd.

Aurlandsdalen er en tur som rett og slett kan ta pusten fra deg! Vi starter på høyfjellet der vi har et goldt steinlandskap og går via frodige, dype daler med steile fjellvegger på hver side. Vi passerer flotte fosser og avslutter hele turen med et fjordcruise på Nærøyfjorden. Flere tusen går turen hvert år og sikkert like mange har den på sin ønskeliste. Nå er det din tur til å oppleve denne turen fra fjell til fjord!

Vi skal ha hele 3 nydelige vandredager i et fantastisk og variert landskap. Turen starter i kupert terreng, men størstedelen av turen går nedover. Det er allikevel en relativt krevende tur med 6-8 timers vandring hver dag. Vi avslutter fotturen nede ved Aurlandsfjorden.

Det blir overnatting på hyggelige steder med blanding av både enkle fjellhytter og litt luksus.

Dette er en tur for deg som liker å vandre. Du bør ha gått litt i fjellet fra før og vant til å bære sekk. Er du i middels god form vil du fint kunne gjennomføre turen.

Terrenget er kupert, med mye nedover. Å gå nedover kan være krevende over tid. Det blir relativt lange dager, med ca. 6-8 timers vandring per dag, og DU vil sitte igjen med herlige naturopplevelser og mestringsfølelse.

Turen avsluttes med cruise på Nærøyfjorden og legendariske Flåmsbanen. 

Dato: 18. – 22. august 2021

Hele programmet kan du lese her: Aurlandsdalen – Fottur fra fjell til fjord

Så, frister noe av dette? Jeg kan love deg at uansett hvilken tur du blir med på, så vil du få en fantastisk turopplevelse med hyggelig og sosialt reisefølge. 

Har du spørsmål om de oppsatte turene, så er det bare å ta kontakt med meg på globetrotterelisa@gmail.com eller Jomfrureiser. Påmelding til turene gjøres direkte til Jomfrureiser

Håper vi sees på tur sammen i 2021!

Previous articleTips til overnatting i hengekøye på vinteren
Next articleFlyktningeruta fra Enebakkneset til svenskegrensa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.