Home Reise Hva og hvordan pakker du til en adventureferie?

Hva og hvordan pakker du til en adventureferie?

sponset-produktPå min ferie til Galapagosøyene og Peru, skulle jeg innom båtliv, storbyliv, jungeltur og camping i kalde fjellstrøk. Å pakke syns jeg i utgangspunktet er litt kjedelig, og med alle disse destinasjonene ble det også litt vanskelig. Her kommer derfor noen pakktips hvis du skal på en lengre adventureferie.

Målet var å holde meg under 20 kg bagasje. Det gikk nesten. Heldigvis hadde alle flighter jeg skulle ta, 23 kg, med unntak av flighten til Galapagos. Her hadde jeg heldigvis mulighet til å legge igjen det meste av bagasjen på hotellet i Quito.

Så, hva har man med seg på en slik rundreise?

Her er mitt forslag til pakkeliste når du skal reise fra fjord til fjell, via jungelen. Utfordringen er et stort hopp på temperaturskalaen og at det er forskjellige aktiviteter på agendaen.

Pakkeliste Adventure-2

Et eget innlegg om hva du skal ha med deg av sko på en adventureferie, finner du her.

Utfordring: HVA skal jeg pakke i?

Sekk er som regel det mest praktiske, men på denne turen skulle jeg egentlig ikke bære bagasjen spesielt mye. Koffert er for meg uaktuelt. Koffert og adventure hører liksom ikke sammen. Valget falt derfor på noe midt i mellom, nemlig en Shuttle bag fra Osprey. Den nyeste modellen fra Osprey rommer hele 130 liter og er gigantisk! Du skal være ganske strikt mot deg selv for å ikke pakke med deg for mye med denne baggen. På denne turen var den perfekt. Jeg skulle ha med en del ting som tok plass, som sovepose, liggeunderlag, fjellstøvler etc. I tillegg pakket jeg med meg en dagstursekk i denne bagasjen. Shuttle 130 er i tillegg såpass fin og nøytral, så den matcher deg uansett om du skal bo på et budsjett hotell eller på et hotell av den luksuriøse arten.

Den har en stor åpning som gjør at du har oversikt over hele baggen når du åpner den. Derfor trenger du ikke endevende baggen om du er på utkikk etter en spesiell genser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg likte spesielt godt med denne baggen, var at sideveggene var ekstra polstret. Det er ekstra fint når baggen ikke er helt full og du kan stramme godt til for å få et beskyttende lag rundt bagasjen din. Fint hvis du har noe som trenger litt ekstra beskyttelse. Jeg syns ofte toalettmappen er litt utsatt, siden det ofte er den du pakker ned til slutt. Baggen har et godt håndtak som du trekker ut når du skal trille kofferten. I tillegg har den 4 bærehåndtak som er kjekke å bruke når du skal løfte baggen opp på et bord, et busstak etc. Glidelåsen er laget slik at du kan låse hovedrommet med egen hengelås.

På toppen av baggen, finner du en mindre lomme for ting du trenger å ha lett tilgjengelig, samt en egen lomme for navnelapp.

Størrelsen på baggen er 92 x 41 x 38 cm og veier 4,14 kg.

Mer informasjon om Shuttle 130 finner du her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPorter 46 baggen som jeg brukte på Galapagos, brukte jeg også som håndbagasje på de lange internasjonale flightene. Da hadde jeg god plass til kamerautstyr og ekstra klær og litt toalettartikler til de første dagene i tilfelle den innsjekkede bagasjen av en eller annen grunn ikke skulle komme frem samtidig med meg.

Det fine med denne baggen, er at den også er en sekk. Remmene ligger pakket inn i ryggen. Jeg liker fordelen med å pakke bort remmene, spesielt om du skal sjekke inn baggen på et fly. En annen fordel jeg liker godt, er at den har polstrede ”vegger” som gjør at baggen ikke klapper sammen når setter den fra deg. Det gjør at du kan ha en nogenlunde orden og oversikt over bagasjen din. I tillegg beskytter den også innholdet. Den har mange innvendige lommer og en egen polstret lomme for bærbar pc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den aller største fordelen syns jeg er kombinasjonen mellom bag og sekk. Skal du hovedsakelig bruke den som sekk, er bæresystemet veldig bra. Godt og bredt hoftebelte og godt polstrede remmer. Størrelsen er innafor når det gjelder å bruke den som håndbagasje på fly.

Størrelsen på baggen/sekken er 57 x 36 x 24 cm og veier 1,09 kg.

Mer informasjon om Porter 65 finner du her.

Som dagstursekk brukte jeg Tempest 20. Akkurat passe stor til det meste av dagsturer, enten det er i jungelen eller på fjelltur. I den hadde jeg alltid kamerastæsj, vannflaske, snacks og evnt en ekstra genser. Trikset er å ikke ha for stor sekk. Da har i hvert fall jeg en tendens til å dytte for mye oppi og den blir for stor og klumpete å drasse med seg.

Det jeg også liker godt med denne sekken, er de store fleksible rommene på siden (til vannflaskene) og foran (til ting du vil ha lett tilgjengelig som myggspray og sunstick f.eks).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det aller, aller beste med Tempest serien, er at den spesielt er laget for oss jenter! Den har et ryggpanel utviklet slik at du slipper å ha sekken helt inntil ryggen. Perfekt på varme dager eller der du har høy intensitet og svetter mye. Ryggpanelet kan også justeres slik at den sitter helt perfekt til deg. (Er du ikke dame, men ønsker samme sekk, er serien Talon tilsvarende Tempest)

Størrelsen (maks) på sekken er 50 x x25 x 24 og veier bare 0,70 kg.

Mer informasjon om Tempest 20 finner du her.

Så, med denne trioen på tur, er du godt dekket for de fleste utflukter! God pakking!

6 COMMENTS

  1. Flott og informativt innlegg, Elisabeth. Jeg likte også Porter 46 veldig godt da jeg reiste med kun håndbagasje til Indonesia. Man fikk overraskende mye med i den sekken altså! Vurderer nå en større Ospray med både hjul og bæresystem nå når jeg skal til Kina. Da trenger jeg en sekk med plass til litt varme klær. Men 130 liter blir nok litt stort for min del 😉

    • Takk for det Ingeborg! Porter 46 rommer virkelig mye og tåler at den fylles med litt vekt også. Imponerende at du reiste kun med denne som håndbagasje. Uten altfor mye elektroniske duppedingser kunne jeg kanskje klarte det 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.