Jeg velger så langt det er mulig, direktefly. Det er selvfølgelig helt umulig hvis man vil utforske deler av verden som ligger litt avsidesliggende til. Når jeg ikke kan fly direkte, er derfor det å prøve å få så kort transfertid som mulig, veldig viktig.

Noen ganger er det ikke jeg som velger dette. Som for eksempel når jeg skal på en pressetur. Turen min til Gambia nå i oktober, var en pressetur. Vi skulle fly med Brussels Airlines, og akkurat her kan jeg ikke skryte av at de har de beste flytidene når det kommer til å matche en retur fra Banjul og videre til Oslo med mellomlanding i Brussel. Hele 10 timer måtte jeg vente i Brussel, en flyplass i mine øyne veldig nærme Oslo.

10 T.I.M.E.R!!!

Flyplassheng er jeg ikke god på. Jeg har faktisk aldri vært 10 timer på en flyplass, så jeg var liksom ikke helt sikker på hvordan jeg skulle angripe det. Mac, bok, musikk på øret, tonnevis med te og kaffelatte på nærmeste cafe – altså, på en eller annen måte skulle jeg vel komme meg igjennom det.

Eller… tilgang til en lounge!

Brussels Airlines Lounge

Hvordan får man tilgang til en lounge?

 • Du må enten reise på Business Class – noe jeg faktisk aldri gjør.
 • Du må ha gullkort fra f.eks Star Alliance – noe som krever at du har opparbeidet en hel haug med poeng eller har fløyet 45 flighter i Star Alliance – noe jeg ikke er i nærheten av en gang!
 • Skaff deg et Priority Pass. Dette kortet gir deg adgang til over 950 lounger verden over. Medlemskontigenten kan du få fra 99 Euro per år, og da betaler du 24 Euro per besøk. Et slikt Priority Pass kan du også skaffe deg om du har et American Ekspress Platinum Card. Dette kredittkortet koster litt, men gir deg en del gunstige fordeler om du reiser mye. Som f.eks gratis medlemsskap i Priority Pass hvor du får et inkludert besøk per år og betaler 15 Pund for ytterligere besøk.
 • Har du oppnådd sølvmedlemskap hos Star Alliance, har du tilgang til SAS sine lounger i visse periode, som f.eks i julen og på sommeren.
 • En invitasjon!

I dette tilfelle var jeg så heldig å få en invitasjon. Det kunne ikke passet meg bedre.

Da vi landet i Brussel, var kl 05 på morningen. Jeg levde fortsatt i gambisk tid, det vil si 2 timer tidligere. Så, normalt kl 03 om natten er jeg rimelig groggy – og spesielt etter en flight på 7 timer som i tillegg hadde gitt meg minimalt med søvn.

Det første jeg ser, er et skilt med napbox. Jeg trenger ikke lure et sekund. Hit skal jeg. Alle de 5 napbox´ene er i samme rom. De er adskilt med høye vegger og et lys som indikerer om det er ledig (grønt) eller opptatt (rødt). Det er både en pute og et pledd her. Det går ikke lang tid før jeg glemmer hvor jeg er, og faller i søvn. Sengen jeg ligger på, er nok ikke ment for langstidssøvn. Den er hard og ikke spesielt god, men for en nap fungerer den utmerket. Etter en nesten 3 timers nap, var jeg klar til å starte dagen.

Brussels Airlines Lounge

Etter en 7 timers flight og en nap på flyplassen, er det vel ikke noe som er bedre enn en dusj for å både våkne og føle seg fresh igjen. Jepp, en dusj! I denne loungen har du tilgang til et eget bad der du kan være i fred og ro. Og ikke minst – musikk! Deilig, avslappende musikk. Jeg er vanligvis relativt kjapp på badet, men denne gangen brukte jeg hele 45 minutter. En deilig evighet spør du meg. Og tid hadde jeg jo mer enn nok av.

Nydusjet og fresh var jeg klar for frokost. Og frokostbufféen var bedre enn mange hotellfrokoster jeg har spist.

Brussels Airlines Lounge

Så, nap, dusj og frokost – der hadde jeg nesten slått ihjel halve den lange ventetiden på flyplassen. 5 more hours to go…

Jeg så meg ut en perfekt plass å ta frem mac´en og jobbe litt. Store fine stoler med høye vegger slik at du er skjermet for naboen og støy rundt deg. Og utsikten da… rett utover flyplassen der du kunne følge med på fly som kom og dro… Det skulle bli mitt kontor resten av ventetiden.

Brussels Airlines Lounge

Etter ytterligere 3 timer, med litt påfyll av kaffelatte og croissant, syns jeg det var på tide å nyte litt mer av hva loungen kunne servere. Siden man må avslutte et slikt fancy loungebesøk med stil, ble det med et glass bobler og salte nøtter.

Effektiv var jeg også. Jeg fikk jobbet masse med bloggen, publisert et innlegg og redigert en haug med bilder. Og jeg måtte passe klokka så den flighten jeg hadde ventet 10 timer på, ikke gikk fra meg! Så fort gikk faktisk tiden på flyplassen i Brussel en torsdag i oktober.

I tillegg til de ovennevnte fasiliteter, fantes det egne kontorplasser tilgjengelig, både med og uten pc, møterom, utlån av ipad og flere store, fine sittegrupper.

Brussels Airlines Lounge

Denne loungen, The Loft by Brussels Airlines er ikke med i denne Priority Pass ordningen. Så her må du reise business class med et av flyselskapene i Star Alliance eller ha et Star Alliance gullkort. Har du en billett i kategorien Flex&Fast, kan du komme inn mot et gebyr på 25 Euro.

Brussel har 2 andre lounger man kan besøke, men dette er flaggskipet til Brussels Airlines. Jeg har jo ikke veldig mye å sammenligne med, men dette var virkelig en flott lounge. Og med et prioritypass i lomma, så skal jeg nok klare å overleve noen timer på en flyplass i fremtiden.

Innlegget er ikke sponset annet enn at jeg fikk tilgang til loungen av Brussels Airlines på grunn av den lange ventetiden i Brussel.

Previous articleHotellomtale: Hotell Oleana i Bergen
Next articleReiseåret 2016

6 COMMENTS

 1. Genialt! Skulle gjerne hatt tilgang til en slik flott lounge alle de gangene jeg har tilbrakt en liten evighet på flyplasser her og der for å spare penger på flybilletten… (akkurat der har jeg jo meg selv å takke, haha).

  • Ja, flyreiser med lange mellomlandinger får helt klart en annen mening når man kan nyte tiden på en lounge. Jeg tror kanskje loungeheng er en sånn greie man fort kan bli avhengig av… he he 🙂

 2. Åh, herlig! Noe slikt hadde vært fint å ha tilgang til de gangene jeg har tilbrakt timevis på flyplasser! En gang fikk jeg faktisk låne et hotellrom i noen timer på flyplassen i Rio de Janeiro, da jeg hadde tidenes lengste reise fra Norge til Uruguay, alene, med forsinkelser og forviklinger. Lang historie, men det endte godt, og etter å ha vært på reisefot i noe som begynte å nærme seg to døgn (brukte noe sånt som 52 timer fra Oslo til Montevideo) fikk jeg altså et hotellrom å slappe av på i noen timer, takket være et brasiliansk ektepar i sekstiårene som snakket strengt til flyselskapet og syntes de burde ta litt bedre hånd om meg som hadde reist så lenge.

  • Hei Marianne 🙂 Ja, man blir helt amøbe av å reise så lenge. Jeg klarer nesten ikke forstille meg hvordan kroppen min hadde vært etter 52 timer. Kan tenke meg de timene på det hotellrommet var gull verdt for deg. Jeg tror jeg hadde sovet rundt om jeg hadde havnet der… he he.

 3. Loungelivet er herlig det. Er så heldig å ha gullkort i star alliance men har aldri prøvd akkurat denne loungen. Den ser jo grei ut. Når man først har vent seg til det søte lounge-livet er det vanskelig å være foruten 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.