En 120 meters høy ruinhaug og Berlins beste utsikt! Der har du Teufelsberg, eller Djevelberget om du vil…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teufelsberg ligger i Grunewald, litt utenfor kjernen av Berlin. Fra togstasjonen bruker du en drøy halvtime gjennom et skogsområdet som flittig blir brukt av byens innbyggere. Jeg er i mars, og på denne årstiden er det flest turgåere, joggere og syklister her, men om sommeren er området perfekt for piknikutflukter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En amerikansk, nedlagt radarstasjon

Vi bruker i underkant av en halvtime opp til toppen der vi finner en nedlagt radarstasjon. Under oss har vi 25 millioner kubikkmeter med ruiner etter 2. verdenskrig! Det er så mye at det er vanskelig å forestille seg, men hvis du ser for deg at 600 lastebiler daglig – DAGLIG! – tømte lasteplanene sine her i flere år, så kanskje du kan se det for deg. Da de var ferdig med deponeringen i 1972, ble det fylt på med sand og jord og så beplantet. I dag er det tett skog så langt du ser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På toppen finner du den amerikanske nedlagte radarbasen. Den ble brukt under den kalde krigen. En av de lokale som deltok på turen, fortalte meg at etter at muren falt ble basen brukt til ulovlige ravepartyer. Det finnes omtrent ikke en eneste flekk som ikke er tagget på, og det er igrunn veldig fasinerende å gå rundt her. Lerretet rundt de store kulene og det høye tårnet, er skåret opp og når du står der på toppen og hører vinden suse kraftig og det blafrer godt i de opprevne lerretene, er jeg glad det ikke er mørkt og er alene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikten er også utrolig flott. Østover ser du Berlin med det kjente TV-tårnet på Alexanderplatz og Teufelssee, Berlins dypeste innsjø, mot sørvest.

Hele området er inngjerdet og du må passe på å bestille plass på en guided tur. Dette tar 1 time og koster 7 Euro. Mer info på Visit Berlin.

Previous articleEn skiklassiker i Oslomarka
Next articleHipt, kult & laid-back – bo bra på budsjett i Berlin!

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.