Fra gaten er Michelberger Hotel ganske anonymt. Jeg finner riktig inngangsdør og tråkker rett inn i en kul og uhøytidelig lobby, og jeg lurer et sekund på om jeg har gått inn riktig dør…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…men det har jeg! Resepsjonen er en rund disk bak en stor bar. Jeg blir møtt av en trivelig resepsjonist som etter at jeg har hoppet over å prøve å snakke tysk, har bestemt meg for at engelsk funker og ender opp med å snakke norsk. Ja, for resepsjonisten snakker faktisk norsk. Men en aksent som kan tyde på at hun kanskje er finsk.

2015-03-07_0004

Jeg får utdelt mitt fastercard (nøkkelkort) og er spent på rommet mitt. Jeg skal dele rom med en nederlandsk blogger og vi har fått tildelt et bandroom. Rommet er stort og luftig, og det er 3 senger oppe på en hems. Rommet har seperat dusj og toalett, og både sofakrok og stort skrivebord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michelberger Hotel ble åpnet av en vennegjeng. Det ligger i det tidligere Øst-Berlin rett ved East Side Gallery. Bygningen er en gammel fabrikkbygning og det er 119 rom der alt interiøret er håndlagd og tilpasset hvert enkelt rom. I bakgården er det en stor bar som er åpen når temperaturen tillater det. Hotellet er et hipt, laid-back og budsjettvennelig. De har en egen restaurant og en stor bar i lobbyen som frister veldig til en pause. Programmet mitt var ganske tett, så jeg rakk desverre ikke å sette meg ned her. På kvelden dukket det også opp en egen DJ.

Frokosten er et kapittel for seg selv. Frokostsalen er så innbydende at bare å være der en tidlig morgen gir deg en bra start på dagen! De bruker økologiske ingredienser og det meste er hjemmelaget. Jeg er et frokostmenneske og setter dette måltidet høyt! Deretter kravene til frokost også. Denne frokosten er som skapt for meg! Bare frokosten er grunn god nok alene til å velge dette hotellet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her serveres også lunsj og middag, og jeg skulle veldig gjerne spist her da også. Det sparer jeg til neste besøk!

Beliggenheten er også bra. Du befinner deg i bydelen Friedrichshain i tidligere Øst Berlin. Du har både S-bahn, U-bahn og trikk rett utenfor døren, så du kan raskt forflytte deg til andre deler av Berlin.

I denne bydelen finner du mange av de store klubbene i Berlin, så min første tanke var at dette var et hotell for partyløvene. Under mitt besøk så jeg igrunn folk i alle aldre og det var verken støy fra den trafikkerte gaten utenfor eller folk som gikk i gangene. Med andre ord kunne min skepsis bare feies kjapt bort.

Prisene her som andre steder, varier i forhold til etterspørsel og sesong, men det starter fra 70 Euro for Cozy, det minste rommet, og opp til 200 Euro for den dyreste kategorien. Dette kan være Luxus for 2 eller The Big One der du kan være opp til 6 personer. Perfekt for en familie eller en stor vennegjeng. Frokost kommer i tillegg, og koster 16 Euro per person, og denne er verdt hver eneste cent!

Dette er absolutt et hotell jeg ville vurdert om du skal til Berlin. Flyr du til Schönefeld, bruker du bare 30 minutter med S-bahn til hotellet. Mer info finner du på hotellets hjemmeside.

Previous articleTeufelsberg – en djevelsk tur i Berlin
Next articleHva har du i sekken på vintertur i fjellet?

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.