Sponset reise

Bamburgh ligger ved den vakre kysten i Northumberland i Nord England, ikke så langt fra grensen til Skottland. Hit kommer du mest sannsynlig fordi du vil besøke et av Englands vakreste slott; Bamburgh Castle.

Hele slottets området er fordelt på 9 dekar og ligger på en liten høyde med fantastisk utsikt over stranden, sjøen og Farnes øyene. Det er i dag det største bebodde slottet i England. Den eldste delen av dagens slott daterer seg tilbake til 1164, men allerede i 547 hadde kong Ida av Bernicia sete her. Dette slottet ble ødelagt av vikingene i 993 og deretter bygde normannerne et nytt slott som utgjør kjernen i dagens slott. Slottet falt igjen under rosekrigen og ble liggende i ruiner til det ble restaurert i 17. og 18. århundre. I 1894 ble slottet kjøpt av William, 1. Lord Armstrong og har siden vært brukt som bolig av denne familien.

På vinteren er slottet kun åpent i helgene, men fra midten av februar er det åpent hver dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASlottet var dessverre stengt under min tur, men det var en flott opplevelse å vandre på stranden i området og nyte utsikten over havet, stranden og ikke minst utsikten opp mot slottet. Stranden står på Storbrittanias AONB-liste, som er forkortelsen for Area of Outstanding Natural Beauty. Og det er virkelig vakkert her. Nå utenom sesong er det stille og rolig og du har stranden helt for deg selv. Hvis du tar turen hit en varm vårdag eller på sommeren, kan jeg ikke tenke meg et bedre sted å ta en rusletur og kanskje avslutte med en piknik på stranden. Eller rett og slett bare slå seg ned med en god bok og bare nyte lyden av bølgene som slår mot land.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIkke overraskende nok har området blitt brukt til filminnspilling. De nyeste filmene som har blitt spilt inn her, er Macbeth (2015) som vises på kino nå og The BFG (SVK – Roald Dahls Store Vennlige Kjempe) som lanseres sommeren 2016.

I den lille landsbyen Bamburgh bor det drøye 400 mennesker. Det finnes et knippe hoteller og restauranter her, men de fleste kommer hit på et dagsbesøk. Slottet er forøvrig et ekstremt populært sted å feire bryllup, men det krever nok at du er ute i god tid med bestillingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARett utenfor Bamburgh kan du overnatte i koselige, engelske hus. Warren View Cottages er et perfekt sted om du har med hele familien på tur eller er en liten vennegjeng. Her har du et helt hus for deg selv, vakkert plassert i den vakre landsbygda i Nord England.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ønsker du å bo litt mer lusuriøst, kan du tar turen til The Joiners Arms. Området heter Newton-by-the-Sea, og dette er det jeg kaller en bittebitteliten bygd. Med kun 15 hus her, sier det seg selv at dette er et meget stille området. Allikevel er de 5 rommene på The Joiners Arms nesten til enhver tid booket opp. The Joiners Arms er eneste restaurant i området og her spiser vi en nydelig 3-retters middag. Utvalget av lokalt øl er også stort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta Northumberland

 • Beliggenhet: Nordøst England
 • Består hovedsakelig av landsbygd og er det grevskapet som er tynnest befolket i England.
 • Navnet kommer fra Northumbria, og på angelsaksisk betyr dette ”kongeriket til northumnererne»
 • Bamburg Castles offisielle hjemmeside: www.bamburghcastle.com

Hvordan komme seg hit:

 • Nærmeste flyplass: Newcastle International Airport
 • Avstand fra Newcastle til Bamburgh ca 75 km (1 times kjøring)

Alternative flyruter:

 • Fly til London. Tog fra London til Newcastle, ca 4,5 time.
 • Fly til Edinburgh. Tog fra Edinburgh til Newcastle, ca 1,5 time.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAØnsker du ekte landsbyferie i England, oppleve vakker natur, nydelige slott og spise god mat på lokale steder. Kanskje våkne opp til en himmel med perlemorsskyer i alle regnbuens farger som på bildet over. Da anbefaler jeg en tur til Northumberland.

Turen til Northumberland er gjennomført i regi av Visit Britain og NewcastleGateshead Initiative.
Previous articleGuide til Kilimanjaro
Next articleDurham – fra slott til herregård

10 COMMENTS

 1. Hold da op Elisabeth hvor ser der dejligt ud. Lækre billeder og vores drøm om en dag at rejse Nord England er lige pludselig kommet nærmere. Super godt indlæg, tak fordi du delte det med os 🙂

  • Hei Ontripdk og takk for hyggelig kommentar. Ja, Nord England var virkelig vakkert! Og det går jo direktefly fra København til Newcastle, så dette er en perfekt destinasjon også for en langhelg!

  • Ja, ikke sant Mette! Nydelig sted tross MYE vind. Hadde vært umulig med noe som helst form for piknik når vi var der. Tror nesten jeg må se Macbeth og The BFG nå jeg… he he! Takk for koselig tur!

 2. Nei, guri så idyllisk! Dette stedet har vært på listen min lenge, men av en eller annen grunn har jeg fremdeles ikke fått rotet meg nedover. Veldig synd egentlig, ettersom det bare er en forholdsvis kort togtur fra Glasgow. Det ser helt nydelig ut!

  • Hei Cava for Lunch og takk for hyggelig kommentar! Det er jo rart med ting som er så nærme, men som man aldri får besøkt. Prøv å få tatt deg en tur en deilig vårdag, da er jeg sikker på at det er helt fantastisk å vandre rundt i området!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.