Sponset reise-4

I Durham kan du bo midt i byen i et slott fra 1000-tallet eller du kan bo herskapelig i en gammel herregårdsbolig i roligere omgivelser på landet. Bli med til neste destinasjon på min reise i Nord England; den koselige byen Durham.

Fra mitt besøk i Bamburgh i Northumberland, skal vi nå bevege oss sørover til grevskapet Durham. Byen med samme navn ligger ca 25 km sør for Newcastle. På vei inn til Durham kan vi se både den flotte katedralen og slottet fra 1000-tallet som begge ligger på en ås med utsikt over hele byen. Begge står på UNESCO´s verdensarvliste og er definitivt verdt et besøk. Slottet er i dag byens universitet og flere av studentene bor i festningen gjennom skoleåret. Siden 1832 har det vært undervisning her og etter Oxford og Cambridge er dette det eldste universitetet i England. Hvor stilig er det ikke å studere i et gammelt slott? For å ikke si bo der! Om sommeren flytter alle studentene ut, og da er det mulig for oss som for lengst er ferdig med studietiden, og bo der også. Mer informasjon om overnatting på slottet, finner du her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKatedralen har åpent alle dager og er også verdt et besøk. Et par scener fra de første Harry Potter filmene er spilt inn her. Så det spørs vel om jeg må snurre i gang noen gamle Harry Potter filmer så jeg kan se om jeg kjenner meg igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADurham har drøye 80.000 innbyggere og er en akkurat passe stor by. Det er hyggelig å vandre gatelangs å se på livet og de hyggelige bygningene som gir byen ekstra sjarm. Ønsker du å gjøre noe typisk engelsk, så anbefaler jeg å ta turen til Tehuset ”Tealicious” og nyte en Afternoon Tea. Ikke visste jeg at det fantes flere utgaver; Afternoon Tea, High Tea, Low Tea, Cream Tea eller rett og slett bare Tea. Vi bestilte en High Tea som bestod av valgfri sandwich, scones og kake + en kanne med te. Kaféen alene er intim og koselig. Vi får et rom i 2 etasje og jeg får følelsen av å være i et dukkehus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHvis du ikke har behov for å bo midt i Durham, anbefaler jeg å unne deg litt tid på Seaham Hall. Det er et av Nord Englands flotteste 5 stjerners hoteller, og når du kommer hit, er det nytelse som står i høysete. Dette elegante boutique hotellet har 20 rom og er delikat innredet i klassisk og moderne stil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFor å kjenne ekstra godt på denne luksusen, setter jeg meg ned i loungen før middag og bestiller et glass med bobler. Med rolig musikk i bakgrunnen er dette et perfekt sted å starte en deilig aften på.

Wendy fra Seaham Hall tar oss med til et av hennes favorittsteder på hele hotellet, nemlig vinkjelleren. Her får vi historier fra gammelt av som også inkluderer besøk av spøkelser og whiskysmugling. Hotellet er fra 1791 og var en gang i tiden hjemmet til poeten og casanovaen Lord Byron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeaham Hall er kanskje mest kjent for sitt fantastiske SPA – The Serenity Spa. Det har kommet på listen over World´s Top 100 spas, så her kan du senke skuldrene og la kroppen få litt ekstra nytelse. På over 4000 m2 kan du svømme i bassenget, benytte deg av utendørs og innendørs boblebad, kuldekulp, sauna, hammam og relax området. Det finnes også en restaurant, Ozone, tilknyttet SPA anlegget. Her kan du komme i badekåpa og sette deg ned og nyte en deilig lunsj. Dette konseptet likte jeg. SPA avdelingen har også åpent for dagsbesøkende og er et tilbud mange benytter seg av. Serenity SPA har hele 17 behandlingsrom der du kan få akkurat den behandlingen du måtte ønske deg. Jeg er svak for massasje og har bestilt en behandling som virkelig skal løsne opp mine stive muskler. Lettere mørbanket forlater jeg SPA området og skulle egentlig ønske at jeg hadde hatt en ekstra dag til rådighet her på Seaham Hall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeaham Hall tilbyr flere forskjellige pakker på overnatting, mat, inngang til SPA etc. Priseksempel for en overnatting inkl engelsk frokost og inngang SPA starter fra £ 169 (ca. 2.100 NOK per februar 2016) per person.

Fakta Seaham Hall

 • 5 stjernes boutique hotell med 20 individuelt innredede suiter
 • Prisbelønnet SPA avdeling som også inkluderer romslig treningsrom utstyrt med vekter og apparater
 • 2 restauranter – Byron´s Restaurant og Ozone
 • 2 lounger – The Lounge og The Sports Lounge
 • Møterom og større rom for bryllupsmiddager etc

Hvordan komme seg hit?

 • Fly til Newcastle eller London.
 • Tog fra London til Durham tar ca 3 timer og tog fra Newcastle tar ca 30 minutter
 • Taxi eller egen bil fra Newcastle tar ca 20 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHva sier du til å våkne opp til denne soloppgangen? Eller være tidlig ute i SPA området og nyte den fra et oppvarmet deilig utendørs boblebad!

Previous articleBamburgh – en perle ved kysten av Nord England
Next articleLiguria – et lite stykke italiensk riviera

8 COMMENTS

 1. Sikke en smuk by, Elisabeth den vil jeg da gerne besøge. Elske middeladler ting som er så storslået og imponerende. Hmm det er boutique hotel ser vel nok lækkert ud og jeg kunne da godt indtage den afternoon the lige nu 🙂

  • Tusen takk for hyggelig kommentar Ontripdk! Er man glad i historie, er slike byer som dette verdt å besøke. Jeg elsker boutique hoteller, og dette falt veldig i smak. I loungen serverte de også Afternoon Tea – og den tror jeg kan være verdt å få med seg 🙂

 2. Durham, der har jeg vært! Det var den gang jeg fremdeles hadde kamera med filmrull og tok veldig få bilder fordi fremkallingen var så dyr, haha. Det var i 2003, jeg var 19 år og var i England for å besøke noen engelske venner. Vi dro på dagstur til Durham, og gjorde ikke så mye mer enn å rusle gjennom byen og litt nede ved elven, samt å besøke katedralen. Den husker jeg som veldig fin 🙂

  • He he, ja heldigvis er den tid forbi selv om det var ekstrem stor spenning knyttet til det å få bildene tilbake… etter ca 2 uker! Jeg likte både katedralen og slottet veldig godt og det er så hyggelig å bare vandre rundt i området og sluke de massive bygningene med blikket (og linsa 🙂 )

 3. For en koselig by! Åh, jeg elsker disse middelalderbyene England er full av, og ikke minst afternoon tea! Nå er det så lenge siden jeg har spist ferske scones med clotted cream og syltetøy at jeg sitter bare og sikler til bildene dine. Skulle gjerne hatt en natt på det slottet også! Og en dag på det SPA-et 😉

  • Hei Renate! Kommer jeg tilbake til dette området, skal jeg passe på at jeg får overnattet på slottet. Det må jo være en spesiell opplevelse og kanskje drømme seg litt bort i prinsesseverdenen (selv om prinsessefølelsen kanskje ikke oppnås før man kommer til SPA avdelingen på Seaham Hall… he he!) Ferske scones er min favoritt – og ble ikke mindre favoritt med denne deilige kremen og syltetøyet!

  • Hei Bara Brittisk og takk for at du var innom bloggen min! Håper du får tatt turen til Seaham Hall – det er et nydelig og hyggelig sted! Og jeg kan forstå hvorfor du liker den katedralen så godt. Utrolig flott og den har jo den aller fineste beliggenheten i Durham!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.