Firenze oser av historie, kunstskatter og gammel tid. Byen er rett og slett et utendørs museum. Og midt i denne vakre byen har det åpnet et like vakkert hotell. Bare noen få skritt fra den travleste handlegaten finner du det familiedrevne boutique hotellet La Gemma. Fra kjas og mas i hovedgaten til totalt fred og ro i en bitteliten sidegate. Hotellet ser ganske anonymt ut fra utsiden, men i det samme du tråkker inn i den flotte resepsjonen, skjønner du at du har kommet til en vakker oase. 

“Inspired by family, driven by love”

Hotellet drives av 4 søsken og deres mor. Blant denne gjengen er det en med bakgrunn i design og en annen med ekspertise innenfor eiendom. Så når alle satte seg ned sammen og utviklet idéen, ble Hotel La Gemma født. 

Personlig synes jeg resultatet er utrolig flott. Interiøret er gjennomgående smaragdgrønt med eksotiske detaljer som grønne planter, både levende og på tapet og fløyelstrukkede møbler. Andre detaljer er marmor og kobber (som egentlig minner mer om gull). Alle disse detaljene gir deg en følelse av eksklusivitet, men uten følelsen av det hverken er snobbete eller vulgært.  

Med alle disse detaljene havner vi på Art Deco. Kjenner du til denne stilen, er det flere detaljer du kan finne som er typisk Art Deco. Stilige barvogner i metall og glass, mye bruk av speil og marmor. Stilen er litt mer av alt, mot det ekstravagante og luksuriøse. Jeg er langt ifra noen ekspert på stiler, men jeg liker det jeg ser. 

Rommene

La Gemma har rom i flere størrelser. Du får alt fra “Signature Room” på ca 20 kvm til større enheter med 2 soverom på ca 60 kvm. 

Rommet som jeg bodde på og er avbildet i dette innlegget, er en Prestige Suite på ca 42 kvm. Det er eget soverom, en liten uteplass, en kjøkkenkrok og min favoritt; et frittstående badekar i en egen krok i det store oppholdsrommet. Med hele 4 dager i Firenze, syns jeg det var deilig å også bare slappe av litt på hotellet. Da er det ekstra deilig å ha litt boltreplass. 

Et stort pluss med hotellet, er at all drikke i minibaren som ikke er alkohol, er inkludert og fylles på hver dag. Det er deilig å kunne nyte en juice, en brus eller kaldt vann med bobler når man kommer inn på rommet etter noen timer ute i varmen. 

Frokosten får du servert i restauranten og den serveres som a la carte, noe jeg syns er helt perfekt. Ikke bare sparer kjøkkenet mye matsvinn, men du får maten helt fersk og nylaget. Du kan bestille egg i alle varianter, avocado toast, yoghurt med granola og fersk frukt og mye mer. Deilig kaffe laget av en barista får du også – vi er jo tross alt i Italia. 

Restaurant La Luca

Restauranten drives av Michelin-stjerne kokken Paulo Airaudo. Dette er en fine dining restaurant hvor du enten kan bestille enkelte retter hver for seg, eller en tasting meny bestående av 4 eller 8 retter. En av kveldene spiser vi her og vi velger en 4-retters tasting meny med tilhørende vin. Innen selve 4-retters middagen begynner, har jeg fått servert minst like mange små munnfuller smaksbomber. Denne kvelden var alle rettene basert på sjømat, noe som var perfekt for meg som hadde spist noen solide kjøttmåltider kveldene før. Restauranten har et godt utvalg av vin, og du kan finne mange spennende lokale viner i hyllene her. 

Grønnere hotell

Heldigvis har mange hoteller begynt å tenke på miljøet. Ønsker du at de skifter sengetøy, legger du bare frem kortet med beskjed om at du ønsker det. Det samme med håndklær. Legger du det på gulvet, så skifter de. De har også store flasker i dusjen med shampoo og dusjsåpe, men det finnes også egne reisestørrelser tilgjengelig på rommet. 

Hotell med utsikt

Firenze er en by uten skyskrapere, heldigvis! Det betyr at det ikke bugner over av bygninger med utsiktspunkter. Du kan ta turen til Piazzale Michelangelo som er et utsiktsplatå beliggende på en høyde på andre siden av elven. Her får du en fantastisk utsikt over det historiske Firenze. Men hvorfor ikke oppleve utsikten midt i blant de historiske bygningene og se den på nært hold? Under middagen på hotellet spurte servitøren meg om jeg hadde vært oppe på takterrassen til hotellet? Jeg hadde faktisk ikke fått med meg at det var en egen takterrasse her, så da ville han vise oss det som han selv mente var Firenzes beste utsikt. Siden det var låst, hentet han nøkkelen og tok oss med opp til takterrassen. Firenze by night var en nydelig skue. På den ene siden ser du den opplyste katedralen og den andre siden kan du se det gamle rådhuset. Terrassen er liten og intim og er et perfekt sted og nyte en god bok og et glass med forfriskende drikke.

Allura SPA

Hotellet har et eget SPA, men da jeg besøkte hotellet i september 2023, var ikke SPA´et klart. De håper å kunne åpne dette i slutten av året. Jeg fikk dessverre ikke testet ut dette, så bildet er lånt fra hotellet. 

Området rundt

Hotel La Gemma ligger midt i smørøyet. Du kan rett og slett ikke bo mer sentral. Noen få skritt fra inngangsdøren finner du hovedgaten med alle de poshe og eksklusive merkebutikkene. Historiske bygninger som kirken og broen Ponte Vecchio finner du bare noen få minutters gangavstand unna. 

Komme seg hit

Jeg ankom til Firenze med fly. Herfra kan du ta taxi, buss, tog eller trikk. Flyplassen ligger bare 5 km utenfor sentrum, så jeg tok den relativt nye trikken (åpnet i 2019) inn til sentrum. Den går typ “hele tiden”, så du trenger hverken planlegge eller stresse. Trikkeholdeplassen ligger rett utenfor inngangen til flyplassen og koster 1,70 Euro per person for en vei. Den tar ca 20 minutter inn til sentrum. Derfra gikk jeg 10 minutter til hotellet. Fra jeg gikk av flyet, til jeg var på hotellet, gikk det ca 40 minutter. Smidigere enn det tror jeg ikke det går. NB! Jeg reiste med håndbagasje, noe som gjorde dette til en veldig smidig transportetappe. 

Mer info om hotellet og inspirasjon til din neste Firenze-reise finner du her: La Gemma Hotel

Hotellet ble besøkt i september 2023. Dette var en privat reise, men hotellet sponset meg med deler av overnattingen og middagen på Luca´s restaurant. Bilder og tekst er som alltid mitt eget om ikke annet er nevnt, og det er ikke lagt noen føring på innhold.

Previous articleHotelltips Færøyene: Hilton Garden Inn
Next articleBli med til Svalbard i mars 2024: Isgrotte, arktisk byferie og lokale opplevelser

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.