På min siste reise til Færøyene, bodde jeg i Torshavn. Torshavn er hovedstaden på Færøyene og bykjernen har drøye 13.000 innbyggere, noe som gjør det en av verdens minste hovedsteder. Til sammenligning er det like mange mennesker som bor i Drøbak eller Grimstad. Med Torshavn som base er det lett å utforske mange, hyggelige steder på Færøyene med bil bare en drøy times kjøretur fra byen. 

Under mitt siste opphold på Færøyene, bodde jeg på Hilton Garden Inn i Torshavn. Hotellet ligger nydelig til rett i utkanten av sentrumskjernen og har nydelig utsikt mot spredt boligbebyggelse, et grønt areal og ikke minst havet. Når du kommer kjørende hovedveien inn til Torshavn, vil du også se hotellet litt oppe på en høyde med en stilig glassfasade og gress på taket. 

Hotellet åpnet i 2020 og har 130 rom. Mange av rommene vender ut mot det nydelige landskapet utenfor. Alle rommene er like store (24 kvm) og det er bare sengen som skiller hvilket type rom du har. Du kan velge mellom Twin, Queensize bed eller Kingsize bed. Flere av rommene kan gjøres om til familierom ved at du åpner en dør til naborommet. Pass på å bestille rom med utsikt hvis du er opptatt av dette.

Badstu med utsikt

Færøyene er en destinasjon der du er mye ute, enten om du har vandret i naturen eller bare brukt tiden til å gå rundt i de sjarmerende små bygdene. Og når man er ute, får man også kjent på alt av vær. For på Færøyene er det mye vær. Du kan faktisk oppleve å få oppleve alle årstider på en dag, spesielt om du er der tidlig vår som jeg var, eller sen høst.

Etter en lang dag utendørs, syns jeg at det er deilig å slappe av med litt badstu. På Hilton Garden Inn har de et lite velværeområdet du kan ha helt for deg selv. Du booker en time i resepsjonen (mot gebyr) og da har du området helt alene eller sammen med vennegjengen eller familien din. Da kan du nyte badstu med utsikt eller sitte i boblebad. Det er 2 utedusjer der og en garderobe der du kan skifte og oppbevare tingene dine. 

Vegg i vegg med velværeområdet er det et fitnesstudio med samme fine utsikt. Dette kan benyttes av alle gjestene og er åpent hele døgnet.

 

Restaurant Hallartún

Hotellet har en frokostsal/restaurant og bar i 1. etasje. Her serveres en deilig frokost hver morgen. I helgene kan du nyte frokosten helt frem til kl 13:00. Det er egne kokker som tilbereder omelett og stekte egg slik at du får servert dette rykende ferskt. Også varme vafler (av den belgiske typen) med forskjellige deilige og friske bær kan du få til frokost om du ønsker.

Om kvelden gjøres frokostsalen om til den hyggelig restauranten Hallartún. Her kan du bestille dagens 4-retter eller velge fra deres ala carte meny. Hallartún er en fransk bistro med færøsk tvist. Under vårt besøk fikk vi servert torsk med urter og pristasjenøtter til forrett, sjøkreps i urtevinagrette som andre rett og langtidsstekt lammeskank til hovedrett. Sammen med alle rettene kom et glass deilig vin tilpasset de gode smakene til maten.

Hotellets beliggenhet

Hilton Garden Inn ligger rett i utkanten av sentrumskjernen, men Torshavn er ingen stor by, så det tar bare 20 minutter å gå ned til handlegaten, havnen og gamlebyen Tinganes. Dette er sannsynligvis den eneste hovedstaden i verden der du kan treffe på sauser på din gåtur fra hotellet ned til sentrum. Om du ikke ønsker å gå, er det enkelt å parkere nede ved kaia. Her er det en stor parkeringsplass der du kan parkere gratis i 6 timer. Taxi er også lett å få tak i, og det koster ca 100 DKK fra hotellet og ned til sentrum.

Tórshavn

Den mest sjarmerende bydelen er helt klart Tinganes. Dette er Tórshavns gamleby og er også sete for Færøyenes regjering. I Tinganes har et av verdens eldste ting blitt holdt, og det dateres tilbake til rundt år 825. Her finner du sjarmerende, gamle tjæremalte trehus med gress på taket. 

Side om side med Tinganes, finner du den koselige havna Vàgsbotn. Det er stille i havna en helt vanlig fredag i april, men er du heldig kan du treffe på en lokal fisker som selger både fersk og tørket fisk fra båten sin. 

Ønsker du å handle litt når du er i byen, kan du ta turen innom det gamle industriområdet som ligger ved kaia. I det som en gang var en fiskeoljefabrikk, finner du Öströms. Her kan du kjøpe klær, smykker og annet håndverk fra lokale kunstnere. 

Tar du turen innover i sentrumskjernen, kommer du til handlegaten der du finner turistinformasjonen, butikker og et utvalg med koselige kafeér. 

Med bil på Færøyene

Den beste måten å oppleve Færøyene på, på egenhånd, er med bil. I dette tilfelle er det derfor viktig for meg at det er lett å parkere bilen der jeg bor. Utenfor Hilton Garden Inn er det en stor parkeringsplass der du som kan gjest kan parkere avgiftsfritt. Det er også el-bil lader her om du har leid deg en elbil. Ønsker du tips til bilferie på Færøyene, ta gjerne en titt på mitt forrige innlegg: Opplev de ville og vakre Færøyene med bil

Jeg besøkte Færøyene i midten av april som er utenfor den store turistsesongen. Snittemperaturen gjennom året i Torshavn er på drøye 7 grader, så det betyr at de har milde vintre og kalde somre. Det betyr også at Færøyene er en destinasjon du fint kan besøke hele året selv om det er sommerhalvåret som tiltrekker turistene. Fordelen med å reise utenfor sesong, er naturlig nok mye mindre folk både i Torshavn og på de typisk kjente «must see» destinasjonene. En annen fordel er også gunstigere priser på overnatting.

Klikk å denne lenken for mer informasjon om hotellet, priser og booking.

Færøyene ble besøkt i april 2023. Reisen var en tur i privat regi, men Hilton Garden Inn har sponset oppholdet på hotellet. Det er ikke lagt noen føringer på innhold og alle bilder er mine egne.

Previous articleOpplev de ville og vakre Færøyene med bil
Next articleHotel La Gemma Firenze: Når kun det beste er godt nok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.