Sponset reise-3Brugge er en by som man lett kan bli forelsket i. Med sine trange gater, gamle, ærverdige bygninger og flotte kanaler, er dette en by som kan kunsten å sjarmere. Den historiske delen av byen står på UNESCO´s verdensarvliste, noe som gjør byen populær. Ta turen dit nå eller litt utpå høsten, så unngår du de aller største turisthordene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blir guidet gjennom byen av den lokale kjentmannen Pol fra S-wan. Han er tidligere lærer og forteller deg om byen på en svært så pedagogisk måte. Til og med jeg, hun som alltid satt litt ukonsentrert på bakerste rad, fulgte oppmerksomt med.

Aller først blir vi tatt med i et Begijnhof, et beginerhus. Vi kommer inn i en vakker bakgård omringet av en liten slags bygård med lave hus. Dette var et boligkompleks for enker og single kvinner som ville tjene Gud. Det kan på en måte kalles for et klosterhus, men reglene var ikke så strikte her som i et kloster og kvinnene var derfor friere. Husene er fortsatt i bruk den dag i dag, men det er kommunen som drifter de og de er stort sett bebodd av den eldre generasjonen. Alle kan komme på besøk og ta turen i de vakre hagene, men pass på å respekter andre menneskers privatliv, man går jo tross alt rett utenfor hjemmet deres.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I alt finnes det 47 slike kompleks i Brugge, alt fra små med noen få hus til de større med en gedigen hage. Når du vandrer i gatene, kan du se at det flere steder er skrevet et navn og et årstall over flere portaler. Innenfor disse finner du altså slike beginerhus.

I hjerte av Brugge finner du markedsplassen. Hver onsdag fylles plassen opp med lokale bønder som skal selge sine egenproduserte frukt, grønnsaker og blomster. På den ene siden av markedsplassen, har du klokketårnet Belfort fra 1200-tallet. Det er verdt å ta turen opp til toppen for å få med seg utsikten over byen. For å komme deg opp til toppen, må du gå rundt og rundt i en trang trappeoppgang med 366 trappetrinn. Her er det trangt, så pass på å ta denne turen tidlig på dagen for å unngå trengsel. Tårnet ruver 83 meter over bakken, så utsikten er verdt å få med seg. Tårnet har 47 klokker og hvert kvarter spilles det en liten melodi. Det er en helt spesiell opplevelse å stå på toppen og både se og høre klokkene når de setter i gang.

Turen opp koster 10 Euro og er åpent alle dager mellom 9:30 og 18.00 (siste innslipp kl 17:00).

Brugge

Over markedsplassen, på motsatt side av klokketårnet, finner du en rekke hus fra 1400-tallet. Med flotte utsmykkede fasader og farger i alle regnbuens farger, gir de liv til den store plassen. Her finner du også en rekke restauranter og kaféer, og er et hyggelig sted å nyte litt forfriskninger på mens man ser på alt livet på markedsplassen.

Brugge

En fin måte å se byen på, er å ta en kanalbåt eller tur med hest og kjerre. Begge deler er lett tilgjengelig flere steder i sentrum. Og selvfølgelig med sykkel da, men i sentrum av Brugge er det såpass mye folk og avstandene er korte, så her er det i grunn like enkelt å komme seg rundt til fots.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brugge

Tips til hva mer du bør få med deg i Brugge

  • Ta turen innom et bryggeri. Belgia er ved siden av sjokolade, kjent for sitt gode øl.
  • Besøk et chocolaterie og spis deg mett på nydelig sjokolade, eller meld deg på en workshop og ta med egenlagd sjokolade hjem. Les mer om det i dette innlegget.
  • Besøk Vår Frues Kirke (Onze Lieve Vroukwekerk) og se den berømte statuen av Madonna og Barnet av Michelangelo. Statuen  har blitt stjålet to ganger og utenfor kirken står en replika av den ekte statuen som du finner inne i kirken.
  • Like ved markedsplassen finner du plassen Burg. Her finner du et av verdens eldste gotiske rådhus (Stadthuis) fra 1376 og det Hellige Blods Basilikia (Basiliek van het Heilig Bloed). Kirken har fått dette navnet fordi de har en beholder som inneholder et tøystykke med Jesu blod på.
  • Kjøp et City Card (48 timer til 47 Euro / 72 timer til 53 Euro) som gir deg gratis inngang til de fleste severdigheter og museer, samt båttur på kanalen. Kjøper du kortet får du også en hendig guide over Brugge.

Restauranttips:

Flandern er anerkjent for sitt kulinariske kjøkken. I Brugge vil du derfor finne et godt utvalg av restauranter. Tar du turen hit, vil jeg derfor anbefale disse restaurantene som alle ligger sentralt plassert i sentrum. NB! Alle disse 3 besøkte restaurantene er stengt søndager og mandager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bonte B – En intim og koselige restaurant med meget god atmosfære. Før maten blir servert får du nybakt brød med hjemmelaget smør. Kunnskapsrike servitører som gir deg gode vinanbefalinger. Min favoritt i Brugge!

www.restaurantbonteb.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Florentinjen – En stor og populær restaurant med god takhøyde. Veggene er dekorert med store malerier og gir deg litt følelsen av å være på et galleri. Kunstnerisk preg og stilig interiør. Restauranten er godt opplyst og gir deg ikke den varme og koselige atmosfæren. Nydelig mat og delikat presentert.

www.deflorentijnen.be

Le chef et moi – Koselig restaurant rett ved kanalen. Rustikk og hjemmekoselig stil og akkurat passe stor restaurant.

www.lechefetmoi.be

Tips til overnatting:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finnes også et stort utvalg hoteller i Brugge, så her er det noe for enhver smak og lommebok. Vi bodde på Hotel Montanus som er et lite og hyggelig 4-stjerners hotell med 24 rom. God frokostbuffé. Er du en søtmoms finner du til og med en stor sjokoladefondue på frokostbuféen. Sentral og rolig. Rommene er enkelt og stilfullt innredet. Flere hyggelige fellesarealer hvor du kan nyte noe godt å drikke. Priser fra 90 Euro til 250 Euro per natt. Frokost koster 18 Euro. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan kommer du deg til Brugge?

Nærmeste flyplass er Brüssel. Flere flyselskaper (blant annet Brüssel Airlines, KLM og SAS) flyr direkte fra Oslo på ca 2 timer. Herfra kan du ta tog direkte til Brugge. Toget tar 1 time og går 2 ganger i timen.

Lyst til å utforske Flandern mer? Her er mine tidligere innlegg fra dette området:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og Visit Flanders.

Previous articleMiniguide til langhelg i Nord England
Next articleEnige og tro inntil Dovre faller

4 COMMENTS

  1. Gøy å lese om steder man ikke en gang hadde hørt om tidligere! Brugge ser utrolig koselig ut, så den må opp på listen min med steder som må oppleves 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.