Sopot Marriott Resort & SPA ligger rett ved stranden i Sopot, kun adskilt med en strandpromenade for gående og syklende. Dette hotellet har egentlig alt du kan ønske deg for et par dagers avslappende opphold ved den populære badebyen langs Polens riviera.

En lang og deilig sandstrand rett utenfor hotellet

Beliggenhet

Hotellet ligger et drøyt kvarters gange langs en fin strandpromenade inn til sentrum av Sopot. Her finner du alt du kan forvente deg av en liten, men populær badeby; restauranter, barer, caféer og et utvalg av butikker. Sopot er en attraktiv badeby som tiltrekker mange turister i sommerhalvåret. De senere årene har mange nordmenn fått øynene opp for Polen som reisemål, og de fleste kombinerer Gdansk og Sopot når de tar turen hit.

Gågaten i Sopot

Polens største SPA anlegg

I Polen er SPA både bra og billig, og ikke minst er behandlerne dyktige. Mera SPA som tilhører hotellet, er et av Polens største SPA anlegg med hele 35 behandlingsrom. Gjestene på hotellet kan også benytte seg av hele 4 svømmebasseng. Det kanskje fineste bassenget finner du på taket av hotellet, med nydelig utsikt over stranden og promenaden. Selv om jeg var her i juni, var det akkurat disse dagene en veldig kald vind langs kysten, så det fristet hverken meg eller noen andre gjester å benytte takterrassen.

I stedet var det helt perfekt å legge seg ned på en benk i et varmt behandlingsrom og la en av de flinke behandlerne gi kroppen min en lang og deilig massasje. Flere av rommene er laget spesielt for par eller 2 venninner, så jeg hadde overtalt min andre halvdel til å bli med på en behandling som besto av full kroppsskrubb (20 minutter) etterfulgt av deilig massasje (60 minutter). Både før og etter behandlingen var det deilig å slappe av i et eget avslappingsrom. Her var det tilgang til varm te og kaldt isvann med appelsin som du kunne nyte samtidig med utsikten over stranden og sjøen.

Vi tok også turen ned til bassengområdet der vi kunne benytte oss av de varme boblebadene. Bassengområdet ellers var egentlig litt som et helt ordinært bassenganlegg. Vannaerobic med en veldig engasjert instruktør startet da vi var innom, så dette var ikke stedet for å koble helt av. Da hadde takterrassen og infinitybassenget vært helt topp. Verdt å merke seg når man er her på de varme, deilige dagene altså!

Mat & Drikke

Hotellet tilbyr 2 restauranter (Hovedrestauranten Brasserie og den mindre og mer eksklusive Pescatore i 2. etasje), samt 1 bar. Selv testet jeg ikke disse, men utfra antall besøkende om kvelden, virket det som om det var ganske populært. Frokosten serveres hver morgen i den største restauranten.

Bufféen var rikholdig med stadig påfyll av ferske råvarer. En sånn type frokostbuffét der du bør ha god tid!

Sove

Hotellet har 145 rom. Rommet vi hadde, var et standard dobbeltrom med sjøutsikt. Disse rommene er ikke av de største (ca 19 kvm), men fordelen er en liten terrasse med utsikt ut mot sjøen. Det var også et lite bord med en liten lenestol på rommet, samt et lite skrivebord med enkel stol. Gode og myke senger og et romslig bad var også et pluss.

Utleie av sykler og elektriske mopeder

Ønsker du å utforske Sopot litt utenfor selve bykjernen eller om du ikke ønsker å gå så mye, så tilbyr hotellet utleie av sykler og el-mopeder. På den knappe tiden vi var her, hadde vi ikke mulighet til å benytte oss av disse. Spesielt de elektriske mopedene syns jeg var en snerten og stilig sak.

Sopot er den perfekte destinasjonen for deg som vil kombinere strandliv, byliv og SPA. Bylivet får du nemlig bare en halvtimes kjøretur unna den mer travle havnebyen Gdansk. Alternativet er å bo i Gdansk og ta dagsturer ut til Sopot for å nyte en dag på stranden. For meg som liker å bo mer rolig og avslappet, var det helt perfekt å bo i Sopot, nyte avslapping og SPA her, og så ta dagsturer ut til Gdansk for å ta del i det yrende bylivet der.

Les mer på hotellets egen hjemmeside.

Les om Gdansk i dette innlegget: Retrotur i Gdansk

Reisen til Polen var i egen regi, men denne overnattingen ble sponset av hotellet. Turen ble gjennomført i juni 2018.

Previous articleLøp deg gjennom sommeren
Next articlePå to hjul gjennom eventyrskog og flytstier i Ånnaboda

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.