Lonely Planet har nylig publisert oversikten over de beste destinasjonene du bør besøke i 2018. Listen inneholder utrolig mange spennende steder, og jeg har nesten ikke besøkt noen av de.

Her presenterer jeg Lonely Planets liste: The best destinations to visit in Europe in 2018.

1. Emilia-Romagna – Italia

Emilia-Romagna er en region nord i Italia. Dette er Italias rikeste og mest utviklet region. Bologna er hovedstaden i regionen, og du kan besøke renessansebyer som som Modena, Parma og Ferrara. Sistnevnte minner deg kanskje om et bilmerke med nesten samme navn? Emilia-Romagna kan skryte på seg produksjonen av luksusbilmerker som Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani og Ducati – bare for å nevne noen.

Jeg har ikke selv vært i denne regionen i Italia, men jeg har vært i naboregionen Piemonte. Min miniguide til Piemonte er faktisk det mest leste innlegget på bloggen min, så at Italia er en populær destinasjon er i hvert fall sikkert.

Sjekk ut mitt mest populære innlegg på bloggen: Miniguide til Piemonte

Alle mine innlegg fra Italia finner du her: Italia

2. Cantabria – Spania

Cantabria er av de autonome provinsene i Spania. Den ligger helt nord i Spania og grenser til blant Baskerland i øst, Castilla y León i sør og Asturias i vest.

Spania besøkte jeg så sent som i 2015 og følte da at jeg var en av få nordmenn som ennå ikke hadde vært i dette landet. Året etter besøkte jeg også Mallorca, og ble frelst av den vakre naturen øya kunne by på.

Jeg håper at jeg kan besøke Spania igjen om ikke så altfor lenge!

Mine innlegg fra Spania (inkl. Mallorca) finner du her: Spania

3. Friesland – Nederland

Friesland ligger helt ved kysten, nord i Nederland. Jeg har ikke vært i Nederland på minst 20 år, så dette landet bør definitivt settes opp på ønskelista mi igjen!

Fun fact: Friesland har sitt eget språk, nemlig frisisk.

4. Kosovo

Kosovo syns jeg det var spesielt morsomt at kom på denne lista. Ikke har de plukket et spesifikt området i Kosovo, men satt hele landet som en destinasjon du bør besøke i 2018. Kosovo besøkte jeg selv i 2016. Og for et land! Europas yngste stat og er et land uten kystlinje. Grenser til Montenegro, Albania, Makedonia og Serbia.

Pristina er hovedstaden og landet har så mye urørt og vakker natur. Anbefales varmt!

Mine innlegg fra Kosovo finner du her: Kosovo

5. Provence – Frankrike

Når jeg tenker på Provence, er det lavendel, rosévin og en vakker kyst som dukker opp i tankene mine. Jeg har feriert langs Cote d´Azur (kysten av Provence) og det anbefales. Unngå august når hele Europa har ferie. Da kan det fort bli trangt om plassen både på stranden og på restaurantene.

Mine innlegg fra Frankrike finner du her: Frankrike

6. Dundee – Skottland

I 2016 besøkte jeg Skottland. Dundee er Skottlands 4. største by og ligger litt nord for Edinburg på østkysten av Skottland. Jeg besøkte Edinburg på min tur, og reiste på en rundtur vestover i området. Skottland ga mersmak og jeg bør nok vurdere Dundee på min neste tur.

Mine innlegg fra Skottland finner du her: Skottland

7. De små kykladene – Hellas

Også et ukjent og uutforsket området for meg. De små kykladene er et samlenavn på de greske øyene Donousa, Iraklia, Keros, Koufonisia, og Skhinousa og flere mindre ubebodde øyer.

8. Vilnius – Litauen

Litauens hovedstad har blitt mer og mer populær som en destinasjon for storbyutflukt for nordmenn. Jeg har faktisk vurdert byen som en av mine høstutflukter dette året. Kanskje jeg får det til å passe inn i kalenderen?

9.Vipava Valley – Slovenia

Også Slovenia har sine egne vindistrikt, og Vipava Valley er et av disse. Ligger rett vest for hovedstaden Ljubljana.

Jeg er veldig glad for at det er enda et land fra Balkan på listen til Lonely planet, selv om ikke hele Slovenia geografisk er den del av Balkan. Jeg har som mål å besøke alle de balkanske landene de kommende årene, så da tror jeg Vipava Valley må komme på denne listen!

10. Tirana – Albania

Om det ikke er nok med at 2 land fra Balkan er på listen, kliner Lonely Planet til med nok et land. Det siste landet på steder i Europa du må besøke i 2018, er Albania.

Lonely Planet trekker frem hovedstaden Tirana som stedet du må besøke. Albania er også et av landene jeg gleder meg veldig til å besøke.


Jeg syns Lonely Planet har kommet med en veldig spennende liste. Selv har jeg bare bare besøkt 2 av de ovennevnte stedene, nemlig Kosovo og Provence i Frankrike. Mer om de enkelte destinasjonen kan du lese om på Lonely Planet sine egne sider.

Det som også overrasker meg positivt, er at 3 av disse destinasjonene er i området som kalles Balkan. Balkan har jeg de siste årene besøkt årlig, og jeg blir bare mer og mer forelsket i dette området. Også i år skal jeg tilbake – hele 3 ganger! Den siste av disse turene er til Montenegro i oktober, og da kan også du være med? Høres det fristende ut?

Les mer her: Bli med på fjelltur langs kysten av Montenegro

Har du besøkt noen av disse destinasjonene? Eller kanskje du allerede har planer om å besøke noen av disse destinasjonene i løpet av 2018?

Previous articleEkspedisjon 78 grader nord
Next articleOmtale: Coal Miners´ Cabins i Longyearbyen

8 COMMENTS

  1. Heftig liste! Jeg liker også at Balkan er godt representert. Jeg er jo faktisk i Montenegro nå og drar videre til Albania etter helgen. Elsker disse landene og synes absolutt de fortjener en plass på alles besøksliste. Spesielt i disse dager når populære byer som Barcelona og Roma sier nei til turister, og de her ønsker dem velkommen med åpne armer (økonomien er fullstendig avhengig av pengene turismen bidrar med).

    • Hei Renate! Ja, jeg følger deg i Montenegro nå, og det ser jo såååå fint ut der nede. Og hvorfor reise til både Barcelona og Roma når man kan få så mye gjestfrihet andre steder – og myyyyyyye mindre folkekaos! Kos deg masse videre i Montenegro!

    • Hei Marianne! Ja, Kosovo må du besøke! Det var faktisk mitt første land (sammen med Makedonia som jeg besøkte på samme tur) i Balkan, og jeg var så spent. Kosovo har jeg veldig lyst til å besøke igjen og gå enda flere fjellturer!

  2. Spennende liste. Jeg trodde egentlig at jeg var litt bereist men selv om jeg har vært i de fleste av disse landene har jeg ikke vært akkurat på disse stedene. Takk for tips ? Flere steder her jeg kunne tenke meg ? Jeg var blant annet i Albania i fjor sommer og kunne godt tenke meg å kjøre bil rundt i dette vakre landet.

    • Hei Laila! Ja, man tror man er bereist helt til man får presentert slike lister… he he! Men å ha vært i mange av landene er jo ikke dårlig bare det. Albania tror jeg er et perfekt land å kjøre rundt i. Det skulle jeg også veldig gjerne gjort.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.