Jeg foretrekker overnattingssteder litt utenom det vanlige. Gjerne med det lille ekstra. Det betyr ikke alltid en stjerne ekstra. Antall stjerner forteller deg derfor ikke hvor stor hyggefaktor stedet har. For meg er et overnattingssted med litt ekstra sjarm og personlighet viktigere enn mye annet.

B&B La Maison Haute

B&B La Maison Haute er et lite B&B med kun 4 rom. Hvert rom er helt forskjellig innredet og dette bittelitte overnattingsstedet tar igjen den lille størrelsen med en desto større dose sjarm.

Når vi ankommer B&B La Maison Haute, blir vi tatt varmt imot av Sebastian som driver stedet. Vi har fått rommet helt øverst i denne smale bygning som er karakteristisk i Belgia. Rommet vårt går over 2 etasjer og har fått navnet Duplex – dobbel. Temaet i dette rommet er hvitt og enkelt, men langt ifra kjedelig. Det er delikat og hjemmekoselig. Gammelt, hvitmalt tregulv som knirker litt når du går og små krakker fungerer som både bord og sittemulighet. Aller mest liker jeg den avslappende sofakroken med store, myke puter.

I første etasje av Duplex-rommet, finner du toalettet og et skrivebord. I andre etasje er det 2 senger, bad og en liten sofakrok. Rommet er i øverste etasje og har skråtak. Jeg får følelsen av å være en superhyggelig og hjemmekoselig hule. Vinduene i skråtaket slipper inn mye lys og tar du en titt ut, får du en fantastisk utsikt mot Palace of Justice (venstre) og Chapel Church (høyre).

Fersk og veldig god frokost

Frokosten serveres i 1. etasje i et bittelite frokostrom. Siden det bare er 4 gjesterom her, er det også derfor bare 4 bord her. Det er Sebastian selv som kommer og serverer frokosten. Når han kommer med nypresset appelsinjuice og en kurv full av ferske bakervarer, er det bare å stille seg inn i frokostmodus. Du får også tilberedt egg etter ønske, samt te eller kaffe. Frokosten er enkel, men skårer høyt på kvalitet. I tillegg får du også ost, yoghurt, müsli, honning og syltetøy.

I 2. etasje er det en egen liten stue som gjestene kan bruke. Her kan man hele døgnet lage seg kaffe og te som du enten kan nyte i denne lille stua, eller ta med deg på rommet.

Sebastian driver også en såpebutikk i 1. etasje. Her kan du kjøpe med deg naturlige såper i alle varianter og lukter.

Marolles – et hipt og travelt området i den historiske delen av Brussel.

Vi ankom en søndag ettermiddag når trafikken og folkemengden var på sitt mest travle i denne delen av Brussel. B&B La Maison Haute ligger i det historiske området Marolles. Her syder det av liv når det er helg og mange steder har stengt mandag og tirsdag, før de sakte men sikkert vekkes opp igjen til live utover i uken. Området minner meg litt om Grünerløkka i Oslo, og er et hipt og trendy området som tiltrekker mengder av folk, spesielt i helgen. Det er flere spisesteder og caféer, samt små nisjebutikker og en mengde antikvitetsbutikker og gallerier. En annen ting som tiltrekker folk i dette området, er det daglige loppemarkedet ved place du Jeu de Balle. Markedet er størst i helgene, men det er folk her hver dag fra tidlig morgen til rundt kl 13.

Det er ikke mange overnattingssteder akkurat dette området, noe som jeg syns gjør dette overnattingsstedet enda mer unikt. Det er allikevel ikke langt unna sentrum, og på et kvarters tid er du på Grand Place som er midt i sentrum av Brussel.

Pris for rom inkl. frokost: Fra 110 – 130 Euro (sesongvariasjoner).

Mer informasjon på deres egen hjemmeside: www.lamaisonhaute.be

Hvordan komme seg til B&B La Maison Haute?

Nærmeste bussholdeplass er Chapelle/Kapellekerk (Linje 27 og 48) og stopper 300 meter fra B&B La Maison Haute. Metro-/togstajonen Bruxelles-Midi ligger 1,3 km unna (drøyt et kvarters gange). Her kan du ta toget til og fra flyplassen.

Turen til Belgia og Brussel var i privat regi, men B&B La Maison Haute sponset overnattingen i Brussel. Turen ble gjennomført i februar 2017. 

Previous articleBelgia utenfor allfarvei
Next articleReisetips: Sekk, koffert eller bag?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.