Home Europa Italia Naturlig SPA blant vinrankene i Toscana

Naturlig SPA blant vinrankene i Toscana

Flere steder i Toscana finner du naturlig, varme kilder. I disse kildene holder vannet en konstant temperatur på 37 grader og vannet er proppet med mineraler som skal gi deg flere helsefordeler. Ikke bare heler det hud og kropp, men riktig så godt for sjela er det jo også.

Saturnias varme kilder – Cascate del Mulino

De er mange slike kilder spredd rundt i hele Toscana, men er det du det sørlige Toscana, bør du tar turen til Cascate del Mulino. Dette naturlige utendørsbadet er det største og mest imponerende. Det flotte fossefallet og de mange nivåene skulle man tro var menneskelagd, men her har naturen gjort alt selv.

Direkte oversatt fra italiensk, betyr navnet foss (Cascate) og mølle (Mulino). Fra gammel av ble den kraftfulle fossen brukt til å drive mølla. Bygningen står her fortsatt, men den er for lengst pensjonert seg som mølle.

I flere tusen år har hele 800 liter vann i sekundet fosset nedover klippene av traventinerstein. Med denne kraften har vannet slipt frem mange små bassenger på flere nivåer. Det er med andre ord god plass til veldig mange. Siden traventirsteinen er porøs og lett formelig, vil du ikke finne en eneste skarp stein i bassengene.

Vi finner oss til rette i et av de naturlig utgravde gropene. Like ved oss renner det en liten foss fra nivået over. Jeg lar meg friste og prøver den naturlige dusjen. Ikke bare får jeg en behagelig og varm dusj, jeg får en real massasje også! Her snakker vi krefter.

Vi nyter den deilige ettermiddagen i dette naturlige SPA´et som er omringet av sypresser, korktrær, oliventrær og grønne enger. Anlegget er populært, men det er ikke så mye folk at det blir slitsomt. De fleste rundt meg er italienere, og termalanlegget brukes flittig av de lokale. Er du her i helgen og på offisielle fridager, vil du nok oppleve at det er ganske hektisk her.

Vannet inneholder svovel (det lukter du!), karbon og sulfat og er rensende for huden og gir en naturlig peelingeffekt. I tillegg er mineralene gunstig for blodsirkulasjonen samt at det også skal gi god effekt for magen og fordøyelsen. Vær forberedt på at du kommer til å lukte litt svovel selv etter at du har dusjet.

Åpent 24/7 – hele året!

Du kan besøke de varme kildene akkurat når du vil, det er nemlig åpent hele tiden. Dette er ikke en turistattraksjon, det er en flott plass i vakker natur. Og utrolig nok, dette stedet er gratis å besøke! Ikke en gang på parkeringen må du betale noe. Det er derfor heller ikke noe servicetilbud som garderobe eller leie av håndkle etc. Det finnes en café og kiosk her.

Cascate del Mulino ligger rett utenfor byen Saturnia. Det finnes også et 4-stjerners SPA hotell her med nesten samme navn (Terme di Saturnia), så bare pass på at du ikke havner der om det er dette stedet jeg har fortalt om her, du vil besøke. I motsetning til Cascate del Mulino, er ikke Terme di Saturnia gratis.

Mer info finner du på nettsiden: cascate-del-mulino.info

Tidligere innlegg fra Toscana

Cascate del Mulino ble besøkt i juni 2019.

8 COMMENTS

 1. For et spennende og vakkert sted! Helt utrolig at det er gratis på besøke (!). Nesten rart at man ikke har sett og hørt mer av stedet tidligere heller? Enn så lenge en hemmelig perle kanskje. 🙂 Selv om man blir å lukte svovel en stund, så frister det absolutt med et besøk hit!

  • Dette er helt klart en liten hemmelig perle! Så langt sør i Toscana er det også en del mindre turister enn i områdene rundt Pisa, Firenze og Sienna. Helt klart verdt å ta turen hit 🙂 Jeg så også skilter til flere slike varme kilder, men jeg tok ikke turen innom de. Jeg gikk for den fineste med en gang… 😉

 2. Wow, overrasket over at et slikt sted ikke er mer kjent! Reiste gjennom Italia for to år siden, men har oppdaget så mange steder å reise tilbake for å se. Dette blir nå definitivt lagt til på listen.

  • Italia er en perfekt destinasjon å besøke mange ganger. Fokuset i Toscana er nok de mer kjente stedene lenger nord, og det er jo fint for oss som liker å utforske mindre kjente steder, som denne lille perlen 🙂

 3. Hei,
  is it possibel to get an prospektiv , map over where I can se where the Place are situated. How to Reach it, the cost etc,
  Birgitte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.