Innerst inne i Aostadalen, klemt inn mellom høye, majestetiske fjell, i en grønn og frodig nasjonalpark, finner du Cogne. Cogne ligger i Gran Paradiso nasjonalpark, og er en nasjonalpark beliggende på grensen mellom den minste regionen i Italia, Aostadalen og den største regionen (på fastlandet), Piemonte. Parken har fått navnet etter det høyeste fjellet i regionen, Gran Paradiso på 4061 moh.

Gran ParadisoI motsetning til de fleste andre alpine landsbyer, er det sommer som er høysesong i Cogne. Når vi ankommer siste uken i september, er lavsesongen godt igang.

I Cogne er det lett å glemme tid og rom. Dette er stedet for å få finne hvilepulsen – og la den bli der! For her stresser man minst mulig.

Mitt første besøk i Cogne, var for ganske nøyaktig 1 år siden. Grunnen til at jeg valgte å besøke Cogne igjen, er den vakre naturen og de mektige fjellene i dette området. Du kan vandre alene i fjellet i dagesvis om du ønsker. Nå hadde jeg dessverre ikke ubegrenset med tid, men med 2 overnattinger her, fikk jeg en hel dag til rådighet i fjellet.

CogneJeg er kanskje litt rar sånn, men det er ikke bare på grunn av de vakre fjellene og naturen jeg ville tilbake til Cogne. Sist jeg var her, bodde jeg på Bellevue Hotel & SPA. Og mitt opphold på dette stedet var så fantastisk bra, så det skulle ikke bli feil å tilbringe litt tid her igjen.

Hotel Bellevue & SPA drives av Laura Roullet og hennes mann. Dette er et familiedrevet hotell, og det merker du med det samme du tråkker innenfor dørterskelen. Ingen stive dresskledde ansatte møter deg her, men ansatte kledd i tradisjonelle drakter som er typisk for alpene.

Vi kommer rett til tea time, som ikke er helt feil siden vi kommer rett fra flyplassen og en 2,5 timers transportetappe i bil. Med litt varm te og søte kjeks, stilles jeg inn i feriemodus. Vi får et rom i bygningen rett over veien. Det er forøvrig en korridor under veien som kobler disse 2 husene sammen, så det er helt uproblematisk å vandre mellom disse 2 bygningene.

Hotel Bellevue & SPA

Hotel Bellevue & SPA

Rommet

Rommet vi får er stort og flott, med peis og Jacuzzi. Dette er et type sted man aldri har lyst til å forlate. Vi har også en liten terrasse der du kan sitte og nyte utsikten innover dalen med de høye fjellene i bakgrunnen. Og om du ikke vil sitte ute, kan du rett og slett bare ligge i sengen å nyte utsikten derfra.

Hotel Bellevue & SPAÅ få peis på rommet er virkelig prikken over i´en! Hvor romantisk er det ikke å fyre i peisen og legge seg i sengen og bare lukke øynene og lytte til knitringen fra flammene i peisen? Eller krype opp i Jacuzzien og kjenne den gode varmen fra peisen legge seg i rommet?

Bellevue Hotel & SPA

Restauranter

Hotellet har 4 tilknyttede restauranter. Bellevue Restaurant ligger i hotellets hovedbygning og har en flott utsikt til det høyeste fjellet i området, Gran Paradiso. Denne restauranten har 1 stjerne i Michelin guiden og tilbyr deilig gourmetmat. De har en enorm vinliste og en sommelier som gir deg gode tips når det gjelder valg av vin.

Hotel Bellevue & SPADen andre restauranten, Bar à Fromage, befinner seg i 1. etasje i den samme bygningen som der vi har rommet vårt. Her serverer de mer rustikk mat fra alpene, som fondue og raclette. Prisene er en del rimeligere her enn i gourmetrestauranten. Stemningen er intim og koselig. Populær restaurant som ble full tross at det var lavsesong.

Hotel Bellevue & SPA

Hotel Bellevue & SPAHotellets tredje restaurant, La Brasserie du Bon Bec, ligger noen hundre meter lenger ned i gaten, midt i sentrum av Cogne. Siden vi bare var her 2 kvelder, rakk vi ikke å ta turen dit denne gangen.

Den siste restauranten, er deres utendørs servering på Terrace. Gjennom hele året (med værforbehold) kan du nyte lunsj ute på terrassen der du har det jeg vil påstå er Cognes beste utsikt, nemlig utsikt mot Gran Paradiso.

Hotel Bellevue & SPA

Hva kan du finne på i Cogne?

Når man er på reise, er det kanskje ikke så mange som tenker at de skal tilbringe så mye tid på hotellet. Når man får slike hotell som dette, er det helt greit å sette av litt tid til å bare være på hotellet.

Hotel Bellevue tilbyr også aktiviteter hver dag gjennom uken. Selv om jeg ikke hadde så mye på agendaen under dette oppholdet, rakk jeg allikevel ikke å få med meg noen av dette. Det som ble tilbudt under vårt opphold, var blant annet yoga og avspenning i SPA avdeling, vinsmaking og besøk i hotellets ostekjeller.

Vi valgte å bruke meste av dagen på å gå en tur i fjellet. Laura ga oss råd om hvilken tur vi burde ta etter våre preferanser på lengde og vanskelighetsgrad. Siden været skulle være litt ustabilt akkurat den dagen vi skulle gå, valgte vi en tur som ikke var så krevende eller lang. Skulle været allikevel vise seg fra en bedre side, kunne vi enkelt forlenge den ved å ta noen ekstra avstikkere.

CogneTuren startet i den lille landsbyen Gimillan bare 3 km utenfor Cogne. Ved å kjøre opp hit, startet vi allerede turen på omkring 1800 meters høyde, og får derfor en behagelig stigning på i underkant 500 høydemetere frem til Groson-Veechio på 2283 moh.

Her oppe er det en klynge med små steinhus. I sommersesongen er det mulighet for å overnatte her. Nå var det kun et par håndverkere her oppe som restaurerte og bygget opp et par av husene. En hest gikk bedagelig å gresset like bortenfor. Livet er ikke akkurat stressende her oppe heller. Vi finner oss en plass i en solvegg og nyter vår medbragte lunsj.

Gran Paradiso NationalparkNår jeg sitter og nyter stillheten og roen her oppe i fjellet, hører jeg plutselig en velkjent lyd. Lyden av en syklist på vei nedover i ulendt terreng! Jeg ser opp og ser 2 syklister på vei ned den stien vi kom opp. Her kan de suse ned superfine flystier. Jeg blir med ett veldig misunnelig og tenker… neste gang…!

Gran Paradiso Nationalpark

Gran Paradiso NationalparkSkyene som trekker seg innover dalen, er mørke og dystre. Vi bestemmer oss derfor for å snu etter pausen. Siden SPA avdelingen på Bellevue Hotel & SPA er verdt et besøk, så hadde jeg ikke noe imot å snu her slik at jeg kunne få litt ekstra tid til både badstu og boblebad. Jeg har vært innom ganske mange slike velvære avdelinger, og denne har havnet på min favorittliste. Kanskje fordi jeg liker den alpine og rustikke stilen og stemningen?

Bellevue Hotel & SPAPå veggen henger det kubjeller og gamle treski. Det er ingen tvil om at du er i alpene. SPA avdelingen tilbyr saltgrotte, 5 forskjellige badstuer, boblebad, kuldekulp, mineralbad, avslappingsrom med senger, treningsrom, basseng og et sitteområde der du kan nyte en solnedgang over alpene etter en lang dag på tur. I tillegg har de überkoselige behandlingsrom. Hotellet har vunnet prisen ”Prix Villégiature 2013” for den beste SPA avdelingen i Europa. Og de har virkelig fortjent denne prisen!

Bellevue Hotel & SPASkulle du ta turen til Cogne og ønsker å gå en lengre og mer krevende tur, vil jeg anbefale å kjøre inn til Valnontey som også ligger rett utenfor Cogne, i en annen dal. Her kan du gjennomføre en superfin rundtur på rundt 6 timer. Det er en relativt bratt opp- og nedstigning, men du har en fantastisk utsikt mot Gran Paradiso gjennom hele turen. Mer om denne turen kan du lese i innlegget Cogne – ekte, italiensk alpeidyll.

Er du glad i å gå på langrenn, er dette en super vinterdestinasjon for deg. Med over 80 km oppkjørte langrennsløyper, kan man fint boltre seg utendørs om vinteren også. Du drar ikke hit for å teste dine alpine kunnskaper, siden Cogne bare har et skitrekk, men kan være en perfekt avveksling etter noen timer på langrenn eller om du reiser med mindre barn.

Gran Paradiso Nationalpark

Fakta om Cogne

 • Cogne ligger i Aostadalen (Valle d´Aosta) nordvest i Italia, nære grensen til Frankrike
 • Den største av tettstedene i Aostadalen og har ca 1400 innbyggere
 • Ligger ca 140 km fra Torino og ca 200 km fra Milano
 • Cogne er inngangsporten til Italias viktigste nasjonalpark; Parco Nazionale del Gran Paradiso
 • Nasjonalparken ble opprettet i 1922 etter at den hadde vært kongens jaktområder i over 100 år. Etter dette ble det forbudt å bygge i nasjonalparken, så ingen bygninger i Cogne er bygget etter 1922. Dette gir byen masse sjarm og ekte alpefølelse.
 • Høysesong er juli og august

Bellevue Hotel & SPA

Fakta om Hotel Bellevue

 • Et familiedrevet hotell som har eksistert i over 90 år. Laura Roullet og mannen er 4. generasjon og møter deg alltid i døren med et stort smil og masse gjestfrihet, iført tradisjonelle drakter.
 • 4 restauranter: Bellevue Restaurant – har 1 stjerne i Michelin-guiden, The Terrace – serverer utendørs lunsj, The Bar a Fromage, Restaurant de Montage – serverer rustikke retter fra alpene, som fondue og raclette, og La Brasserie du Bon Bec som serverer tradisjonelle retter fra Aostadalen. Denne ligger i sentrum av Cogne, ca 200 meter fra hotellet.
 • 1200 kvadratmeter SPA med utsikt mot nasjonalparken og fjellet Gran Paradiso
 • Priser starter fra 190 Euro for et dobbeltrom. (Pris i lavsesong og inkluderer frokost og inngang til SPA).

Mer informasjon på hotellets hjemmeside: www.hotelbellevue.it

Previous articleI postmannens fotspor på Færøyene
Next articleTips til leie av bil i Italia

4 COMMENTS

  • Dere kommer definitivt ikke til å angre om dere tar turen hit. Jeg har begge ganger vært her i september, men det skal være utrolig vakkert her på våren når alle blomstene er i full blomst og det er stor sannsynlighet for å se fjellbukkene som er i området 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.