Jakten på den perfekt reisebagasje fortsetter. Hver reise er jo forskjellig, men det å ha en til bagasje til hver reise er jo ikke ønskelig. Det tar unødvendig plass i bod og skap og vil jo også gjøre et innhugg i reisebudsjettet.

Osprey Sojourn 60

På to av mine siste reiser, testet jeg Osprey Sojourn 60, og jeg tror kanskje jeg har funnet noe som er så godt som optimalt når det kommer til reisebagasje. I hvert fall hvis du skal ha en allrounder som dekker de fleste typer reiser.

3-i-ett

Kort fortalt, Osprey Sojourn 60 er kanskje først og fremst en trillebag. Det jeg liker ved en trillebag, er funksjonen som bag. Den er myk og fleksibel og jeg blir overrasket over hvor mye jeg klarer å stappe oppi den. Den har allikevel godt polstrede sidekanter som gjør at innholdet blir godt beskyttet.

Når man skal pakke i Sojourn, åpner man hele fronten og får tilgang til hele pakkerommet. Her finner du 2 små siderom med glidelås. Fint for skittentøy (den ene har mesh netting slik at innholdet får luft) eller småting som elektriske kabler og etc.

2 innvendige stropper holder innholdet på plass og komprimerer innholdet slik at du får plass enda mer.

I lokket finnes også en stor og en mindre lomme med mesh netting på innsiden. Om du ikke har kontroll på alle sokkene dine, er dette et fint sted å samle disse.

Øverst på Sojourn har du en lomme som er overraskende romslig. Her liker jeg å ha ting som man gjerne liker å ha lett tilgjengelig. Det kan være en vannflaske, solbriller, bok eller toalettsaker.

Grunnen til at jeg liker Sojourn så godt, er det innebygde bæresystemet som på kort tid forvandler trillebagen til en sekk. Systemet er gjennomtenkt og gir deg god bærekomfort. Rygglengde er justerbare slik at du kan tilpasse den til din rygg. Det er også et solid og godt hoftebelte samt stropper som sitter godt over skuldrene. Bæresystemet er ikke en nødløsning i tilfelle det skulle være ytterst nødvendig å bære sekken, men et fullverdig bæresystem med komfort. Jeg har ikke fått testet bæresystemet over lange strekninger, men på mine kortere strekninger var den helt suveren.

Jeg er en fan av ryggsekk på tur. I trange gater med høye fortauskanter, i terreng der hjul egner seg dårlig og gamle hoteller der det ikke finnes heis – der syns jeg det er best med ryggsekk. Ulempen med rene ryggsekker er at innholdet ikke er så lett tilgjengelig og oversiktlig som i en åpen bag. Sojourn dekker derfor mine behov og ønsker veldig godt.

På flyplasser, finere hoteller og enklere transportetapper funker det aller best med en bagasje med trillesystem. Kofferter syns jeg ofte kan bli klumpete og store, men det er jo en smakssak. Det fine med en bag, er at den lett kan bli nettere ved å stramme inn stroppene.

Osprey Daylite Plus

Osprey Daylite Plus er en sekk på 20 liter som er kompatibel med Sojourn 60. Denne nette sekken er perfekt som håndbagasje og sekk til daglig bruk. Den har rene og enkle detaljer som gjør at den passer fint til bruk på en storbyreise også. Jeg liker å bruke en slik liten dagssekk når jeg reiser siden jeg alltid har med litt ekstra fotoutstyr. Når jeg bruker sekk har jeg armene fri til kamera.

Skulle du trenge å bære den store bagasjen på ryggen, fester du bare enkelt Daylite Plus til Sojourn. Det er egne fester til dette. Hvis Sojourn 60 blir litt for liten (eller du gikk litt amok i en butikk og handlet litt mer enn planlagt) gir denne kombinasjonen deg plutselig 20 liter ekstra bagasje som du eventuelt kan sjekke inn så sant du holder deg innafor kilobegrensningene.

Sojourn kommer også i 80 liter hvis du syns 60 liter blir for knapp.

Pluss ved Sojourn

  • Dette er en 3-i-1 løsning. Om du ikke kan bestemme deg for koffert med hjul, bag eller sekk, så har du egentlig alt her.
  • Solid trillesystem og solide hjul som også tåler grusvei og røffe fortauskanter, samt solide håndtak når du trenger å løfte bagasjen.
  • Godt ergonomisk grep når du triller bagasjen.

Minus ved Sojourn

  • Med sine 3,87 kg er dette en relativ tung bagasje. Ønsker du 80 liter, er du oppe i 4,07 kg.

Osprey Stuff Pack – en mindre sekk skal du lete lenge etter?

Av alle mine reisedingser, er dette en av mine favoritter. Osprey Stuff Pack er en superliten og smart ryggsekk. Den veier under 100 gram og tar opp den samme plassen som et eple. Den er perfekt når du reiser med håndbagasje og gjerne skulle hatt en dagstursekk med deg.

For meg er den aller mest anvendelig når jeg skal reise til fjells og gå fra hytte til hytte. Før (og etter) selve fjellturen, har jeg som regel en transportetappe i buss, med tog eller fly. Da har jeg ikke den den store sekken min tilgjengelig, og bruker da min stuff pack til alt småtteri jeg ønsker tilgjengelig under turen som verdisaker, matpakke, termos, bok etc. Sekken er på hele 18 liter og rommer overraskende mye.

Et annet tips er å ha den i vesken når du er på farten. Kanskje du handler med deg noe på veien som du ikke vil bære i en pose.

Har du lyst på en Osprey Stuff Pack?

Nå kan du bli eier av en snerten, liten Osprey Stuff Pack. Det eneste du trenger å gjøre er å melde deg på mitt månedlige nyhetsbrev. Jeg trekker en vinner hver måned. Vinneren annonseres i nyhetsbrevet.

[mc4wp_form]

Previous articleHotellomtale: B&B La Maison Haute – når sjarm og personlighet teller
Next articlePå mountainbikecamp i de danske skoger

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.