På denne turen krysser vi vakre Lillomarka fra nord til sør. Dette er en av favoritturene mine. En av grunnene til det, er at start og mål er på to forskjellige steder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter bare 8 minutter på toget føles det som om vi er milevis fra storbyen. Fra Movatn stasjon skal vi traske ca 12 km på flotte stier tilbake til sivilisasjonen.

På strekningen mellom Movatn og Sinober møter du en del turglade mennesker, både store og små. På Sinober kan du ta en pause i solveggen og nyte medbragt niste eller kjøpe en rykende, fersk vaffel med brunost på. Det frister selvfølgelig litt mer enn den så vanligvis svette matpakka. Det er bare 3 km fra Movatn inn til Sinober, som også gjør dette til et perfekt turmål for de aller minste. Da må du eventuelt gå tilbake til Movatn for å ta toget tilbake til byen igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASinober er en koselig stue i Lillomarka som drives av Friluftsetaten i Oslo kommune. Det opprinnelige navnet var Fautvangen og dette var en seter under Skøien gård i Nittedal frem til 1821 og var en såkalt fautgard eller fodgegård. Etter at seterdriften opphørte, ble Sinober husmannsplass. I dag er det servering til glade turfolk her hver helg fra 10-16.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASelv syns jeg det ofte er litt tidlig med pause etter knappe 3 km, og fortsetter derfor stien videre mot Solemskogen og Kjelsås. Fra Sinober har du flere muligheter om du ønsker å avslutte turen et annet sted enn på Kjelsås. For min del er bilen parkert her, så jeg tar oftest denne varianten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACa halvveis på turen finner vi en lysning i skogen og setter oss med solen i ansiktet og nyter medbragt varm drikke og snacks. Selv denne solrike søndagen i oktober er det relativt stille i skogen. Jo nærmere vi kommer grusveien og parkeringen, øker også mengden av fotturister.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAØnsker du deg derfor en liten utflukt uten altfor mange folk på stien, er dette en super tur å ta en lørdag eller søndag.

Jeg har alltid meg med et kart over området jeg skal gå i. Selv om kjenner Lillomarka og dette området godt, kan det jo hende jeg vil prøve meg på en ny sti. Nå så sent på høsten, er det ganske vått i marka flere steder, så gode og solide sko anbefales.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan komme seg hit?

  • Toget går fra Oslo S og stopper på Tøyen, Grefsen, Nydalen og Kjelsås. På Kjelsås kan du parkere bilen om du ønsker det.
  • Fra Kjelsås bruker toget 8 minutter til Movatn Stasjon. Fra Oslo S ca 20 minutter.
  • Toget går hver andre time både lørdag og søndag. (Tog til Jaren).
  • Fra Movatn stasjon er det godt skiltet og tydelige blåmerkede stier tilbake til Kjelsås/Solemskogen.
  • Turen er ca 12 km lang. Vi bruker ca 2,5 time i rask turmasj. Viktig! Legg inn tid til pauser også! Det er halve gleden med turen!
  • Bruk kart over Nordmarka. Turen går fra Movatn, via Sinober, Griseputten, Solemskogen, Langsetløkka og til Kjelsås.

God tur!

Previous articlePiemonte – vin, trøfler og et gammelt kloster
Next article6 tips til din neste Milanotur

4 COMMENTS

  1. Åh vi burde tage på flere en-dagsture som disse! Det er så hyggeligt og ikke mindst befriende at være udenfor i naturen en hel dag og bare nyde, at man lever 🙂 Nu når vi nok ikke til Norge i år, men forhåbentlig kommer vi på besøg til næste år og så skal vi simpelthen opleve den norske natur helt tæt på! 🙂

    • Ja, slike turer er en fin utflukt i hverdagen! Heldigvis har vi Oslomarka rundt hele Oslo, så det er et hav av muligheter. Håper dere får tatt turen til Norge til neste år. Fjell og fjord er det nok av og bare venter på å bli besøkt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.