Milano er senter for mote, næringsliv og finans og har et travelt, forretningsmessig preg. Byen er mer elegant enn attraktiv, sannsynligvis mer rik enn kreativ og den er et senter for Italias økonomi. Milano har allikevel mye å tilby deg som turist. Her er mine 6 beste tips!

1. Ta en runde med eksklusiv vindushopping (eller shopping om du vil).

Før jeg dro til Milano tenkte jeg først og fremst på at dette var byen for de motebevisste. Og ja, denne gangen hadde jeg rett. Aldri har jeg sett folk vandre rundt med så mange eksklusive klokker, dyre designervesker og fokus på fashion. Det er jo dette Milano er kjent for. Ta turen til ”motefirkanten” mellom Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni og Via Sant Andrea.

Her finner du alle de eksklusive merkene. Her er det vakter ved hver inngang og vakre ekspeditører som står klare til å hjelpe deg før du rekker å tråkke over dørterskelen. Jeg tar turen innom en veskebutikk og smugtitter på prisen. 1700 Euro for en snerten liten håndveske. Nesten 17.000 norske kroner – og jeg har ikke hørt om merket en gang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Ta en selfie foran Duomoen

Vi tusler videre ned til Piazza del Duomo, selve hjertet av Milano. Her finner du Milanos enorme katedral som er en av verdens største gotiske kirker. Dette må være stedet det blir tatt mest selfies – så jeg gjør som alle andre, tar en selfie! Trosser du køen eller er ute veldig tidlig, kan du ta turen inn i denne vakre kirken fra 1300-tallet som tok over 500 år å fullføre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Finn deg en benk og følg med på gatelivet rundt deg

Jeg blir fasinert av å studere mennesker. Alle med sitt mål. Du ser lett hvem som bor der de haster med dokumentmappen under armen og de som er turister med kamera rundt halsen. Ta en titt på gatelivet og alle de forskjellige kunstnerne. Noen tegner portretter, noen underholder med akrobatikk og dans, gatemusikanter og de som finner en transformatorboks de kan spraymale med sin kunst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 4. Hopp på en av de gamle og koselige trikkene og oppdag en ny bydel

La den ta deg med til en ny og ukjent bydel. Hopp av der det passer. Sett deg på en koselig café, bestill en italiensk kaffe og nyt i sakte tempo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi tok turen til distriktet Navigli i bydelen Ticinese. Ta trikken eller t-banen til holdeplassen som heter Porta Genova. I gamle dager krysset naviglioene eller kanalene denne delen av Milano. I dag er de fleste kanalene bygget over og er ikke synlige, men det er fortsatt 2 igjen; Naviglio Grande og Naviglio Pavese. Her kan du ta en hyggelig kanalbåt eller en vandretur på de hyggelige gatene som går langsmed kanalene. Her er det rolig og avslappet og i de hyggelige, små gatene finner du små butikker, gallerier og mange caféer. Vi velger oss ut en av de hyggelige cafeéne langs kanalen og bestiller hver vår gigantiske salat. Denne bydelen er litt som Grünerløkka i Oslo og du finner også flere gallerier her. Litt sånn hipster stil. Ungt og hipt! På kveldene våkner denne bydelen til liv igjen, og du bør ta turen hit om du er av den festglade typen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Spis godt

Du trenger bare ett bra tips til valg av restaurant, og det blir dette. Jeg hadde 2 kvelder til rådighet, og jeg havnet igjen på samme restaurant 2 ganger. Jeg har funnet ut at hvis jeg først finner en veldig god restaurant en kveld, gidder jeg ikke kaste bort den andre kvelden på å kanskje havne på en middels bra restaurant. Den smellen har jeg gått på før, flere ganger.

Restaurant Valentino Vintage ligger ikke i et typisk turiststrøk, men heller ikke veldig langt unna. Det er fort gjort å gå rett forbi, fordi inngangen er ganske anonym (det bruker ofte å være et godt tegn!). Trivelig betjening og koselige lokaler. Store porsjoner og greie priser er også et stort pluss. To retter for 2 personer og en flaske vin koster ca 100 Euro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Bo flott

Ønsker du å bo i gangavstand til hjertet av Milano, kan du bo på Chateau Monfort. Dette er et luksuriøst hotell. Rommene er relativt små, men er dekorativt innredet. De har et SPA (inngang mot betaling) og egen restaurant. Hotellets frokost er en av de bedre jeg har spist, så pass på å ha god tid på morningen om du er et frokostmenneske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta om Chateau Monfort:
 • 77 rom
 • SPA avdeling og treningsrom
 • Hotellet har en egen restaurant, Restaurant Rubacuori
 • Ligger 5 minutters gange til shoppingområdet og 10 minutters gange til Duomo katedralen
 • Trikk og buss rett utenfor hotellet
 • Priser starter fra 265 Euro for et dobbeltrom

Mer informasjon på hotellets hjemmeside: www.hotelchateaumonfort.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du også vært i Milano? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet under!

Previous articleTa toget til skogs og gå hjem!
Next articleMachu Picchu – inkaenes tapte by

6 COMMENTS

 1. Ja, jeg var der en tur for noen år siden. Jeg liker vanligvis å titte innom dyre butikker for å se på vesker, sko og prislapper når jeg likevel går forbi, men i Milano virket det for skummelt. Det var ikke en eneste kunde inne i butikkene, og da fristet det lite å traske inn der for å kaste bort tiden til de to-tre strenge menneskene som stod i hver butikk og ventet på kunder.

  Ellers husker jeg at vi bestilte pizza med parmaskinke, og fikk noe som best kan beskrives som et lass med parmaskinke med litt pizza under. Prisen for pizzaen var lavere enn hva man betaler for bittelitt parmaskinke i butikken hjemme, forstå det den som kan. Restaurantene var generelt bra i Milano.

  Fra Milano var det også fint å ta en dagstur over til Lugano i Sveits. Fin togtur, og en koselig by.

  • Hei Kjersti! Det med Lugano var et veldig bra tips. Passer fint hvis man drar ene og alene til Milano og trenger litt avveksling – noe jeg liker godt når jeg drar til en storby.

   Skal du trives godt med shopping i denne motefirkanten, tror jeg man må være en dreven luksus-shopper. Jeg er enig med deg at det føles litt rart å bare gå å kikke når det står 2-3 stivpyntede ekspeditører klare til å hjelpe deg! For min del svir jeg heller av 17.000,- på en reise enn på en håndveske. Men det er vel oss reisegale i et nøtteskall 🙂

   Jeg hadde vel egentlig et helt etegilde på min tur rundt i Italia. Mengder med gode råvarer og prisene var det ingenting å si på 🙂

 2. Milano er en helt herlig by! Et av mine beste tips er å ofre noen timer på en dagstur til nydelige Lago di Como, det tar bare 1,5 timer med lokaltog og er absolutt en opplevelse verdt å få med seg 🙂

  • Hei Cava for Lunch! Takk for et flott tips! Comosjøen er også helt fantastisk. Igrunn kjenner jeg at jeg hadde passet best til det motsatt. Bo ved Comosjøen og ta en utflukt til Milano. Da får jeg akkurat passe dose med storby… he he:-) Milano er jo en super by hvis man vil kombinere det hektiske storbylivet med en utflukt til vakker natur!

 3. Jeg har vært i Milano noen ganger. Faktisk har jeg også vært der på nyttår! Milano er også en fin matby i tillegg til all shoppingen, men det som du sier, en mer forretningsmessig by enn mange andre italienere.

  Selv kunne jeg tenke meg å dra tilbake for en kveld i operaen der …

  • Hei Reiselykke! Ja, kultur tror jeg også byen er bra på. Jeg burde være flinkere til å planlegge å dra på kulturelle arrangementer når jeg er i storbyer, men akkurat der svikter som regel min planlegging 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.