(Ok, 5 meter fra havet er litt jug, men det er faktisk bare 10 meter når det er flo…)

Fra trøndelag går ferden sørover igjen og vi skal tilbringe de neste dagene på Nordmøre. Jeg har plukket ut Imarbu som mitt neste overnattingssted. Imarbu er en DNT hytte som ligger langs «Fjordruta» – en populær rute blandt vandrere som innebærer totalt 13 hytter. Jeg tror dette må være den med den beste beliggenheten. Jeg må innrømme at det er fjellhyttene som tiltrekker meg, men Imarbu med dens beliggenhet er virkelig en perle. Selve hytta er restaurert og delvis nybygd fra 2000, og den er stor og fin og har hele 30 sengeplasser. I tillegg er det enkel adkomst selv med bil. Litt kronglete å finne bilveien inn, men når du først har funnet veien og parkeringsplassen, er det bare 15 minutters gange til hytta.

Imarbu
Imarbu

 

Det første vi gjør etter mange timer i bil, er å kaste ut snøret og satse på at det blir middag i dag også. Og jommen sa jeg smør. Etter ikke så altfor lang tid, har vi både torsk og lyr på kveldens meny. I mellomtiden hadde det kommet et ungt, belgisk par på hytta – og de ble veldig fornøyd når vi spurte om de også ville ha fisk til middag!

Ingenting er som selvfisket fisk til middag!
Ingenting er som selvfisket fisk til middag!
Får selskap av en søt jente som gjerne vil lære å sløye fisk!
Får selskap av en søt jente som gjerne vil lære å sløye fisk!

Dagen etter blir nok en drømmedag. Ved lunsjtider har alle skyene forsvunnet og vi bader i solskinn! Vi burde badet i saltvann også, men temperaturene sto liksom ikke helt til våre standarder. Jada, jeg er litt pinglete der altså! (til mitt forsvar var det ikke så mange andre som badet heller…) Vi valgte heller å ta en av de 2 geitbåtene og prøve oss på en båttur. Jeg hadde funnet krabbeteiner i naustet, så hvorfor ikke prøve seg på noe nytt? Som byjente og veldig lite båtvant som jeg er, ble jeg noget skeptisk da båten tok inn en del vann. Båtturen ble ikke veldig lang for å si det sånn. Men jeg ble beroliget med at geitbåter er bare konstruert sånn og det er meningen at du skal øse ut vannet underveis med det medfølgende øsekaret.

Et velfylt båtnaust med masse fiskeutsyr, krabbeteiner, flytevester og 2 flotte geitbåter: Geita og Kjeet!
Et velfylt båtnaust med masse fiskeutsyr, krabbeteiner, flytevester og 2 flotte geitbåter: Geita og Kjeet!
Kjeet klar for å sjølegges!
Kjeet klar for sjøsetting!

Iløpet av disse 2 dagene vi tilbragte her, var det i tillegg til det belgiske paret, også en mor og datter samt en barnefamilie på 5. På formiddagen dukket det også opp 2 eldre karer på dagstur – så det er veldig sosialt å bo på en DNT hytte.

Naboøya Stabblandet bader i morgensol! Den store toppen heter Storøra.
Naboøya Stabblandet bader i morgensol! Den store toppen heter Storøra og den lille heter Litløra.

P.S. Det var desverre ingen krabber i teina da vi tok de opp dagen etter. Jeg bør kanskje innhente noen tips innen jeg prøver meg neste gang. (Joda, jeg hadde agnet teinene altså…!!)

Previous articleSøndagstur utenfor Steinkjer
Next articleAtlanterhavsveien og et vakkert, gammelt fiskevær

6 COMMENTS

  1. Ser utrolig herlig ut!:) har ikke vert så mye på turisthytter før, men synes det var utrolig koslig når vi var på DnT sin hytte i lysebotn i Juni!:) gav mersmak:)

    • Jeg har fått veldig sans for DNT hyttene. De er overalt og jeg liker kombinasjonen de har med selvbetjente og betjente hytter! Vurderte faktisk Lysebotn til min vestlandstur senere i sommer, men slik ruta er lagt opp nå blir det Preikestolhytta istedet!

    • Takk for det Ann-Mari! Vi har jo været på vår side, og da finnes det ikke noe bedre enn Norgesferie! Og jeg har heldigvis flere små turer i Norge på vent… Sommeren er ennå ung!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.