Jeg elsker byer som har lett tilgang til skog og mark. Ja, da kan jeg vel si at jeg elsker hele Norge – for jeg kan ikke komme på en by som ikke har skogen tett innpå. Vi er i Steinkjer og ingenting er som en tilgjengelig topp med hytte som serverer varme vafler og noe å drikke på. Jeg snakker om Peilehytta. Området heter Oftenåsen og det er flere mulige veier opp. Alle er relativt bratte, og det går også et eget motbakkeløp opp hit. Selv foretrekker jeg å gå opp.

Peilehytta

Sånn veldig kort fortalt ble hytta brukt som et vakttårn av luftforsvaret slik at fly som fløy så lavt at de ikke kunne registreres på radaren, skulle bli oppdaget. Det ligger jo forsåvidt litt i hyttas navn.

Utenfor hytta er det en fantastisk utsikt over Steinkjer og de flotte fjordene og fjellene rundt. Dette er nok et yndet turmål for søndagsturen, for vi var ikke alene her oppe.

Utsikt fra Peilehytta

Peilehytta har åpent søndager med salg av kaffe og vafler mellom kl 11 – 15.

Det er flere godt merkede stier opp til Peilehytta, men de to mest brukte er to stier opp til Peilehytta; Tranaleia og Ainnervein. Begge starter ved Skotvoldgruva hvor det er parkeringsplass.

Tranaleie er den bratteste og går på fremsiden av åsen. Ainnervein er slakere og går på åsens bakside. Turen er ca 5 km tur/retur.

Man kan ikke overnatte på Peilehytta. Eies og driftes av Nord-Trøndelag Turistforening.

Previous articleGjevilvasshytta i Trollheimen
Next article5 meter over havet og 5 meter fra havet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.