Denne tiden på året kan være litt kjip. Det er liksom hverken fugl eller fisk. Sommeren er definitivt over. Den høsten jeg liker så godt er på hell. Nå er vi på vei inn i mørketiden og gradestokken nærmer seg faretruende den blå sone. Jeg har funnet ut at det beste er å sette pris på alle månedene i året, selv om noen er verre å svelge enn andre. Så, et lite tips til hvordan overleve oktober og november er vel på sin plass.

Mitt beste tips er å drømme seg litt bort og kanskje planlegge neste tur. Jeg har funnet frem boken Great Escapes – Enjoy the world at your leisure. Denne boken er et praktverk og her er virkelig mulighetene til å drømme seg bort, mange. Jeg har egentlig ikke godt av å lese slike bøker… jeg får jo rett og slett abstinenser!

OLYMPUS DIGITAL CAMERABoken er delt inn i følgende kapitler: Culture, Luxe, Food and Drink, Romance, City, Chill-out, Shoestring, Family, Wild, Party – så her er det noen for alle og enhver, både når det gjelder interesser og størrelse på lommeboken.

Jeg har plukket meg ut følgende favoritter:

The Great Bear Rainforest i Canada. Her kan du bo på en flytende luksuriøs lodge ved kysten av British Columbia. Jeg har egentlig aldri forbundet ordet «regnskog» med Canada, men så feil kan man altså ta. Et av områdene langs kysten, på størrelse med Irland, er helt uberørt av mennesker 8 måneder i året, men i mai hvert åpner King Pacific Lodge dørene for sine gjester. Her kan du altså sitte på terrassen og få et glimt av det eksotiske dyrelivet fra villmarken, enten det er ørner som kommer flyvende eller et glimt av knølhvalen som kommer opp til havoverflaten for å trekke frisk luft og vifte litt med halen. Så om du ønsker å kombinere villmarksliv og luksus, er nok dette en hot spot. Den settes ihvertfall opp på min ønskeliste.OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn annen destinasjon boken nevner, er Bhutan. Selv om jeg har besøkt dette utrolig spennende landet tidligere, elsker jeg å lese mer om det. Dette landet fasinerte meg så mye at jeg rett og slett bare må tilbake. Bhutan gir deg uberørte fjelltopper og daler, en eldgammel kultur som fortsatt er i live. Bhutan er 100% buddistisk og du kan virkelig finne den indre roen om du ønsker å være litt spirituell i dette lille landet i Himalaya. Her kan du prøve deg på bueskyting, som er landets nasjonalsport. Pass på å få med deg en av de mange tradisjonelle dansefestivalene og du kan ikke unngå å avlegge et av de mange nydelige klostrene et besøk. Nei, Bhutan kommer til å stå på min liste for evig og alltid.

Klosteret "Tigers Nest" i Bhutan.
Klosteret «Tigers Nest» i Bhutan.

Boken er også full av tips som ikke krever lange flyreiser, mye tid eller mye penger. Du kan lese om kulturbyen Berlin som er stappfull av spennede historie, hvor er det hippest å være når du skal utforske utelivet i Paris eller hva med meditasjon på Mallorca?

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår vi tipper over til November setter jeg meg på flyet over atlanteren og skal tilbringe drøye 2 uker på kysten av Florida, nærmere bestemt Fort Lauderdale, Miami og Key West. Jeg har ennå ikke planlagt turen så nøye, så jeg skal nok få resten av oktober til å gå unna med planlegging av den turen. Har du noen hete tips til dette området, tar jeg imot de med stor takk!

Underveis på turene gir jeg dere smakebiter på facebook og instagram, så følg meg gjerne der også!

 

Previous articleTil snaufjellet på 2 timer fra Oslo
Next articleKey West – lengre sør i USA kommer du ikke

5 COMMENTS

  1. Miami, ahh – hørtes helt herlig ut, her en sitter i det danske og regnet plasker ned.
    Boka så veldig bra ut, jeg leser andres blogger og drømmer meg litt vekk der. Men klager ikke over mangel på reiser. Skal til Norge neste måned, og til Finland i desember. En har det ikke så verst…. 🙂

    • Ja, andre blogger er en super inspirasjon – så det står sjelden på hvor jeg skal dra, men når jeg skal få tid til å gjøre alt jeg har lyst til! Så med knappe 3 måneder igjen av året og 2 destinasjoner på timeplanen så er jeg riktig så fornøyd – så får vi heller overlever litt plaskregn og mørke kvelder innimellom 🙂

  2. Slike bøker er rett og slett farlige for oss som er bitt av reisebasillen 😛 Det har hendt at jeg har kjøpt reiser fullstendig spontant på grunn av slike.. Ikke at jeg har angret da, men uansett 😉 Villmarken i Canada kunne jeg gjerne tenke meg å oppleve, og Bhutan har stått høyt på drømmelisten min i mange år nå. Men akkurat der setter dessverre lommeboken en grense for meg…

    • He he, så bra! Jeg har faktisk også snappet opp mange tips fra slike bøker. Det finnes 2 bøker til i denne serien fra Lonley Planet. Tror nok ikke det er så lenge til de havner i bokhyllen min nei. Kanskje jeg skal ønske meg de til jul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.