Det nærmer seg slutten på 2015. Mange reiser er unnagjort og lagt bak meg, men de er langt fra glemt. En reise har flere faser. Planleggingen og gjennomføringen er selvsagt to viktige faser, men jeg syns den siste, nemlig mimringen, kan være like så viktig, og ikke minst koselig. Det er viktig å la inntrykkene fra en tur få synke. To av mine reiser i høst, var så tett på hverandre at jeg knapt rakk hjemom for å skifte koffert. Da jeg kom hjem føltes det nesten ut som den første turen bare var en film jeg hadde sett. En av tingene jeg liker så godt ved denne bloggen, er mimringen som den gir meg. Når jeg setter meg ned for å skrive om en tur, blir det litt som å oppleve turen på nytt. Jeg ser igjennom bilder og leser igjennom guideboken jeg kanskje hadde med meg.

Som en avslutning på året, vil jeg derfor dele årets reiseopplevelser med dere. Ønsker du å lese mer om et av stedene jeg har besøkt i år, klikker du bare på ønsket innlegg.

Året startet i grunn ganske rolig, det var først i mars jeg måtte finne frem passet og pakke kofferten. Turen gikk til min favorittby i Europa; Berlin. Her oppdaget jeg en litt uvanlig turistattraksjon, nemlig Teufelsberg (Djevelberget). En oppsamlingsplass for krigens ruiner som nå ser ut som et lite berg der du finner en nedlagt, litt spøkelsesaktig, gammel radiostasjon. Mye historie og flott utsikt over Berlin. I tillegg oppdaget jeg byen fra sykkelsetet og tok turen til et området jeg liker godt, nemlig East Side Gallery.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår påsken nærmet seg i slutten av mars, var det skitur på gang. 4 dager på ski i vakre Skarvheimen ble årets langtur på ski. En fantastisk tur med mye vær; alt fra nysnø og vind til skare og blå himmel. Slike turer er grunnen til at jeg hvert år gleder meg til vinteren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå skulle det bli sommer før jeg kom meg utenlands igjen. Spania, et land jeg overraskende nok ikke har vært i før, skulle besøkes. Her tok jeg turen til et annerledes overnattingssted, nemlig til et av de få vinprodusentene i landet som tilbyr overnatting på samme sted som produksjonen. Vi sov bokstavelig talt i en flaske med bobler. Videre besøkte vi Sitges og Barcelona der jeg dro hjem til 2 kokker og hadde en av mine bedre matopplevelser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI slutten av juni var det tid for årets store tur, en lenge planlagt og etterlengtet tur. Jeg fylte 40 år og ga meg selv en veldig fin tur i gave. Valget falt på Galapagosøyene og Peru. Dette var mitt første møte med Sør-Amerika, og definitivt ikke det siste. Det er vel denne destinasjonen som har fått mest oppmerksomhet på bloggen dette året, og jeg har ennå et par reisetips herfra som jeg kommer til å dele med dere utover i 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI august dro jeg på bloggtur til Sverige med mine bloggkollegaer fra Nordic Nomads. Her fikk jeg testet kajakk for første gang, spist nyfangede og ferske østers og blåskjell. I tillegg syklet vi rundt i det vakre landskapet ved kysten. Rene sommeridyllen var dette.

2015-11-26_0015I august rakk jeg også en tur til verdens 4. største by: Istanbul. Og jeg som i utgangspuktet ikke er veldig fan av store og masete byer, fant meg virkelig til rette i denne byen. Den er så stor at hver bydel liksom blir en egen by. Vi bodde i gamlebyen og jeg likte så godt den intime atmosfæren og den gode maten. En by som overrasket meg positivt med hyggelige mennesker, god mat og en avslappet atmosfære.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI september ble det tid for årets kjærestetur. Selv om både Spania og Istanbul var kjæresteturer, var dette liksom vår «store tur» sammen i år. Vi dro til Italia og Frankrike og kjørte fra den ene hyggelige småbyen etter den andre. Favoritten på turen var fjellturene og oppholdet i de italienske og franske alper. Her spiste vi på Michelinstjerne restauranter og den lille lokale på hjørnet. Dette var en tur med fokus på god mat og drikke i vakkert landskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeptember er den beste turmåneden. Skolens høstferie er helt i slutten av måneden og da er det tid for fjelltur. Det har dessverre blitt altfor lite turer hjemme i Norge dette året, men den faste høstturen med nevøen min skulle vi ha. En 3 dagers rundtur i Dovre med en ekstra dag for å bestige Stortoppen på Snøhetta, ble årets høsttur. Turen minnet meg på at neste år må jeg prioritere Norge igjen. Jeg tror rett og slett Norge er mitt favorittland. Innlegg fra denne turen kommer når fottursesongen er igang igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOktober snurres igang og det var mer spennende turer på planen. Sammen med Amazing Thailand og Phang-Nga Tourist Assosiation dro jeg til Khao Lak i Phang-Nga provinsen. Det var over 2,5 år siden siste tur til Thailand, så det var en fryd å komme tilbake til maten, menneskene og naturen jeg liker så godt. Her ble jeg adoptivmamma til en skilpadde, var med på kajakk og bamboorafting, vegetarfestival og båttur til vakre steder i Phang-Nga bukten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADen ene turen gikk rett over i den andre, og vips så var jeg i Italia igjen. Jeg skulle teste mine sykkelferdigheter på vriene stier i Selvino. 4 dager med mye latter, knall og fall, godt selskap og mye god mat. Sykling i alpene ga mersmak!

DCIM101GOPROG0230501.Årets siste tur skulle bli til Riga. I samarbeid med Nordic Nomads og Live Riga dro jeg sammen med hyggelige skandinaviske bloggkollegaer og opplevde et kulinarisk Riga med besøk på det jeg vil påstå er de beste restaurantene i byen. I tillegg besøkte vi julemarkedet i gamlebyen og et lekkert SPA der vi fikk deilig massasje.

Snipp, snapp, snute, så var reiseåret 2015 ute…

Det ble totalt 11 reiser fordelt på 9 land, hvorav 3 land var nye. 

Hvordan har reiseåret ditt vært? 

GODT NYTTÅR TIL ALLE MINE LESERE!

Previous articleMolekylbar og laboratoriedrinker i Puno
Next articleQuito – byen du må besøke i 2016!

20 COMMENTS

 1. Waow, det var rejält med resor till spännande platser! Ja, vi har ju också rest en hel del, i stort sett varje dag under 2015 eftersom vi rest Europa runt i vår husbil 🙂 Önskar ett gott nytt reseår!

  • Hei FREEDOMtravel og takk for hyggelig kommentar! Ja, dere har jo også hatt et virkelig fantastisk reiseår. Dere slår nok de fleste i antall reisedøgn i 2015… he he 🙂 Godt nytt reiseår til dere også!

 2. Hold da op Elisabeth, sikke et rejse år du har haft i 2015 og sikke mange minder du har fået. Det har da været ret vild hvad du har fået oplevet i år men som du rigtigt skriver, godt du har bloggen. Bloggen er et rigtig god sted at gemme sine minder, beskrive dem og uploade alle dine lækre billeder. Ud over dig selv, er det også til stor inspiration for os andre.
  Perfekt 🙂 tak for det og godt arbejde 🙂

  • Hei Ontripdk og takk for hyggelig kommentar! Jeg er storfornøyd med årets reiser og blir jo veldig glad om jeg klarer å inspirere andre til å reise til de samme destinasjonene. Jeg har ennå ikke lagt noen konkrete planer for 2016, men jeg tror nok 2016 vil gi meg like mange gode reiseopplevelser som i 2015! Godt nytt reiseår!

 3. Så gøy å lese oppsummeringen av reiseåret ditt. Det var litt av et år, spesielt med tanke på turen til Sør-Amerika.

  For meg ble det 11 land i år (hvis jeg teller med alt), hvor 5 var nye. Det kommer nok et innlegg om reiseåret hos meg også en gang innen nyttår 🙂

 4. Sikke et rejse år du har haft! Vi er glade for at vi har været en del af det og lært dig at kende 🙂
  Hvad er du af rejseplaner for det nye år? Mere Sydamerika måske? 😀

  • Hei Mads & Camilla! Takk for hyggelig kommentar! Det var veldig hyggelig å bli kjent med dere også! Jeg tror nok ikke det blir Sør Amerika i 2016, men jeg vet jo aldri. Foreløpig ser det ut som det kan bli Florida og Skottland, og kanskje jeg må tilbake til Italia 🙂

 5. Hvilket opplevelsesrikt år! Du har virkelig rukket innom mange flotte steder 😀 Og jeg er enig med deg, mimringen er jo nesten noe av det beste. Reisene er jo ofte relativt korte, men mimringen kan man gjøre resten av livet 🙂 Det ble 9 nye land på meg i år fant jeg ut, pluss et par andre jeg har vært i før. Gleder meg å se hva som er i vente til neste år. Ønsker deg et riktig godt nytt reiseår selv! 🙂

  • Hei Renate og takk for hyggelig kommentar. Jeg tror ikke jeg har reist så mye på et år før, som det jeg har gjort i år. 9 nye land er imponerende. Jeg tror nok jeg må på en ny langreise skal jeg komme opp i så mange nye land på ett år 🙂 Gleder meg til å følge deg i 2016 også!

 6. Hei Elisabeth. 2015 har åpenbart vært et år rikt på reiseminner for din del!

  Jeg minnes vi møttes kort i Berlin, da vi tilfeldigvis var i byen samtidig. Så var det også veldig hyggelig reise vi hadde til Lysekil og omegn sammen 🙂 Ikke sant kajakk-padling er en flott opplevelse?! Og så heldige vi var som endelig fikk litt smak av skandinavisk sommer 😉

  God nytt (reise)år til deg!

  • Hei Reiselykke og takk for hyggelig kommentar! Ja, kajakk var utrolig gøy! Det ga virkelig mersmak. Fikk et tilbud om å bli med til Grønland på kajakktur til sommeren, men det kræsjer dessverre med andre planer. Det har vært hyggelig å få dele både Berlin (ihvertfall en bitteliten del) og Lysekil-opplevelsene med deg! Gleder meg til et nytt år med flere muligheter til å dra på tur sammen!

 7. Men guri, for et innholdsrikt år du har hatt! Og jeg er helt enig med deg forresten – noe av det beste med reiseblogging er all mimringen 🙂 Godt nyttår til deg, og lykke til på nye eventyr i 2016 🙂

  • Takk for det Cava for Lunch og takk for hyggelig kommentar! Det ble både variert og innholdsrikt dette året. Gid alle år kunne bli slikt! Dette er definitiv et av mine mest aktive (reise-)år 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.