Noen hotell er en destinasjon i seg selv. Noen ganger reiser man bort for å nyte fred og ro, kanskje med et glass vin i den ene hånden og en bok i den andre. Noen ganger vil du bare nyte omgivelsene du er i og ingenting annet. Palac Ciekocinko er et slikt sted. Hit drar du for å nyte naturen, for å nyte roen og bare nyte å være sammen med din kjære. Ja, for dette er et typisk kjærestested.

Etter å ha vært 2 dager i de mer travle byene Sopot og Gdansk, skulle vi nyte de siste 2 dagene av ferien med total avslapping. Palac Ciekocinko ligger bare en times kjøretur fra Gdansk, så det var absolutt verdt å ta turen litt nordover langs kysten.

Hotellet bærer det lange navnet Palac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness. Ved å trekke frem elementer som velvære, 5 stjerner og boutique, så skjønner du kanskje tegninga? Dette er stedet for å kose seg. Og bare 4 km unna finner du en av Polens fineste strender. I området rundt er det nasjonalpark og flere kilometer med merkede turveier der du enten kan vandre eller sykle.

Palasset er de svært så stolte av, og det har de all grunn til å være. Bygningen er fra 1910 og er nylig restaurert slik at det ser akkurat ut slik det gjorde på den tiden – ja, om ikke finere.

Kjøkken med prisvinnende chef

Når man bor på denne måten, langt ute på bygda og langt fra nærmeste landsby, da må hotellet tilby gjestene noe å spise. I de travleste periodene, har de 2 restauranter. Utenom dette kan du spise alle måltidene på ”Luneta & Lorneta”, en type fransk bistro. Intim, koselig og uformell.

På kjøkkenet regjerer en prisvinnende kokk. Kjøkkenet varierer menyen etter sesong og tilgangen til råvarene og de kan tilby et utvalg på 140 forskjellige viner. Maten de leverer er bra. Gode og friske råvarer med masse god smak. Når det kommer til vin, treffer de ikke helt spikeren på hodet. Jeg spør om råd ved valg av vin og får vite at jo dyrere, jo bedre. Jeg er ikke alltid helt enig i det. Nå er kanskje ikke alle like kresne på vin som undertegnede med samboer, men på et 5 stjernes hotell bør de vite bittelitt om hva de serverer.

Nå skal jeg også nevne at på at de øvrige spisestedene vi besøkte i Sopot, hadde de heller ikke store kunnskaper om vin selv om utvalget var bra. Min konklusjon er at de generelt i Polen rett og slett kanskje ikke er så interessert i vin.

Velvære

I motsetning til vin, så kan de i hvert fall faget sitt når det kommer til velvære og egenpleie i Polen. Palac Ciekocinko kan tilby 3 rom der du kan få den behandling du ønsker. I samme bygning er det også et luftig og lyst treningsrom.

Omringet av vakker natur

Hotellet ligger midt i en nasjonalpark. Rett utenfor hotellet kan du vandre kortere turer i tett bøkeskog eller låne en robåt og ro i en av de 2 små dammene. Ingen fare for at du kommer til å ro deg bort, for dammene er ikke veldig store.

Piknik på stranden

Etter en lang og deilig frokost, pakker jeg ned bikini og en god bok i veska. Det er mer avslapping på programmet. Vi får en stor piknikkurv med oss, sammen med et par pledd som vi kan ligge på. Siden vi ikke har egen bil, kjører de ansatte oss bort til stranden som ligger 4 kilometer unna.

Siden det er en ukedag i begynnelsen av juni, er ikke akkurat stranda fullstappet. Den er kilometerlang i begge retninger, så fullstappet tror jeg ikke det blir uansett. Det blåser en del her ved kysten av Østersjøen, og jeg ser nå den store fordelen av å sette opp en levegg slik alle de andre gjør.

Vi legger oss litt inn på stranda og takler helt fint vinden som kommer denne dagen. Temperaturen i vannet holder ikke helt min standard så tidlig på sommeren, så jeg nøyer meg med å vasse litt langs strandkanten. Jeg tusler også en liten tur innover de oppmerkede turveiene langs kysten. Her kan du fint både sykle og gå lange fine turer i det som også er en nasjonalpark.

Ved lunsjtider begynner magen å rumle og jeg åpner den spennende piknikkurven. Her finner jeg frukt, wraps, salat, croissant, muffins og vann. Delikat forberedt rett før vi reiste fra hotellet. Jeg nyter lunsjen, utsikten og livet.

Ved parkeringen finnes også flere restauranter og kiosker. Mye tyder på at dette er et populært sted.

På Palac Ciekocinko er også hesten i fokus

Vel tilbake på hotellet besøker jeg stallen som tilhører hotellet. Stallen er minst like fin som hotellet. Jeg hilser på noen av hestene. I mai hvert år er det et stort internasjonalt sprangstevne her. Det tiltrekker hestefolk fra hele verden. Inne på hotellet ser du tydelig den store hesteinteressen eieren har. Alle rom er oppkalt etter kjente dressurhester. Det er flere bilder av hester og noe utstyr er også utstilt rundt omkring.

Ønsker du å prøve deg på hesteryggen, er dette også mulig. Du kan booke time både for deg som er helt nybygger og for deg som er erfaren innenfor sprangridning.

Rom i Art-deco og Biedermayer stil

Jeg møter Zuzanna, en av de ansatte på Palac Ciekocinko, og jeg spør om jeg kan få en liten omvisning på hotellet. Alle rommene er forskjellig innredet og møblene er originale antikviteter i Art-deco og Biedermayer stil, alt kjøpt inn av eieren selv fra hele Europa.

Alt er så gjennomført her. Jeg liker stedet. Jeg liker roen og etter dette oppholdet er jeg totalt avslappet. En perfekt avslutning på mitt aller første besøk til Polen.

Et opphold på Palac Ciekocinko passer aller best for par uten barn eller med venninner som ønsker å gjøre noe hyggelig sammen. Hotellet har ofte private selskaper som bursdager og bryllup.

Har du ikke egen bil, tilbyr hotellet transport til og fra flyplassen eller til og fra ønsket hotell om du som oss bodde i Sopot. Et opphold her er perfekt å kombinere med et par dagers opphold i Sopot eller Gdansk.

Les mer på hotellets egen hjemmeside: www.palacciekocinko.pl

Reisen til Polen var i egen regi, men denne overnattingen ble sponset av hotellet. Turen ble gjennomført i juni 2018.

Previous articleEn natt på museet
Next articleHjälmaren – der høy puls og lav puls møtes i skjønn forening

2 COMMENTS

  1. Så idyllisk og vakkert det så ut! Enig med deg i at det er merkelig at en femstjerners hotell ikke kan anbefale vin, for det er jo slettes ikke alltid at det dyreste er det beste. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.