Ved Sveriges 4. største innsjø, Hjälmaren, finner du gjestegiveriet Katrinelund. Etter å ha syklet meg gjennom eventyrskog og flytstier i Ånnaboda og ruslet gatelangs i Örebro, skulle denne miniferien avsluttes med en overnatting ved denne idylliske innsjøen.

Akutt behov for avkjøling

Hanne-Marit og jeg ankommer Katrinelund tidlig på ettermiddagen. Vi er begge klare for å legge kroppen i vater og avkjøle oss i innsjøen. Da vi oppdager at vi har fått rom som er nærmeste nabo til bassenget, tar vi korteste veien til det våte elementet. Vi er nærmest alene ved bassenget og det føles nesten som vi er i syden, bare uten alle barnefamiliene.

Det tar i grunn ikke lang tid før det føles som vi faktisk er i syden når et par tre barnefamilier dukker opp. Jeg trekker meg derfor stille og rolig tilbake og tenker at jeg får teste badetemperaturen i innsjøen i stedet. Med en bok i den ene hånden og et håndkle i den andre, tusler vi derfor ned til stranden. Og igjen er det bare oss. En hel strand, gresslette og roen for oss selv. Nok en gang møter idyllen oss, og jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere har funnet veien til denne perlen en så fin sommerdag i juli.

Et par syklister kommer i full fart ut av skogen. Jommen meg tror jeg ikke det er gode sykkel- og turmuligheter her i området også. Det har jeg ikke tid til å sjekke ut akkurat nå. Nå er det boken og denne vaterstillingen som gjelder. Etter å ha fått hvilepulsen godt på plass, bestemmer vi oss for å ta en liten runde på området.

Hopp i Hjälmaren!

I tillegg til gjestgiveriet, finnes det flere private hytter. De er plassert idyllisk til inntil skogkanten med utsikt over innsjøen eller tett inntil havet der kun en brygge skiller hagen fra innsjøen. Vi finner en plass ytterst på brygga og bestemmer oss for at vi skal ta en dukkert. Og den beste måten å gjøre dette på er å hoppe fra brygga! Vi nyter sommerdagen på brygga og lar solen tørke kroppene våre. Etterhvert sier magen i fra at det er på tide å begynne å tenke på kveldens middag.

Katrinelund Sjøkro

Vi går opp på rommene våre, tar en dusj og gjør oss klare til middagen. Nede på det som kalles sjøkroa, har det begynt å fylle seg opp med folk. Det virket som om det ikke var så mye folk her tidligere på dagen, men antall gjester på sjøkroa bekrefter det motsatte. Vi får et bord inne, men siden vinduene har blitt skjøvet helt til side, er det som å sitte ute rett ved vannkanten. Her kan vi se småfisken sprette lekent i vannoverflaten og vi har tidenes orkesterplass når solnedgangen kommer.

På sjøkroa har de 2 menyer, en basert på fisk og en basert på kjøtt. Begge menyene ser så himla gode ut og vi spør servitøren om hvem vi skal velge. Hennes forslag er genial: Vi lager litt mindre porsjoner, så får dere litt av alt! Oh my altså! Vi spiser derfor oss gjennom 2 menyer, nyter den ekstremt deilige sommerkvelden og vil egentlig ikke at kvelden skal ta slutt.

 

Like før vi skal avslutte kvelden, kommer Jonne, en av servitørene bort til oss. Han driver POP UP SUP rett ved stranden her på Karinelund og lurer på om vi har prøvd SUP før? Jeg har hverken prøvd det eller Waterball som han også tilbyr. Vi avtaler derfor at vi skal møte han etter frokost neste morgen.

Livet inne i en badeball

Etter en deilig natts søvn og en lang og deilig frokost, dukker vi derfor spente opp nede ved strandkanten. Her befinner 2 kjempestore badeballer seg. Vi klyver inni hver vår badeball og Jonne fyller den opp med luft. Så er det bare å komme seg ut på vannet. Det ser fryktelig lett ut, men er alt annet enn det.

Vi reiser oss opp og prøver elegant å ”gå på vannet”. Klumsete deiser vi overende og kaver som bare det. Jeg ser Hanne Marit begynner å få teken og jeg konsentrerer meg ekstra mye for å få det til. Ikke nok med at det faktisk er ganske slitsomt. En annen ting er at det blir fryktelig varmt inne i boblene våre. Selv om det er tidlig på morgenen, er det nesten som å være i en badstue der du gjør dine akrobatiske krumspring. Jeg legger meg nederst i boblen og kjenner at jeg har vondt i magemusklene. For en ting er sikkert; du får garantert latterkrampe når du holder på inne i boblen…

Etter rundt 20 minutter klarer jeg nesten ikke se ut av boblen, så mye dogg har det blitt. Jonne tar tak i tauet og redder meg fra min egen kvelningsdød. Ok, så dramatisk var det ikke da, men at du får følelsen av å være i dårlig form når du skal prøve å gå på vannet, det er i hvert fall konstatert.

Fra Waterball til SUP

Etter den noe klamme, men ekstremt artige waterball-opplevelsen, må vi ut i vannet for å kjøle oss ned. Vi tar turen bort til brygga som er ved stranden rett ved siden av. Vi sitter og dupper tærne i vannet og mens vi sitter der og slumrer dukker jammen meg ikke Jonne opp igjen. Denne gangen opp ned på et SUP-brett. Han spør om vi ikke vil teste SUP-brettet også før vi setter snutene mot Oslo. Hverken Hanne Marit eller jeg vil forlate denne sommerperlen, så vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å bli litt lenger.

POP UP SUP ved Hjälmaren

Vi klyver derfor opp på brettet begge to og jeg er klar for min aller første opplevelse på et SUP-brett. Hanne Marit tar styringa og jeg er medgjørlig passasjer. Det går ikke sånn kjempebra med oss. Er jeg for tung til å være passasjer tro? Jeg hopper heller uti vannet og tenker at jeg kan svømme ved siden av. Da oppdager jeg at vi sitter bak frem på brettet. Så der hadde vi løsningen på det vi trodde var elendige SUP kunnskaper.

Hanne Marit får skikkelig dreisen på brettet. Vi bytter på og jeg får prøvd meg jeg også. Egentlig kunne vi gjerne tilbragt hele dagen på et SUP brett, men vi må nok innse sannheten som denne gangen er en biltur hjem til Oslo.

Hjälmaren

Vi takker Jonne for fine morgenaktiviteter. På tampen forteller Jonne at han er profesjonell klemmer og vi får ikke gå derifra før vi har fått hver vår ekstremt lange bamseklem.

POP UP SUP drives av Jonne Frisk og mer info om både SUP og Waterball finner du her.

Katrinelund Gästgiveri og Sjökrog ligger ca 3 mil utenfor Örebro. En tur hit passer for de fleste, enten du reiser med barn, med kjæresten eller med venner. Perfekt å kombinere med et bybesøk til Örebro (mer om Örebro kommer senere) og for deg som er glad i sykle bør du absolutt ta turen til Ånnaboda som ligger 5 mil innover i landet fra Katrinelund (2 mil fra Örebro).

Jeg ble invitert med på denne turen av Visit Sweden. Aktivitetene i dette innlegget ble sponset av POP UP SUP. Turen ble gjennomført juli 2018. 

Previous articleHotellomtale: Palac Ciekocinko – luksuriøs avslapping ved kysten av Polen
Next articleDNT-hytta Langøyene – Urban hyttetur i Oslofjorden

4 COMMENTS

  1. Ja, dette så absolutt ut som et lite sommerparadis. Spesielt med dét sommerværet! Artig at dere fikk prøve SUP, og det er vel ikke alle som har prøvd ut å være på innsiden av en «badeball» heller, haha!

    • Ja, dette været på disse breddegrader har jo gjort sommeren til en drøm, og ekstra deilig blir det når man kan nyte det på slike steder. Å være på innsiden av en badeball kan absolutt anbefales… he he – med advarsel om støle magemuskler der altså!

  2. Så fint sted og artige opplevelser 🙂 Med den varme fine sommeren som har vært er det jo et drømmested. Jeg har prøvd en slik badeball en gang men ikke på sjøen. Det var ikke så lett, nei 🙂 Hvor i Sverige er dette?

    • Hei Laila! Dette er ved Hjälmaren like utenfor Örebro. Et virkelig flott sted hvor man kan slappe av og nyte livet 🙂 Og hvis man ønsker å få opp pulsen, har man jo alltids finne en badeball eller SUP-brett rett i nærheten 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.