Turen til Miami var en tur med fokus på lav puls. Etter en hektisk høst med mye på programmet, var det deilig å vite at jeg skulle ha hele 10 dager til rådighet ved kysten av solfylte Florida. Siden dette var en ferie der vi kom til å tilbringe mye tid på hotellet, var derfor valg av hotell ekstra viktig.

Aller helst ville jeg ha et rom som hadde terrasse med utsikt over havet, slik at jeg kunne sitte å nyte solnedgang med et glass vin eller noe. Og i tillegg sentralt. I dette tilfellet var vanskelig på flere måter. For det første utgår solnedgang-i-havet-med-et-glass-vin-i-hånden, siden Miami Beach ligger på «feil» side. For det andre må du bla opp en månedslønn eller to hvis du fortsatt vil ha terrasse og direkte tilgang til stranden! Miami Beach er alt annet enn en rimelig destinasjon dessverre.

The Palms Hotel & Spa

Etter en lang prosess, ender jeg opp med et veldig bra valg innenfor både budsjett og kriterier. The Palms Hotel & SPA ligger ved stranden og halvparten av rommene har utsikt mot havet. Vi får et rom i 9. etasje og får derfor prima utsikt over havet, stranden og utearealene til hotellet. Her kan du våkne til soloppgang hver dag! Bildet under er tatt fra rommet vårt.

Rommet er sånn akkurat passe stort og har separat bad og toalett. Det er godt med garderobeplass slik at du kan stue vekk tomme kofferter og bag´er når du er ferdig med å pakke ut.

Hotellet fokuserer på en grønn hverdag og oppfordrer deg f. eks til å bruke håndkle flere ganger og selv be om når du ønsker å få rent sengetøy. Et annet tiltak de gjør, er å bruke toaletter med integrert håndvask. Det betyr at når du skal spyle ned i toalettet, skrus automatisk vannet i håndvasken på, og du kan vaske deg på hendene. Dette brukte vannet fylles nå i sisternen til neste toalettbesøk. Jeg fikk virkelig en oppvekker da jeg oppdaget hvor mye vann det går med for å spyle ned i toalettet en gang. Vannet i håndvasken fortsatte jo å renne til sisternen var fylt opp.

Ekstra hyggelig med velkomsthilsen: Et lite ostefat og en flaske vin ble levert på rommet den første kvelden!

Hyggelige utearealer

I det jeg vil kalle hagen til hotellet, er det veldig grønt og frodig med palmer og gress. Det er godt med solsenger, men ikke så mange at du føler at du ligger som sild i tønne. Selv nå i sesong var det godt med plass og alltid en seng å få. I tillegg er det mange solsenger nede på stranda som tilhører hotellet og fritt kan brukes av gjesten.

Merket allikevel forskjell på helg og ukedag. I løpet av de 2 helgene vi var der, var det bryllup på hotellet, noe som trakk opp antall gjester samt at det er mange som kommer til Miami Beach for å tilbringe helgen der.

Små gangveier er bygd opp i en skog av grønne planter og trær. Det var også en hyggelig sofakrok i det ene hjørnet av hagen. Her kunne du gjemme deg litt bort om solen ble for varm. Det jeg også likte veldig godt, var at de hadde en egen urtehage som kjøkkenet benyttet seg av. Kortreist mat altså!

Restaurant, bar og café

Hotellet har sin egen restaurant, Essensia, som hver morgen serverer frokostbuffet. Amerikansk frokostbuffet er ikke min favoritt, så den hoppet jeg over. Som alle andre steder i Miami, syns jeg denne også er noe overpriset. (265,- NOK per pers). Vi gikk for a-la carte menyen og bestilte enklere frokostretter som acai-bowl og god gammeldags havregrøt med mandelmelk og nøtter.

Vi spiste ikke middag på hotellet, men de hadde en fin meny med priser på lik linje med de fleste andre restauranter i Miami Beach.

Om dagen kan du spise lunsj i restauranten eller bestille enklere retter fra caféen i bassengområdet. Det var også en kombinert butikk og café inne i lobbyen der du kunne bestille kaffe og noe søtt å bite i.

Trening og velvære

Hotellet tilbyr SPA-behandlinger og har treningsrom med et godt utvalg av apparater. To ganger i uken har de yoga gratis for gjestene. Dette hadde jeg store planer om å bli med på. Jeg hadde til og med min egen yogamatte med meg! Ikke spør meg hvor tiden ble av, for jeg rakk aldri å få med meg disse yogatimene…

Beach Clean Up

Som en del av deres grønne fokus, arrangerer de Beach Clean Up 4 ganger i året. Siden årets siste var akkurat når jeg var der, syns jeg det var hyggelig å bli med på dette. Tanja Morariu, som jobber på hotellet, forteller om prosjektet og hvorfor det er så viktig å rydde stranda som ved første øyekast ser veldig ren og pen ut. Tar du derimot en grundigere titt, vil du finne utrolig mye smått! Sugerør, korker, sneiper og mindre plastbiter finner du overalt.

Vi deler oss inn i to og to, og jeg blir kjent med Kristina som også er på ferie i Miami. Hun er fra Sverige og skal videre til Key West etter stoppet i Miami Beach. Vi finner tonen og skravler oss oppover og nedover stranda. Etter endt tur har vi plukket en full pose med små biter av plast. Jeg tror 90% av innholdet i posen vår kun var plast. Skremmende!

Kun en halvtimes spasertur fra Lincoln Road

Rett utenfor hotellet, finner du den fine boardwalken som går langs hele stranden. Her er det perfekt å løpe eller gå tur. Ned til Lincoln Road som er shoppinggaten i Miami, bruker du ca 30 minutter.

Siden jeg var i Miami sist, har det nå kommet små busser de kaller Miami Trolley. I Miami Beach er det 4 forskjellige ruter og de går hvert 15. – 20. minutt. Disse er det bare å hoppe på og tok oss til sentrum på 10 minutter. Og det beste av alt. De er gratis!

Rolig og avslappet hotell for deg som ikke er ute etter party!

The Palms Hotel & SPA er et hotell jeg gjerne bor på igjen. Dette er et rolig og avslappet hotell. Da jeg gikk langs boardwalken på ettermiddagen, var det flere hotell som spilte høy musikk ved utebaren og bassengområdet. Litt type afterbeach preg. Det kan fort bli slitsomt for de som tilbringer mer enn 1 uke på hotellet, men kan funke greit om du bare er der for en helg.

Er du en morgenfugl, er det perfekt å gå ned på stranden for å få med seg soloppgangen. Eller du kan gjøre som meg de fleste morgenene, bare ligge i senga og nyte den derfra med en deilig kopp te!

Tips: I dette tilfellet fikk jeg en bedre deal ved å booke rett fra hotellet enn ved å booke fra en av de mange bookingsidene. De har faktisk en garanti på deres hjemmeside at de skal være billigst, hvis ikke får du en daglig rabatt på $25 som kan brukes på mat og drikke. Pris på rom starter fra $125 per natt (14% tax + $28 hotellavgift kommer i tillegg).

Turen til Miami Beach ble gjennomført i november 2018. 

Previous articleKortreist hyttetur: Røverhula – mutters alene under årets første vinternatt
Next articleVil du bli med på skiferie til Bulgaria?

4 COMMENTS

  1. Så ut som et fantastisk hotell, og jeg bor gjerne der om jeg skal til Miami en gang! Deilig med et litt bedre hotell når du vet at du skal tilbringe en del tid der 🙂

  2. Hei, Elisabeth
    Bra tips! Supert å bo på hotell med øko-fokus, som her. Kjekt med fin utsikt også 🙂
    Vi bodde på boutique hotellet Surfcomber sist vi var på Miami Beach – et veldig fint sted det også. Og som hotellet dere bodde på, slipper man også der unna støyende after beach party som det var mer av på nabohotellene.

    /Mette

    • Hei Mette! Ja, de afterbeach partyene kan bli litt for mye av det gode dag etter dag… he he. Surfcomber hadde jeg også på listen min da jeg skulle velge hotell, det så veldig fint ut og hadde veldig bra beliggenhet 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.