Liker du sjømat, er Key West en sikker hit. Restaurantene har god tilgang til fersk fisk og skalldyr. Østers er veldig populært her nede!

Hva du enn gjør, lov meg å holde deg unna hovedgaten Duval Street når du velger restaurant. Ok, med unntak av hvis du tar til takke med en hot dog på hjørnet da. I Duval Street er det mange restauranter, og her skal det gå unna. Maten bærer derfor litt preg av dette. Jeg ville valgt en av sidegatene eller en av restaurantene langs havnen.

Ca 15 minutter å gå fra selve kjernen av byen, finner du Blue Heaven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOpprinnelig var dette et bordell og Hemingway kom ofte hit for å se på hanekamper. Det er fortsatt både høner og haner som vandrer rundt inne på stedet, så det var best å holde øynene åpne så man ikke tråkket på en liten kylling. Da tror jeg det hadde blitt en noget amper stemning mellom menneskefot og høne (eller hane?)! En av hønene gikk til angrep på sekken min dag jeg flyttet den litt for nærme henne og kyllingene som diltet etter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ikke bare er maten karibisk inspirert på Blue Heaven, så er underholdningen også.

Maten de serverer er karibisk, og det er forøvrig et veldig populært frokost- og lunsjsted. Pris på hovedrett (middag), ca 20-35 dollar.

Et veldig populært sted på motsatt side av sentrum, helt nede ved «The Southernmost Point of the USA», finner du Louie´s Backyard. Om ikke for maten, så er også den fantastiske settingen verdt å dra hit for. Restaurantene er som navnet tilsier, i en bakgård. Denne bakgården er mer eller mindre en stor terrasse som vender ut mot havet. Er du her i høysesong, bør du bestille bord i god tid. Hovedrett ligger på mellom 30-40 dollar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På terrassen til Loui´s Backyard.

En ting du bare MÅ spise hvis du tar turen til Key West, er Key Lime Pie. Den finnes omtrent på alle menyer og jeg vil si at den ligner ganske mye på ostekake – bare med limesmak såklart. Dette er Key West´s spesialitet!

Husk at i tillegg på disse prisene, kommer tax på 9% og tips på 15-20% (oftest allerede lagt på regningen når du mottar denne). En 2-retters middag for 2 med et glass vin kommer derfor fort opp i 150 dollar.

Når jeg er på reise og spiser ute på restaurant mer eller mindre hver dag, syns jeg det kan være godt med noe lettere mat til lunsjen. Jeg er desverre litt dårlig på å gjøre research i forkant, men har det heldigvis med å snuble over noe underveis (dog kanskje litt langt uti oppholdet da men…). I Key West var det heldigvis godt utvalg av salater og lignenende på restaurantene, men jeg snublet over denne kafeén som absolutt ikke ligger der turisthordene ferdes. Help Yourself er en cafe, juice-bar og helsekostbutikk. Her får du ferskpressede grønnsaksjuicer og smoothier og et godt utvalg av helskostprodukter, det meste økologisk. På menyen finner du også salater, wraps, hjemmelaget müsli med yoghurt og frukt, bagels m.m. Og siden dette tydelgvis er en cafe der de lokale går, er prisene også deretter – rimelige!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferskpresset gulrotjuice! Jeg rett og slett bare ELSKER gulrotjuice!
Ferskpresset gulrotjuice! Jeg rett og slett bare ELSKER gulrotjuice!

 

I Key West er det ofte – veldig ofte – noe som skjer. Dette påvirker derfor prisene på overnatting. Jeg utsatte hotellbestillingene mine til helt i siste liten, og utvalget kan derfor også bli noe begrenset. Så ikke gjør som meg, men book tidlig om du skal hit spesielt om du skulle havne midt oppi en festival eller noe. Spesielt viktig er dette om du ønsker å bo rimelig! For i Key West er overnatting alt annet enn rimelig! På et guesthouse/B&B kan prisen fort komme opp i godt over 200 dollar i høysesong!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Et typisk guesthouse i en rolig sidegate.

 

Du kan bo i gamlebyen og være midt i smørøyet med «alt» rett utenfor døren, eller du kan bo stille og rolig ved sjøen på sørsiden av øya. Er du ute etter strand, er det her du finner dette. Key West kan ikke skryte på seg milevis med strender, så tilbudet her er noe begrenset. I tillegg finner du et hav av overnattinger midt i mellom disse endepunktene. Det er veldig mange guesthouses her og du kan også finne flere rimeligere hosteller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Begrenset med strand, så det blir fort trangt om plassen.

 

Vi valgte å bo på Westin Key West Resort & Marina. Dette ligger fint til ved havnen og gamlebyen. Om du ønsker å unne deg det lille ekstra, kan jeg virkelig anbefale å bo på dette hotellet. Hotellet har et hyggelig og rolig bassengområdet og en veldig god restuarant, Bistro 245, og har en flott utsikt over havnen. Den selvfiskede fisken ble tilberedt her, men kun etter å ha signert på et dokument der restauranten fraskriver seg ALT ansvar og litt til… He he, vi er jo tross alt i USA hvor den som saksøkes kan, saksøkes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk et rom med flott utsikt over bassengområdet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Romslige rom, og ofte får du 2 gigantiske senger (kalles Queen size senger).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nydelig salat med biff fra Bistro 245.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Müsli med yoghurt og frisk frukt får du mange steder. Denne fra hotellets restaurant var favoritten!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slik fikk jeg servert min selvfiskede fisk – med masse grønnsker, quinoa og potetmos!

 

Previous articleKey West – lengre sør i USA kommer du ikke
Next articleNeonlys og muskler på Miami South Beach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.