Har du noen gang vurdert Bulgaria som skidestinasjon? Inntil nylig visste jeg knapt at Bulgaria hadde så fine fjellområder som var perfekt for skikjøring. Da jeg besøkte Bulgaria for første gang nå i september, bodde jeg i skilandsbyen Borovets og fikk derfor veldig lyst til å dra tilbake igjen når snøen og vinteren hadde kommet til området!

Derfor har jeg sammen med den lokale reiseoperatøren Hiking the Balkans satt sammen en ukes skiferie der vi skal oppleve mer enn bare å stå på ski. Her kan vi nyte utendørs termalbad, besøke Rila kloster som er på UNESCO´s verdensarvliste, selvfølgelig teste ut fantastisk skikjøring i nasjonalparken Rila, nyte SPA-avdelingen på hotellet og spise masse lokal mat. Det vil også være muligheter for å bli med på andre aktiviteter som tilbys i området, som f.eks trugetur, ridetur eller scootertur. En aktiv vinterferie med andre ord!

Dette blir en tur der vi skal kose oss! Du kan stå på ski hver dag om du vil eller ikke… Her bestemmer du selv om du vil bli med på de aktivitetene vi har satt opp eller om du vil bruke dagen på ski eller med spa eller kanskje bare tusle rundt i området.

Når de fleste velger å dra på skiferie i Europa, er det alpene i Østerrike, Frankrike og Italia som gjerne besøkes. Hvorfor ikke dra til destinasjoner som er mindre kjent. Her er det mindre folk og bedre plass, og ikke minst billigere. Bli med på denne turen, så kan du bli kjent med et mindre kjent skidestinasjon som også kan tilby perfekte forhold for vinteraktiviteter.

Borovets

Borovets ligger i Rila nasjonalpark helt vest i Bulgaria. Dette er rett og slett en liten skiperle i Bulgaria. Dette er ikke det største skianlegget i Bulgaria, men det den ikke har i størrelse, tar den igjen med sjarm. Borovets ligger på 1.300 moh og kan tilby snørike området. Det er også mulighet for kveldskjøring.

 • Skilandsbyen Borovets ligger på 1.300 moh
 • Høyeste punkt: 2.560 moh
 • 58 km merkede løyper
 • 26 nedfarter for alle nivåer (7 grønne, 6 blå, 9 røde og 4 svarte)
 • 12 heiser (herav 1 gondol og 11 stolheiser)
 • 2 terrengparker
 • Kveldskjøring
 • Borovets har arrangert World Alpine Ski Cup Verdenscupen i alpint 2 ganger og Europacupen i alpint 11 ganger (sist i 2014).

Ønsker du å lese mer om hva Borovets kan tilby, finner du masse informasjon på deres egen hjemmeside: www.borovets-bg.com

Vi har 5 hele dager til rådighet i Borovets. (Den 6. dagen besøker vi Rila kloster og kjører tilbake til Skopje hvor vi flyr fra.) Du kan ta med eget skiutstyr hjemmefra eller leie fullt utstyr i Borovets.

Leiepriser ski/støvler/staver:

 • 1 dag koster fra 25 BGN (ca. 125,- NOK)
 • 5 dager koster fra 118 BGN (ca. 585,- NOK)

Priser for skikort:

 • 1 dag koster 58 BGN (ca. 288,- nok)
 • 5 dager koster 260 BGN (ca. 1.290,- NOK)

Hotel Rila

Hotel Rila er et flott 4 stjerners hotell midt i hjertet av Borovets. De tilbyr nyoppussede rom, SPA-anlegg, flere restauranter, barer og også en nattklubb.

På hotellet kan vi derfor nyte noen deilige timer i SPA-avdelingen for å løse opp stive og støle muskler, før vi spiser middag sammen og kanskje tar turen til av de mange ”mehana” (det lokale ordet for bar) i området.

 • 200 meter fra gondolbanen
 • 50 meter fra nærmeste stolheis
 • 100 meter fra Ekspressheisen (stolheis)
 • Hotel Rila har 2 restauranter, egen bar, lounge og nattklubb
 • Eget SPA senter med behandlinger
 • Basseng, sauna og treningsrom

Les mer om hotellet på deres egen hjemmeside: www.rilaborovets.com

Bildene er lånt fra hotellets hjemmeside

I løpet av dagene våre i Borovets, har vi satt opp følgende aktiviteter:

Utendørs termalbad i Sapareva Banya

Sapareva Banya er en koselig liten by 4 mil vest for Borovets. Byen er mest kjent for sine varme, naturlige kilder og her skal vi besøke et utendørs termalbad. Sapareva Banya, har den ENESTE geysiren som finnes på hele Balkan. Temperaturen på vannet i geysiren er 103 grader! (Ettermiddagstur)

Rilaklosteret

Rila kloster er det største og mest kjente ortodokse klosteret i Bulgaria og ligger på 1.147 moh. Dette er en av Bulgarias viktigste kulturelle, historiske og arkitektoniske monument og tiltrekker mange reisende hvert år. Rilaklosteret ble grunnlagt på 900-tallet og står på UNESCO´s verdensarvliste. (Halvdagstur)

Forslag til alternative aktiviteter

Er du fornøyd med skikjøringen og har lyst til å prøve en annen aktivitet? Området kan tilby trugeturer, rideturer eller kanskje en guidet scootertur! Vi kan også besøke en av de 7 hellige innsjøene i Rila. Den som ligger lavest av disse innsjøene, kan nåes fra skiheisen ved Panichishte hvor vi også kan få høre om White Brotherhood – en av de mest aktive massemediasjonene i Europa som finner sted hvert år i august.

En kort oversikt over uken:

 • Ankomst mandag i Skopje. Vi spiser en bedre lunsj før vi kjører til Borovets.
 • Tirsdag – Lørdag: Skikjøring og/eller andre aktiviteter. En av ettermiddagene besøker vi Sapareva Banya.
 • Søndag: Sjekk ut av hotellet i Borovets, besøker Rila kloster og kjører til hotellet vårt i Skopje.
 • Mandag: Tidlig, tidlig flyavgang tilbake til Norge.

Hvem kan bli med?

Turen er for absolutt alle nivåer, men skianlegget er spesielt tilrettelagt for nybegynnere og de som ikke har behov for de største utfordringene. Det finnes noen svarte løyper, men er du en hardbarka skikjører som ser etter de tøffeste utfordringene, vil nok kanskje ikke Borovets tilfredsstille kravene dine.

Dato: 25. februar – 4. mars 2019

Pris: 8.890,- NOK

Prisen inkluderer:

 • 6 netter på Rila Hotel – 4 stjerners hotell i Borovetz (inkl. halvpensjon). 2 personer i delt dobbeltrom. Enkeltrom er tilgjengelig på forespørsel og mot et tillegg.
 • 1 natt på et 4 stjerners hotel i nærheten av Skopje flyplass (pga tidlig fly hjem).
 • Alt transport i Bulgaria (og til/fra flyplassen i Makedonia)
 • Frokost hver dag (frokostpakke-to-go den siste morgenen)
 • Middag på hotellet i Borovets
 • Inngang til termalbad i Sapareva Banya
 • Inngang til Rila kloster

Hva må du betale utenom?

 • Flybilletter
 • Lunsj alle dager
 • Skikort
 • Evnt. skileie
 • Middag siste dag på hotellet i Skopje
 • Alternative aktiviteter du selv velger
 • Personlige utgifter

Du velger selvfølgelig selv om du vil bli med på utfluktene eller om du vil bruke hele dagen i skibakken. Dette er en tur der vi skal kose oss maks, bli kjent med våre nye reisekamerater og nyte livet i vakker natur!

Hvordan kommer vi oss til Borovets i Bulgaria?

Det går ikke direktefly fra Oslo til Sofia i Bulgaria. Derfor flyr vi heller direkte med Wizzair fra Torp Lufthavn til Skopje i Makedonia og blir transportert derfra til Borovets med minibuss.

 • Fly fra Torp: Mandag 25. februar. Avgang kl. 10:20 – Ankomst kl. 13:30 (W6 7706)
 • Retur fra Skopje: Mandag 4. mars. Avgang kl. 06:20 – Ankomst kl. 09:50. (W6 7705)

Pris på flyreise (sjekket 7. des) er 1.188,- (t/r) inkl. innsjekket bagasje. Prisen er for medlemmer av Wizz Discount Club. Pris for ikke-medlemmer er 1.440,- (t/r). Tillegg for sportsutstyr kr 310,- per vei. 

Husk å ha gyldig reiseforsikring!

Bildene er lånt fra hotellets hjemmeside

Om meg!

Jeg har hatt bloggen min i 5 år og jeg elsker aktive reiser. Vandreturer er en av mine store lidenskaper. De siste årene er det destinasjoner i Europa som har trigget interessen min mest. Etter å ha latt meg fascinere av fjellene i Balkan, gleder jeg meg derfor veldig til å vise deg spennende destinasjoner i Balkan, og på denne turen; Bulgaria. Jeg begynte i 2018 å arrangere turer sammen med Hiking the Balkans, og i løpet av dette første året har jeg gjennomført 3 supre turer som du kan lese mer om i disse innleggene:

Bildet under er fra Musala Peak, Bulgarias høyeste topp. Denne toppen befinner seg nettopp i Rila som er vår destinasjon på denne skiferien!

Påmelding/reservasjon:

Påmelding gjøres ved å sende mail til Elisabeth: globetrotterelisa@gmail.com

Turen kan bare gjennomføres med et visst antall påmeldte, så ikke book flybilletter før du får beskjed fra meg.

Ved påmelding skal det betales et depositum. Nærmere info om dette får du i mail fra meg ved påmelding.

Har du lyst til å bli med, men trenger litt tid til å tenke. Da sender du meg en mail og så reserverer jeg en plass til deg. Så holder jeg deg oppdatert på statusen på turen.

Avbestilling:

Når du har betalt depositum, er påmeldingen bindende.

Hvis du av en eller annen grunn må avbestille turen, kan vi ikke gi noen refusjon (ved sykdom eller andre akutte hendelser som gjør at du ikke kan dra, gjelder reiseforsikringen din). Dette fordi vi da allerede har forhåndsbetalt for våre tjenester på destinasjonen (hotell, minibuss, sjåfør etc.). Hvis vi har noen på venteliste som kan ta over plassen din, betaler vi tilbake depositumet. Hvis turen ikke gjennomføres fordi vi ikke har nok påmeldte, refunderes selvfølgelig hele depositumet tilbake til deg!

Hvis vi ikke klarer å fylle opp turen med gjester fra Norge, kombinerer vi turen med gjester fra Storbrittania (der de fleste av Hiking the Balkans sine gjester er fra). På den måten kan vi klare å gjennomføre turen uten maks antall påmeldte bare fra Norge. Jeg er uansett med som deres norske reiseleder og i Bulgaria møter vi Maja fra Hiking the Balkans.

Turen er satt sammen i samarbeid med Hiking the Balkans. De er derfor ikke en del av det norske reisegarantifondet. Lurer du på hva dette betyr for deg, så er du hjertelig velkommen til å ringe meg på 90 79 79 40 eller sende meg en mail: globetrotterelisa@gmail.com

Sees vi i Bulgaria da kanskje?

Alle bildene er fra tidligere turer som Hiking the Balkans har gjennomført, om ikke annet er nevnt (noen av bildene er lånt fra hotellets hjemmeside).

Previous articleHotellomtale: The Palms Hotel & Spa – Miami Beach
Next articleOver og under vann ved kysten av Danmark

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.