Home USA Florida Neonlys og muskler på Miami South Beach

Neonlys og muskler på Miami South Beach

Du kan ikke dra til Miami uten å ha vært innom South Beach – da går du ihvertfall glipp av noe! South Beach kan til tider nesten virke som et stort freak show, her finner du alle slags mennesker, og en liten spasertur kan gi deg masse underholdning.

Jeg ankommer Miami Beach litt utpå formiddagen, og jeg har planer om en litt sen lunsj. Klokka er et sted mellom 14 og 15, og jeg vandrer oppover Ocean Drive. På den siden av veien som er nærmest stranda, er det rolig å gå. Velger du derimot å gå på andre siden, der alle restaurantene er, er det desto mer liv. Du blir nærmest kastet inn på hvert sted, og stopper du i ett sekund for å se på menyen – ja, da er det gjort. I tillegg er det nesten full disko her, så rolig lunsj kan du se langt etter i dette området. Drinkene som plasseres på bordene er gigantiske. Store glass som rommer 1 liter – minst! Jeg lurer litt på om det er happy hour, for flertallet har bestilt disse gigantdrinkene, men jeg tror nok størrelsen rett og slett kommer av at jeg er i king size landet USA. For meg er det litt tidlig å ta en drink, så jeg bestiller lett lunsj og vann! Når regningen kommer, skjønner jeg kanskje hvorfor alle bestiller drinker. Etter å ha lagt på tax og tips, kom 1 liter vann på 100 kroner!!! Tips: Be om «regular water» (renset springvann) hvis du ikke vil bruke alle pengene dine på flaskevann.

2015-12-26_0013Så tilbake til dette freakshowet. Mens jeg satt på restauranten og ventet på maten, fikk jeg god tid til å bare sitte å følge med på livet rundt meg. På denne tiden av døgnet fikk jeg på følelsen av at det måtte være noe som het «After Beach Party», for her vandret lettkledde damer i alle former, farger og størrelser. Med lettkledd mener jeg bikini, og helst den minste bikinien du får tak i til din kropp. Menn utkledd som damer, og muskelmenn med store gullkjeder og tatoveringer. Silikon er høyaktuelt, og det er veldig se og bli sett stil over South Beach. Etter å ha blitt pumpet full av tekno- og housemusikk, valgte jeg etter lunsjen å gå over på den andre siden av Ocean Drive for å se på livet rundt boardwalken som strekker seg langs hele stranda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer er det egne plasser for flexing av muskler og flere volleyballbaner som du tydeligvis bare kan hoppe inn på (forutsatt at du er bittelitt god i volleyball kanskje). Rett nedenfor boardwalken finner du stranda. I dette området er stranda kjempebred og alle hoteller har hvert sitt området. Et par steder er det også offentlig strand, slik at du bare kan slenge ut eget håndkle og slikke solen i timesvis. Kiosker og låsbare skap til verdisaker finner du også her, og selvfølgelig de kjente beachguard-tårnene i kjent Bay Watch stil. Pamela har desverre (eller heldigvis) kastet inn håndkle for mange år siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHele boardwalken er 6,5 km og er perfekt for en rolig tur eller joggetur uten å få sand i skoene. Alterntivt kan du leie sykkel eller rollerblades.

2015-12-26_0014Ønsker du å bo på South Beach, så pass på hvilket hotell du velger. Mange hoteller ligger fint til ut mot Ocean Drive, men da bør du være glad i å feste – for det gjør nok resten av gjestene på hotellet. Velg heller et hotell i en sidegate. Vi hadde en natt på Lord Belfour Hotel, som forsåvidt ligger på Ocean Drive, men det ligger akkurat rett før rekken med restauranter/barer. Rett og slett perfekt – rolig om nettene og bare 5 minutter å gå til der det skjer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARommene er små, men har kul stil. Ett av de ytterst få hotellene som faktisk serverer frokost. Ikke det helt store, men ferske croissanter, frisk frukt, youghurt og juice. Husk at alle hoteller har en egen avgift du må betale i tillegg til prisen du har fått oppgitt på nett (eller der du har booket det). Dette ligger på 20-30 dollar per rom.

Jeg har både hørt og delvis erfart at spisestedene langs Ocean Drive kan variere veldig i kvalitet. For 3 år siden sublet jeg tilfeldig over en restaurant som serverte nydelig sjømat. Heldigvis eksisterte fortsatt denne restauranten som heter «A fish called Avalon«. Og den er nesten garantert der hvis du har tenkt deg turen til Miami Beach, for den har visstnok eksistert i 25 år. Hovedretter ligger på 25-45 dollar. Beregn ca 150-160 dollar for 2-retters middag og 1 glass vin (2 personer/inkl tax og tips). Med på kjøpet får du behagelig live-musikk av den romantiske sorten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOverraskende nok er det ikke mange cafeér som tenker 100% grønt og sunt. De er der, men de er godt gjemt. Jeg fant heldigvis en veldig bra café, Juice & Java, som serverer ferskpressede grønnsaksjuicer, smoothier, salater og masse sunn helsesnacks. Det perfekte stedet for lunsj, men de har åpent til kl 22:00 hver kveld (18:00 på søndager), så det er ikke noe i veien for å spise middag her også.

2015-12-26_0015Shoppingen er ok i Miami Beach. Lincoln Road er en gågate med flere butikker og restauranter. Du har også deler av Collins Avenue (hovedsakelig mellom 5th og 8th Street) hvor du finner både nyere kjedebutikker og vintagebutikker. Det er flere fine butikker her, men du har også en del butikker der stilen er vulgær og bærer preg av mye bling bling, så drar du til Miami for shopping vil jeg nok heller heller anbefale å dra på et av de store kjøpesentrene. Det største, som ligger ca 30-40 minutter med bil utenfor Miami, er Sawgrass Mills. Med sine 350 butikker (mange av butikkene er også outlet stores) er dette et av USA største shopping malls. Beregn god tid! Fra Miami går det egen shuttlebuss som stopper utenfor veldig mange av hotellene. Stopper det ikke utenfor akkurat ditt hotell, stopper det uansett ikke langt unna.

Syns du South Beach kanskje ble litt «too much»? Jeg bodde 6 netter på North Beach, på kanskje Miami´s mest kjente hotell gjennom tidene. Les mer om dette her: Fontainebleau Miami Beach – et hotellikon

4 COMMENTS

  1. Haha, South Beach er virkelig noe for seg selv! Mange av menneskene jeg så der var virkelig bare ute for å «show off» og gikk rundt i minimale klær, ville accessoarer og fargerike solbriller og sko. En kar lå oppå panseret på den svære bilen sin og trodde han så temmelig kul ut, andre jogget i bare BH’en på kvelden med tre, fire svære hunder på slep. Mye merkelig å se og mye gøy. Det er litt too much for min del, men så bor jeg ikke oppi det heller – og da er det i grunn bare gøy å se hvor annerledes South Beach, Miami er fra enkelte andre amerikanske storbyer :p

    • Så sant, så sant… Det er veldig gøy å være tilskuer og så bare trekke seg unna når man har fått dosen sin. Jeg drar mer enn gjerne tilbake, men kjenner at jeg ikke har behov for å bruke opp hele ferien min på South Beach 🙂

    • Hi Jenni and thank you for your nice comment! Yes, this is propably a very classic one to shoot! I love walking around at night time in South Beach – many good photo options and a lot of people around!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.