Denne sommeren, i likhet med de fleste andre somre, tilbringes hjemme i Norge. Det finnes ikke noen steder som er så herlig når sommeren også viser seg fra sin aller beste side. I år er det tropevarme og varmerekorder her på Østlandet, og jeg befinner meg egentlig bare hjemme i Oslo.

Jeg blir faktisk i overkant lat i denne varmen, men å ligge langstrakt ut på en strand med konstant hvilepuls, er ikke helt meg. Mine utflukter er gjerne turer i marka, til fots eller på sykkel. Det har i denne varmen blitt innført obligatoriske badestopp når vi er ute å sykler eller løper. Gjerne med en litt lengre pause der vi kan nyte medbragt matpakke også.

Både når jeg sykler, vandrer eller løper, har jeg nesten alltid med meg sekk. Valg av sekk på løpetur syns jeg er hakket mer viktig enn ellers. Siden jeg løper i ulendt terreng, er kroppen i stadig i mye bevegelse.

Løping er ikke noe som har vært den store favoritten hos meg. Løpeinteressen kom sent i livet mitt – ja egentlig bare for noen år tilbake. Etterhvert som jeg har fått løpingen litt inn i kroppen, har jeg funnet ut at det egentlig er veldig digg å løpe. Ja, det er helt sant!

#løpingerdigg

Så nå har jeg begynt å drømme om fjelløping og det å løpe litt lengre distanser enn den lille mila jeg oftest gjør unna i marka. Joda, jeg kan jo løpe langt i marka også, men det er jo noe spesielt med fjellet da. Kanskje dette er noe jeg kan skrive om når neste års løpesesong kommer? Ja, for skikkelig langtur er ikke kroppen min i stand til denne sesongen. Mine knær må nok løpes inn for lengre turer. Kan jeg skylde på alderen?

På langdistanseturer i fjellet er det viktig med en god sekk som også rommer litt. For jeg respekterer fortsatt været i fjellet og kan aldri finne på å dra til fjells uten å ha med ekstra bekledning og tørre klær i sekken. For ikke å snakke om et lite lager av ekstra energi.

Men, tilbake til løping i marka og varm sommer med obligatoriske bade- og matpakkestopp. Dette krever jo sin sekk det også vet du.

Løpesekken Osprey Duro 15

Da Osprey spurte om jeg ville teste en ny sekk til en av mine sommeraktiviteter, valgte jeg derfor ut modellen som heter DURO. Dette er en ren løpesekk beregnet for de litt lengre løpeturene der du ønsker å ha med litt mer enn bare vann i sekken. Den rommer hele 15 liter og har hele 3 medfølgende drikkesystemer.

Sekken er nesten litt som en vest som du kler på deg. Med 2 justerbare (og avtagbare) stropper foran, samt et hoftebelte, sitter den godt inntil kroppen. Ønsker du å stramme den litt ekstra, bruker du kompresjonsreimene som er på selve vesten.

Foran på vesten, følger det med 2 drikkeflasker av den myke typen. Med en liten slange festet til flasken, har du derfor drikke lett tilgjengelig. I selve sekken finnes den store vannbeholderen som rommer 2,5 liter vann. Jeg bruker derfor ikke de 2 ekstra flaskene på mine vanlige løpeturer i marka. Disse ekstraflaskene er også kjempefine til å fylle med ekstra energi i form av saft eller energidrikk som et supplement til vannet. Etter noen timers løping syns i hvert fall jeg det smaker ekstra godt med noe annet enn halvlunkent vann.

Sekken består av et hovedrom, et eget rom til drikkebeholderen, et mindre rom foran til småting, flere mesh-lommer med glidelås, samt en mesh-lomme foran til en tynn jakke, hansker, buff etc.

Sekken er en unisex modell og kommer i 2 størrelser S/M og M/L, samt i 2 farger; den sorte som jeg bruker i tillegg til en sølvgrå variant.

Alle spesifikasjoner om sekken, kan du lese om på Osprey sine egne hjemmesider.

På denne turen løp jeg sammen med min gode treningsvenninne Mette. Hun bruker også en sekk fra Osprey (ikke sponset). Hennes sekk er Tempest som rommer 9 liter og er en allsidig tur- og treningssekk som sitter tett inntil kroppen. På bildet over kan du se den kanskje største forskjellen på våre 2 sekker, nemlig at DURO 15 har en del bredere skulderremmer.

Så langt er jeg veldig fornøyd med min Duro 15. Selv om det er en løpesekk laget for langdistanseløping, så kan jeg trygt si at den funker supert på mellomlange løpeturer også. I hvert fall de gangene du ønsker å ha med deg litt ekstra bagasje og proviant på løpeturen.

Så, nå har jeg sekken på plass og jeg skal løpe meg gjennom sommeren og høsten. Ja, kanskje litt gjennom vinteren også – så skal vi nok ikke se om det kan bli noe fjelløping på meg til neste år! Nå har jeg jo sagt det, så da må jeg gjøre mitt beste for å holde det!

God løpesommer da folkens!

Previous articleRetrotur i Gdansk
Next articleHotellomtale: Sopot Marriott Resort & SPA i Polen

2 COMMENTS

    • Hei Laila! Så hyggelig å høre at et lite løpeinnlegg også falt i smak. Det har blitt mer gåturer enn løpeturer denne sommeren, men når det nærmer seg sensommer og høst, er nok temperaturen mer innafor for løping igjen tenker jeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.