Å ha orden i bagasjen når man er på tur, er en kunst. Oftest er det kun når bagasjen er pakket og klar for reise, den har en sirlig orden. Dette gjelder for min del helt til jeg skal gjøre mitt første skift. På 1-2-3 så kan innholdet i min bagasje forvandles til et kaos.

Pakk i praktiske pakkekuber!

Jeg har med tidens stunder blitt flinkere og flinkere til å holde orden på innholdet. Underveis på en tur der du forflytter deg hele tiden, er orden nesten umulig. Det sklir alltid ut – alltid!

Dere som har fulgt meg en tid og lest mine pakketips for fjellturer, vet at jeg er en stor fan av pakkeposer. Hovedårsaken til at jeg bruker dette, er fordi jeg alltid må være forberedt på dårlig vær og derfor sørge for at innholdet i sekken til enhver tid holder seg tørt. En annen stor fordel er at jeg har et nogenlunde system i sekken. Og på fulle hytter og trange sovesaler der du har minimal plass til å spre tingene dine utover et område, er det en stor fordel at du vet hvor ting ligger i sekken.

Jeg har nå adoptert dette smarte pakkesystem over til når jeg reiser ellers også. Da pakkeposene ikke er like praktiske i en koffert eller bag (om du ikke kun reiser med skrukkefritt tøy da), har jeg nå prøvd de smarte pakkekubene til Osprey.

De kommer i 3 forskjellige størrelser og 2 varianter; enten med 1 rom eller 2 rom. Den varianten med 2 rom, har ett rom med netting. Her kan du sortere innholdet i for eksempel rent og møkkete. Har du litt halvfuktige klær, er det også fint å legge disse i rommet med netting, slik at innholdet får luft.

Sortér klær etter type aktivitet

På min rundreise på Sri Lanka, var vi innom flere steder som krevde forskjellig bekledning. Nå kunne jeg derfor sortere etter destinasjon. Turklær og varme klær til høylandet, lette sommerplagg og bikini til strandlivet, samt luftige plagg med lange ermer og ben til safari og jungelcamping. På den måten trengte jeg ikke røre posen med strandtøy eller turtøy når jeg var midt i jungelen. Kaoset i bagen var redusert med andre ord.

Jeg hadde også med et par av de vanlige pakkeposene mine. De var perfekt til mindre skittentøy underveis på turen, eller hvis jeg trengte en vanntett pose til kamera mitt.

Osprey Ozone – når vekt er viktig

Denne gangen reiste jeg med Osprey Ozone 80. Valget falt på denne fordi jeg ønsket en lett trillebag med god plass. Jeg har tidligere reist med Osprey Sojourn 60 som er en kombinert sekk og trillebag. Nå som jeg har testet begge disse, er det enklere å konkludere med produktenes fordeler og ulemper.

Osprey Ozone 80 er en lettvekter. Denne veier kun 2,25 kg i motsetning til Osprey Sojourn 80 som veier 4,07 kg. Min variant i Sojourn er på 60 liter og veier noe mindre enn den på 80 liter, men er allikevel ganske tung. Grunnen til den lette vekten hos Ozone, er at du ikke har et bæresystem integrert (som Sojourn har) og de har brukt et lettere materiale i både selve baggen og i rammesystemet.

Ozone består av et stort hovedrom med 2 små rom med glidelås i sideveggene. I lokket finner du også et eget rom der du kan organisere diverse småting. I toppen av baggen finner du også en egen lomme, så har du ikke stappet baggen helt proppfull, er denne fin til ting som du gjerne ønsker å ha lett tilgjengelig. Her stapper jeg gjerne snacks til turen og vannflaske. I tillegg er det en egen lomme med glidelås utvendig på lokket. Alle disse funksjonene finner du på Sojourn også.

Smarte løsninger

Det aller mest ”lure” rommet, er på baksiden av bagen. En ramme tar naturlig litt av volumet til en bag, men her har Osprey klart å snike inn litt ekstra plass. Dette smarte rommet bruker jeg til flate ting som bøker, blader eller lignende. Du kan også dytte litt småplagg her om du har feilberegnet plassen litt.

Tidligere har jeg som nevnt brukt Sojourn 60, som har 20 liter mindre volum enn Ozone 80. Allikevel syns jeg Sojourn 60 virker romsligere enn Ozone 80. Den er noe kraftigere i stoffet og virker både mer fleksibel og robust. Den lette egenvekten til Ozone opp trekker imidlertid opp.

Begge har håndtak med gode ergonomiske grep og solide hjul.

Å velge reisebagasje er ikke lett. Du må tenke igjennom flere faktorer. Når det kommer til de to produktene jeg har nevnt i dette innlegget, må du tenke på om vekt er viktig for deg og om du trenger et bæresystem eller ikke.

Trenger du pakketips til andre turer? Kanskje du finner det i noen av disse innleggene:

Jeg har ved flere anledninger testet Osprey sine produkter. Jeg har vært flittig bruker av Osprey også lenge før jeg begynte å teste produktene. Produktet er levert fra Osprey og jeg har selv valgt ut hvilken reisebagasje jeg ønsket å bruke. Det er som vanlig ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive.

Previous articleTe-plantasjer, togtur og verdens ende i høylandet på Sri Lanka
Next articleFieldfarehytta – et stykke krigshistorie i den norske fjellheimen

2 COMMENTS

  1. Flotte tips, pakkekubene virket veldig smarte! Når jeg reiser med håndbagasje blir pakkingen som regel ikke mer sofistikert enn å legge kamerautstyr i baggen og klær mellom for å beskytte, men på lengre turer når innsjekket bagasje er med hadde det vært flott med pakkekuber.

    Synes Osprey Waypoint 80/Wayfarer 70 er veldig grei til lenger reise, da den har både stor sekk til innsjekking og liten sekk til dagsturer som kan festes på den store sekken. Perfekt når man trenger håndbagasje på flyet, men ikke vil bære rundt på to sekker ellers.

    • Ja, disse pakkekubene er utrolige smarte og man kan fort bli avhengig av disse. Det er alltid litt utfordrende å reise med håndbagasje og mye kamerautstyr. Jeg har orden i bagasjen helt til jeg kommer til sikkerhetskontrollen. Da må alt ut og kaoset er et faktum.

      På min Osprey Sojourn kan jeg også feste en sekk på den måten. Ulempen er at sekk ikke følger med, men kjøpes separat (men da har du litt mer å velge mellom). Dette er egentlig helt genialt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.