På mange turer er den gode gamle duffelbagen helt perfekt å pakke i. Den er relativt lett, laget i kraftig og vannavstøtende materiale som tåler en trøkk og en regnskur. Men, det er (nesten) alltid et men… en ordinær duffelbag er ikke noe god å bære. Derfor bruker jeg ikke duffelbagene mine så ofte mer, annet enn hvis jeg har kort vei fra bilen til der jeg skal bo.

En duffelbag med hjul!

Når Osprey spør om jeg vil prøve deres nye Rolling Transporter, tenkte jeg at jeg måtte gi denne en sjanse. Rolling Transporter er rett og slett den gode gamle duffelbagen, bare med et trillesystem. Osprey kaller selv denne serien AdventureProof, så jeg føler nok at en slik type bag står i stil med mine type reiser.

På min reise til Makedonia og Bulgaria var det akkurat dette jeg trengte. En bag uten for mye dikkedarer. Enkelt og robust. Lett vekt og praktisk å få den med uten å måtte bære den som en bag.

Jeg skulle på fjellturer og bo en del i fjellet. Jeg syns liksom ikke koffert og fjell hører sammen. Det er i mine øyne fy fy! Allikevel trengte jeg ikke sekk da jeg ikke skulle bære annet enn en dagstursekk på mine fjellturer. Det blir uansett litt transportering av bagasjen. Jeg må komme meg til flyplassen – enten med buss eller bil. Så da er det å komme seg til bussholdeplassen eller hvis jeg har bil, kommer seg til og fra parkeringshuset. På destinasjonen skal man også alltid et lite stykke fra transporten til hotellet. Ok, det er kanskje ikke så mye og heller ikke så vesentlig for så mange, men jeg har blitt lei av å bære på tunge og klumpete bager uten skikkelig bære- eller trillesystem. Så når man har blitt litt bortskjemt med praktisk bagasje. Ja, da er det i mitt tilfelle, ingen vei tilbake!

Det enkle er ofte det beste…

Rolling Transporter er som den gode, gamle duffelbagen. Ikke mye dikkedarer med andre ord. Rolling Transporter fra Osprey består derfor mer eller mindre bare av et stort rom du kan pakke i. For å holde nogenlunde orden og oversikt, pakker jeg alltid i pakkeposer. Vanligvis pakker jeg alltid i vanntette pakkeposer, men siden Rolling Transporter er laget i et vanntett materiale, så trenger derfor ikke pakkeposene være vanntette.

Praktiske pakkeposer med stretch

Osprey sine Strech Stuff Sack er derfor veldig fine å kombinere med en vanntett bagasje. I motsetning til de vanntette pakkeposene, utvider disse seg etter hvor mye du pakker i dem, så du kan få ganske mye i disse. I tillegg er det netting i sidene på disse pakkeposene, noe som gjør at innholdet får luft. Kan jo være fint til å skille svette sokker fra rent tøy, så unngår du å dø av lukten av dine egne sure sokker når du pakker opp en tett pakkepose etter endt tur.

Forskjellige farger er i utgangspunktet veldig lurt, så kan du skille pakkeposene på hva de inneholder. Det systemet funker uansett ikke så bra på meg, da jeg aldri husker hva jeg pakker i de enkelte posene tross at de har forskjellige farger. Jeg tror jeg må gå over til et system der jeg skriver med tusj på posene hva de inneholder. Så som du skjønner er dette med pakkeposer et system som funker optimalt når du pakker og i begynnelsen av turen. Mot slutten herjer det er aldri så lite kaos internt i posene mine. Men jeg jobber stadig med å opprettholde et orden i bagasjen på turene mine.

Når du er ferdig pakket, kan du bruke stroppene inne i bagen til å komprimere innholdet eller bare for å holde det på plass om du ikke har proppet bagen helt full. I lokket er det 2 lommer med netting. Perfekt til mindre løse gjenstander som lett kan forsvinne i den store bagen. Ladere har jeg funnet at passer perfekt her. Og de blir det jo en del av på tur i dagens elektroniske verden.

Det finnes også en mindre lomme på toppen av bagen. Fin til å skille ut noe du vil ha lett tilgjengelig. Her har jeg ofte et lite skift eller et sjal. Enten er det kaldere eller varmere til den destinasjonen du skal til, så det er greit å ha et skift tilgjengelig. Da jeg reiste fra Norge til Makedonia, var det 15-16 grader ved avreise, men 30 grader i Skopje. Da er det greit å ha en shorts og t-skjorte lett tilgjengelig uten å måtte endevende hele bagen. Da er det bare å skifte på toalettet på flyplassen når du kommer frem.

Solide hjul for et mer krevende terreng

Trillesystemet er mer eller mindre det samme jeg er vant til hos andre trillekofferter jeg har brukt fra Osprey. I motsetning til de andre jeg har brukt, har denne litt større hjul slik at den takler litt røffere underlag. Innebygd i bagen har du et godt ergometrisk håndtak som du med et enkelt klikk kan hente opp eller gjemme bort.

Andre detaljer er integrert lomme for visittkort eller navnelapp, samt små stropper i enden av lokket som du klipser fast til selve bagen. Ellers er det ikke mye fiksfaks på denne bagen, og det er det jeg liker. Enkelt og holdbart for mine eventyr som ikke innebærer sekk på ryggen (for det er en helt annen kategori).

Rolling Transporter kommer i 3 forskjellige størrelser: 40, 90 og 120 liter og i fargene blå, sort og rød (kun 40 literen). Jeg har testet modellen som er 90 liter og veiledende pris på denne er kr. 2.600,-. Ytterligere spesifikasjoner om denne bagen finner du her.

Trenger du pakketips? Les mer om dette i disse innleggene:

Jeg har gjennom flere år samarbeidet med Osprey og jeg får selv velge modell, størrelse og farge på produktene jeg tester. Det legges ingen føringer på tekst og bilder.

Previous articleMusala Peak – Balkans svar på Mount Everest
Next articleIseventyret på Svalbard

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.