Det er ikke alltid man trenger å reise så langt for å få den gode, deilige feriefølelsen. Med Oslo som utgangspunkt, har du Bohuslän i Vest Sverige 2,5 timers kjøretur unna.

Hit skal vi og vårt første stopp er Lysekil! Jeg skal teste havkajakk for første gang!

DCIM105GOPROGOPR3840.Vi møter vår guide Louise fra Nautopp som skal lære oss et par tips og triks. Vi starter på land og prøvesitter kajakken der. Foreløpig er jeg på trygg grunn. Før vi sjøsetter disse lekre, slanke kajakkene, får vi litt sikkerhetsinstruksjoner samt introduksjon til hvordan du blant annet skal styre kajakken.

2015-08-09_0001Kajakken er overraskende lett og responderer på den minste bevegelse du foretar deg. Det tar litt tid før jeg får skikkelig dreis på padlingen. Enten svinger jeg for mye til høyre, eller plutselig til venstre. Bæng kræsj – der var visst en av de andre jentene! Etter litt prøving og feiling føler jeg at jeg har en nogenlunde flyt. Og da får jeg tid til å løfte blikket og nyte. Vi er heldig med været. Det er varmt og godt denne ettermiddagen og jeg nyter lyden som oppstår hver gang padleåren bryter vannflaten. Hvis ikke dette er balsam for sjelen, så vet ikke jeg.

DCIM105GOPROG0283776.Skjærgården utenfor Lysekil regnes som ett av Sveriges beste områder for padling. Er det mye vind en dag, trekker du deg inn mellom øyene og kan padle rundt i langt mer roligere områder. Det som også gjør hele området i Bohuslän så unikt å padle i, er at du ikke trenger å ta hensyn til tidevannet.

Siden vi har kommet til august og den verste ferietiden er over, er det langt mindre båter her enn i juli. Det er perfekt for en fersking som meg. Jeg har i grunn nok med meg selv om jeg ikke skulle hatt en drøss med båter å tenke på. Dette området er perfekt for kajakkturer hele året da opplevelsene endrer seg med årstidene. Våren er tiden da det meste ligger øde og stille, litt sånn «stille før stormen» da sommeren er full av liv og røre. Høsten kan gi rufsete vær, men også mulighet for blikkstille vann og den krystallklare sikten som bare høsten kan by på. Til og med vinteren gir fine kajakkmuligheter. Da legger isen seg i de innerste vikene og du finner en helt egen ro.

2015-08-09_0003Jeg kjenner svetten pipler nedover ryggen og føler at akkurat det med vinterpadling heldigvis er et godt stykke unna. Vi padler mot en liten strand for å gå iland for å strekke litt på beina. Man tenker kanskje at det hovedsakelig er sterke armer som er alfa omega, men neida. Her får du brukt både magemuskler og rygg og jeg kjenner det godt i hoftene og muskulaturen rundt. Mulig jeg var en liten smule anspent der jeg satt med kun noen millimeter med glassfiber mellom meg og havet. Vel opp på land setter vi oss godt til rette på svaberget og nyter medbragt smoothie og snacks. Louise forteller videre om hva de tilbyr. I tillegg til utleie av utstyr og guidede dagsturer, har de også kurs og pakketurer over flere dager.

Jeg er ikke vanskelig om å overbevise at kajakk er gøy. Det er kjempemoro og jeg lurer på om jeg kan få plass til nok en hobby i et ellers så aktivt liv. Mitt første skritt blir å fullføre et kurs for å bli helt trygg i en kajakk.

Syns du dette hørtes spennende ut? Sjekk ut Nautopp sin hjemmeside for flere kurs og turtilbud.

Priseksempel på en heldagstur med guide inkl leie av alt nødvendig utstyr, lunsj og snacks er SEK 1.200,-

Reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og VisitSweden.

Previous articleCusco, en tolvkantet stein og et halvt kutryne
Next articleSkalldyrsafari utenfor Lysekil

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.