En av de tingene jeg liker med storbyer, er å nyte kvelden over et bedre måltid, litt vin og den gode atmosfæren du befinner deg i. Problemet er at kvelden fort kan bli ødelagt om du havner på helt feil restaurant. I en by som Barcelona er det virkelig et mylder av restauranter, og jeg vil helst gå på en jeg har fått anbefalt eller en jeg har lest noe positivt om. Med kun 2 kvelder til rådighet, var det viktig å trekke det lengste strået – og det gjorde jeg! Men ikke på en restaurant. Jeg spiste hjemme hos Nico og Xavi, i en gammel nedlagt fabrikk. Der bor de, og vier sitt hjem til deg om du er sulten.

Inngangen er så anonym at du må se to ganger ekstra på inngangsdøren. I en smal gate i gamlebyen, en slitt svart jerndør og en tom og forlatt portal. I beskrivelsen skal du ta heisen opp. Heisen er så gammel at du kan lure på om den faktisk holder hele veien opp! Etter et eviglangt minutt, åpner heisdøren seg og du trer inn i den kuleste, hyggeligste og mest velkomne leiligheten i Barcelona. Her står Nico og ønsker deg velkommen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFlere ganger i uken, eller rett og slett basert på etterspørsel, åpner disse gutta dørene til sitt hjem slik at du skal få deg et bedre, katalansk måltid. Plass må reserveres, og de har oftest små grupper mellom 2-9 personer på besøk. Det er som Xavi sier; dere er ikke våre kunder, dere er våre gjester. For meg som ikke er den som snakker mest med naboen på en restaurant, er dette perfekt. Ikke nok med at vertene er der og holder deg med selskap, men praten med de øvrige gjestene er liksom en del av greia. En hyggelig sosial kveld med god mat og drikke med andre ord. Denne kvelden er det oss og et ungt amerikansk par som er Xavi og Nico´s gjester.

Dere er ikke våre kunder, dere er våre gjester

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi får servert en 7-retters med tilhørende drikke, musikk og historie datert til slutten av det 19. århundre. Praten går lett og det er ikke et stille minutt. Eller forresten, i det rettene kommer på bordet, har vi full fokus på å nyte. Først med øynene, så med munnen! Menyen varierer etter sesong, og siden det er vår, bruker disse fantastiske kokkene mye blomster. Lilla, rosa, gule, rød… de utmerker seg perfekt som pynt, men jammen meg smakte de godt også. For alt kunne spises.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er ikke bare disse gutta som åpner hjemmet sitt for deg. Det har blitt en ny greie i hele Europa. De fleste er hobbykokker, men Xavi og Nico har flere år bak seg som profesjonelle kokker og har begge jobbet på restauranter med Michelin stjerner.  Du vet derfor litt hva du kan vente deg av et besøk hjemme hos disse gutta. Tja, kanske ikke vet, men forventningene er nok litt høye. Xavi og Nico innfrir på alle områder og detaljene er på plass. Til og med egen spilleliste har de for kvelden – og musikken er like nøye utvalgt som ingrediensene.

Pris er 86 Euro per person. En noe litt stiv pris, men jeg var allikevel villig til å prøve dette. Maten vi får står absolutt til forventningene! Og Xavi og Nico elsker å snakke med gjestene sine. De er liksom ikke bare kokker, de er to veldig sosiale karer som liker godt selskap og å lage god mat! Jeg kan garantere deg at du ikke blir skuffet. Menyen varierer etter sesong, og har du noen allergier, så gir du bare beskjed om det når du booker, så fikser de det! Middag hjemme hos Xavi og Nico kan du booke ved å gå inn på denne siden.

Previous articleSitges – et lite stykke syden utenfor Barcelona
Next articlePuerto Ayora – starten på Galapagoseventyret

8 COMMENTS

  1. Åh, dette hørtes ut som en fantastisk morsom opplevelse, noe sånt kunne jeg virkelig tenkt meg å gjøre! Har fortsatt ikke vært i Barcelona, så kanskje jeg skal bumpe det oppover på listen, sammen med et besøk til disse gutta! 😀

  2. Mand, hvor ser det hyggeligt ud og hvor lyder det simpelthen som en «must-do» i Barca. Bliver helt lækker sulten, når du nævner 7-retters og Michelin-kokke – åhhh kunne godt bruge noget forkælelse lige nu og her 😛

  3. Så utrolig fine bilder og så fargerikt. De grønne brosteinene som de har brukt til tallerken er Gaudis stil (laget av eleven hans) et hav sjøstjerner, snegler og tang. Disse brosteinene kan man se oppover Pg Gracia.

    • Hei Anja og tusen takk for hyggelig kommentar! Disse gutta var ganske kreative på flere måter, og det er morsomt å se at de virkelig har vært nøye med detaljene. Kvelden het «Hidden dinner with Gaudi» – og jeg kan jo nå skjønne hvorfor de har brukt disse «tallerknene». Morsomt 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.