Home Europa Spania Sitges – et lite stykke syden utenfor Barcelona

Sitges – et lite stykke syden utenfor Barcelona

Hvis du syns Barcelona blir litt i meste laget, hiv deg på toget og nyt Sitges istedet. Det ligger bare 30 minutter unna storbymylderet og strendene er milelange.

Sitges er kjent som et homsested med høy partyfaktor. Utifra alle menneskene jeg så, er dette et sted for absolutt alle, også et heterofilt par uten høye partyambisjoner. Byen er bygd opp med en lang promenade langs stranden og i den ene enden finner du byens landemerke; 1600-talls kirken Sant Bartomeu i Santa Tecla. Langs promenaden ligger restaurantene på rad og rekke og vandrer du inn i gamlebyen finner du trange, lange gater med butikker, cafeér og enda flere restauranter. Fra den veldige rolige Vilafranca del Penédes bare noen kilometer unna, var jeg plutselig i en pulserende, liten og koselig kystby. Siden det var offisiell fridag i regionen denne mandagen, var det derfor ekstra mange ferierende spanjoler her. Og det blir det liv av!

Sitges

Flere av bygningene er gode eksempler på spansk art nouveau-arkitektur, men jeg har igrunn klart å velge det hotellet med en arkitektur langt fra dette. Vi bor på Hotell Calipolis som forlengst har mistet en av sine 4 stjerner. Om du ønsker å ha Sitges beste utsikt, velger du dette hotellet, men det er igrunn det. Jeg hadde bedt om sjøutsikt og kunne nyte gaven fra det langt bedre hotellet dagen i forveien. Med noen dråper cava i glasset, fantastisk utsikt og enda flere fridager i sikte, så hadde jeg igrunn ingenting å klage på!

Sitges

Sitges

Sitges er skapt for lange, late dager på stranden. Det er litt som syden, på godt og vondt. «Massas fååå juuuuu» får du av asiatiske damer. «Very riiil Reibæn» av afrikanske selgere og selvfølgelig også helt ekte Gucci vesker og Nike sko på promenaden. På ettermiddagen fylles de mange trange gatene med folk. Det er godt utvalg av butikker, restauranter, barer og cafeér. Selv om det er mye folk, er det allikevel ikke hektisk og stressende. Det er det enda litt for tidlig på sesongen til å være. For selv om det er godt med folk, er flere av restaurantene nesten helt tomme. Det er er tydelig at de venter et større innrykk av gjester. For meg er dette perfekt, og jeg vil tro situasjonen er annerledes bare om noen uker. Juni er derfor en perfekt tid å besøke Sitges på.

Etter 2 dager har vinterblek hud får en anelse gyllen farge og jeg syns jeg har fått nok ro og hvile. Late ferier er jo ikke helt min favoritt, så vi setter kurs for neste stopp på vår lille minirundreise i sentrale Katalonia, nemlig Barcelona. Barcelonaguider har hundre andre laget før meg, så jeg skal heller fortelle om en veldig spennende og annerledes matopplevelse. Når restaurant blir vanskelig å velge, spis hjemme hos noen!

Les om denne opplevelsen her: På middag hjemme hos kokkene

Sitges er aller enklest å komme seg til med toget fra Barcelona. Fra flyplassen kan du ta buss. Det er relativt dyrt å parkere i Sitges (25 Euro i døgnet), og du har heller ikke behov for bil i denne byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 COMMENTS

  1. Hei, Elisabeth. Vi besøkte faktisk Sitges for et par år siden, også da i kombinasjon med Barcelona – og enda mer i høysesong. Jeg likte meg godt i området, en fin kombinasjon med storbyopplevelsen. Vi fant oss et lite familiedrevet hotell der som vi likte godt, husker jeg. Gleder meg til å lese neste innlegg om hjemme hos-restauranten!

  2. Hei Reiselykke! Ja, Sitges er akkurat passe stor. Ikke for lite til at det blir for stille, og ikke for stor til at det blir for masete. Neste gang vil jeg nok velge et lite og hyggelig hotell jeg også. Det er mye mer sjarmerende enn disse store og upersonlige 🙂

  3. Utrolig hyggelig å lese bloggen din, og se og høre andres bilder og tanker.
    Vi bodde der fra 2008-2009 og resten i Barcelona frem til 2014. Sitges er en utrolig hærlig by å kose seg i. Siesta er fra 1330-17:00. Sommeren kan være litt mas, mai juni er en perfekt tid samt sep mnd.
    Håper på en mateksplosjon i neste blogg:)

    • Hei Anja og takk for veldig hyggelig kommentar! Oj, det var jo en lang stund i Spania – det hørtes ikke helt feil ut. Med tanke på at det finnes fjell innenfor rekkevidde, kunne jeg vurdert å bo ved kysten av Spania selv – eller kanskje motsatt. Jeg kunne bodd nærmere fjellet og hatt kysten innenfor rekkevidde 🙂 Mateksplosjonen kommer straks!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.