Sponset reise-6Bli med til Liguria, en av de minste regionene i Italia. Der fjell møter sjø og regionens gull er olivenolje og pesto. Fra travle og livlige kystbyer til rolige og idylliske landsbyer.

I fjor besøkte jeg mange flotte steder i Italia, og regionen Liguria var en av dem. Dette er den tredje minste regionen i Italia og ligger ved kysten i nord-vest Italia, på grensen til Frankrike i vest. Den strekker seg langs hele kysten og kan deles inn i 2 deler. Den vestlige kystlinjen, Riviera Ponente, er en tynn kyststripe av en kystslette som strekker seg helt til den franske grensen, og den østlige kystlinjen Riviera Levante som er mer ulendt og pittoresk der klippene stuper ned i havet. Regionens hovedstad Genova skiller disse kyststripene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn av byene på den vestlige kystlinjen, er travle Alassio. En gang en rolig liten fiskelandsby som i dag er en elegant og koselig by som sover i ukedagene og våkner til liv i helgene. Hit drar italienerne når det er helg. Her kan du vandre langs den 3 km lange strandpromenaden. Den fineste utsikten har du fra moloen. Her kan du se strendene og hele byen som ligger bak. Dette er et veldig populært sted for surfere, og selv på en litt regntung dag som det var når vi var der, var det flust av surfere i vannet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiden man bor tett i Alessio og partyfaktoren er ganske høy, velger jeg å bo i Garlenda. Det er kun 10 minutter med bil fra Alassio. Her har du fred og ro og den vakre naturen rett utenfor døren. Vi bor på La Meridiana som er en flott resort i naturskjønne omgivelser. Er du glad i golf, er dette et perfekt valg da du har en stor golfbane rett i nærheten. Selv er ikke golf min store greie, men med et stort utvalg av aktiviteter rett utenfor hotellet, er dette allikevel et hotell innenfor mine preferanser. Når man har sjøen bare noen km unna, er det vanskelig å forestille seg berg og fjell på samme sted. Men det er det altså i denne regionen. Her er det skogkledde åser så langt du ser og de høyeste toppene rett bak hotellet, strekker seg godt over 500 høydemeter. I denne regionen har du også de Liguriske alper der den høyeste toppen er 2651 moh. Regionen kan derfor by på alt fra surfing til toppturer – slikt kan jeg like!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERARestauranten ”Il Rosmarino” serverer nydelig mat. Eieren Edmondo forteller meg konseptet bak menyen. For at gjester som er der over flere dager ikke skal bli lei av menyen, har de nye retter på menyen hver dag. Da kan du velge mellom 3 forskjellige retter innenfor forrett, pastarett, hovedrett og dessert. Restauranten har også mange gjester utenfra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERALiguria er ikke den regionen i Italia som produserer mest vin, men de er derimot kjent for sine svarte oliven, olivenoljer og pesto. Alessandra forteller meg hemmeligheten bak en god, hjemmelaget pesto. Og det viktigste er tålmodighet. Man skal bruke morter og mose alle ingrediensene godt og lenge. Etter å ha smakt på denne hjemmelagede pestoen, er det liksom ingen grunn til å ikke lage den selv heretter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når bør man besøke den italienske kysten i Liguria?

Våren begynner i mars/april der du har temperaturer fra 12 til 16 grader. Sommermånedene er varme, men sjøbrisen og den kjølige vinden fra fjellene gir en behagelig temperatur gjennom denne perioden. I juli/august kan temperaturen komme opp i 30 grader. Høsten er også en fin tid og oktober kan ha temperaturer mellom 14 og 18 grader.

Fakta La Meridiana

 • Medlem av Relais & Chateaux – en gruppe hoteller med fokus på gourmet og luksus
 • I motsetning til de fleste hoteller, satser de på store rom. Vi hadde en Master Suite med egen peis!
 • Utendørs svømmebasseng med solsenger
 • 2 restauranter – den ene er åpen til lunsj, den andre er åpen til middag
 • Egen sommerlier som forteller deg akkurat hvilken vin som passer best til kveldens retter
 • Mange aktiviteter i området: golf, hesteridning, sykling og fotturer. Og bare 15 km unna har du Alassio med shopping, strand og surfing.
 • Pris for dobbeltrom starter fra 192 Euro. Frokost til 22 Euro kommer i tillegg.
 • 3-retters middag koster 65 Euro
Previous articleDurham – fra slott til herregård
Next articleHardangervidda på tvers

10 COMMENTS

 1. Uhh det ser rigtig dejlig italiensk ud på den rigtig gode måde. Vi har tit talt om at besøge den del af Italien men ja, som du ved er der så mange ting man gerne vil opleve men en dag 🙂 For os er det bestemt også den italienske mad der trækker rigtig meget og dine smukke billeder gør da at man bliver helt sulten. Tak fordi du delte dine oplevelser med os 🙂

  • Hei Ontrip.de og takk for hyggelig kommentar. Maten i Italia var den som overrasket meg mest. Italia er så mye mer enn pizza og pasta, og maten er mye av grunnen til at jeg vil tilbake (og for ikke å glemme all den gode vinen…!!!) Det fine med Italia, er at man kan jo faktisk bare reise hit på en langweekend! (Selv om man nesten alltid vil være borte litt lenger…)

 2. Det virker som et fint område! Det som frister meg aller mest i Liguria, er Cinque Terre. Nå hørte jeg at de vil innføre billettsystem for å begrense antall besøkende. Det synes jeg er bra, selv om det betyr at man må planlegge litt ekstra på forhånd.

  • Hei Marianne og takk for hyggelig kommentar! Ja, jeg har også veldig lyst til å dra til Cinque Terre. Det er nesten synd at det har blitt så populært, så jeg tror nok jeg kommer til å turen utenfor sesongen, eller i hvert fall utenom den aller verste perioden. Å gå i kø har jeg aldri likt, så om et billettsystem kan hindre det, så er det greit nok for meg 🙂 Hvis ikke får vi lete opp noen mindre kjente kyststier – jeg er sikker på at de finnes 😉

 3. Dette ser ut som et behagelig sted å tilbringe et par dager 😉 Jeg har faktisk aldri vært på den italienske rivieraen selv, men kjenner det frister – deilig mat, idyllisk by, fin strand og varme slår aldri feil!

  • Hei Ingeborg og takk for hyggelig kommentar! Nei, den kombinasjonen blir aldri feil. Jeg likte meg faktisk bedre her enn på den franske rivieraen…, men det kan ha mye med at jeg var på den franske siden midt i den værste turistsesongen også.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.