Er du sånn passe interessert i musikk, er det absolutt verdt å ta turen til Rockheim i Trondheim. Og her er det mye å finne på både for store og små!

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk, eller pop-musikk som de fleste kaller det. Her kan du bli med tilbake til 1950-tallet og helt frem til idag.

Tidstunnelen

Jeg begynner i det som kalles tidstunnelen. Her kan du bevege deg i den norske popmusikkens historie, tiår for tiår. Her er det ikke «bare se, og ikke røre»-regler. Det er meningen å utforske litt. Du kan blant annet velge låter på en jukeboks, justere spakene på et miksebrett, skifte kassetter i en god gammeldags kassettspiller og bruke laserpenn for å navigere deg i den kule «speilkuben» med musikk og historie fra 2000-tallet.

Opplevelsesrom

Etter å ha gått deg gjennom alle tiårene, kan du ta turen til opplevelsesrommene. I et av rommene finner du Tommi Le Tekrø. Ja, om ikke i levende live, så en storskjerm der han både snakker og viser deg hvordan du skal spille gitar. Og det er også en elektrisk gitar du kan prøve deg på. Og med skikkelig lyd! Her er det bare å sette i gang og late som om du er en skikkelig rockestjerne!

I et annet rom kan du prøve deg som DJ med skikkelig mikseutstyr og lage din egen graffiti på en vegg.

Hall of Fame

På Rockheim finner du også skiftende utstillinger, et mediatek, en restaurant og en museumsbutikk i tillegg til deres egen Hall of Fame.

I Rockheims Hall of Fame finner du portretter av personer som har hatt stor betydning eller en særlig innflytelse for den norske popmusikkens utvikling og utbredelse og historie.

Artister eller grupper kan tidligst bli nominert 25 år etter de har debutert med en utgivelse, bidratt til en utgivelse eller på en annen måte satt sitt preg på populærmusikkens historie.

Her finner du grupper og artister som A-ha, Åge Aleksandersen, Alf Prøysen, Jan Eggum, Ole Paus og mange, mange flere. De som har blitt innlemmet i 2017, er Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes.

Info

  • Åpningstider: Tirsdag – Fredag: 11-19, Lørdag – Søndag: 11-18, Mandager: Stengt
  • Inngang: Voksen 130,-
  • Hvor: Brattørkaia 14, Trondheim (rett bak sentralstasjonen)
  • Mer info: www.rockheim.no

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet?

[mc4wp_form]

Previous articleDen hippe og bohemske bydelen Marolles i Brussel
Next articleTips til 10 fine fjellturer i Norge

6 COMMENTS

  1. Sikke dog et spændende og anderledes museum. Det kunne jeg da bestemt godt tænke mig at besøge en dag. Tak fordi du delte denne info, Elisabeth 😉

  2. Så bra tips! Jeg har vært flere ganger i Trondheim men ikke fått med meg dette. Jeg liker godt det at man faktisk kan prøve ut litt forskjellige ting selv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.