Jeg er ikke spesielt opptatt av å få med meg de typiske høydepunktene i en storby, så under mitt besøk i Brussel valgte jeg heller å utforske litt mer av bydelen jeg bodde i, Marolles.

Loppemarkedet i Marolles – der de lokale møtes

Marolles er et hipt og travelt område i den historiske delen av Brussel. Bydelen ligger ca et kvarters gange fra Grand Place. Dette var en typisk bydel for arbeiderklassen, med sin bohemske stil og der innbyggerne møttes for å kjøpe lopper og antikviteter. Loppemarkedet har ennå ikke gått av moten og det holdes fortsatt daglig loppemarked på den store plassen med navnet place du Jeu de Balle. Dette er så vidt jeg har fått med meg, verdens eneste utendørs loppemarked som har åpent hver dag – hele året!

Jeg tar turen innom loppemarkedet på min ferd gjennom bydelen. Jeg er hverken en samler eller spesielt interessert i lopper, men jeg syns det er spennende å vandre rundt for å kikke på livet og snuse inn atmosfæren. Her er det flere lokale enn turister. Markedet har eksistert siden 1919, så dette er absolutt det autentiske Brussel.

Jeg har ikke så god tålmodighet til å rote meg gjennom lopper for å se om jeg kanskje kan finne noe spennende, men i det jeg går forbi en hel haug med bilder og maleriet, er det et spesielt bilde som tiltrekker min oppmerksomhet. Et gammelt kart over Belgia. Jeg elsker kart. Jeg kan studere kart og lage reiseruter i evig tid. Dette kartet blir et fint minne fra Belgia og i den grad jeg kjøper suvenirer, er det dette kartet som skal bli med hjem fra denne turen.

På loppemarked må du alltid huske å prute. Jeg trengte egentlig ikke prute så mye før jeg endte på den nette sum av 10 Euro. En pris jeg var veldig fornøyd med for et gammelt kart i en fin ramme.

Markedet er åpent hver dag fra tidlig om morgenen, men størst er det i helgene.

  • Hvor: Place du Jeu de Balle, Brussel
  • Når: Ukedager fra 06:00 – 14:00, lørdag og søndag fra 06:00 – 15:00

Når du er ferdig med å vandre rundt på loppemarkedet, kan du ta turen videre i Marolles for å lete mer i de mange antikvitets- og bruktbutikkene. Prisene her er naturlig nok ganske mye høyere, men her finner du også mye av veldig god kvalitet. Husk at ikke alt du ser er antikviteter, noe er også reproduksjoner, men dette gjenspeiler seg ofte i prisen.

Trenger du en pause etter loppejakten, er det mange trendy cafeér og restauranter i bydelen. Du finner også små nisjebutikker og gallerier rundt omkring.

Spise i Marolles?

I Marolles finnes det mange restauranter. Du finner de i selve hovedgaten, men også i de mange sidegatene. Det er absolutt mest liv i gatene her mot slutten av uken og i helgene. På søndager og mandager er mye stengt, men det finnes heldigvis noe som er åpnet. Siden vi ikke var klar over dette da jeg og min reisebloggkollega Elin fra Reisehjerte var her en mandag kveld, var vår utplukkede restaurant stengt. Vi gikk derfor litt på måfå for å finne et egnet spisested. Etter litt måleløs vandring og med google som eneste hjelp, havnet vi på L´idiot du village – landsbyidioten.

Lokalet er lite og intimt, stilen er bohemsk, litt landlig og hele stedet har en god atmosfære. Etter en rask titt på menyen, velger vi å stilne sulten her. Eieren kommer bort til bordet vårt, og er både pratsom og hyggelig. Vi bestiller en kjøttrett og en fiskerett og maten har høy kvalitet. En hovedrett, halv flaske vin og en cocktail, kom på 49 Euro for 1 person.

Sove i Marolles?

Det er ikke flust av overnattingssteder i Marolles, men ønsker du å bo i denne bohemske bydelen, bør du absolutt bo på B&B La Maison Haute. Dette er en liten bed & breakfast med kun 4 rom og en aldeles nydelig frokost!

Fullstendig anmeldelse av B&B La Maison Haute, kan du lese om i dette innlegget: B&B La Maison Haute – når sjarm og personlighet teller

Her kan du lese mer fra mine besøk i Belgia:

(Brussel ble besøkt i februar 2017)

Previous articleViewpoint Snøhetta
Next articleRockheim – et annerledes og kreativt museum i Trondheim

4 COMMENTS

  1. Har aldri vært i Brussel men kan absolutt tenke meg en tur dit. Koselig bydel, da. Og alltid gøy med loppemarkeder. Spesielt i andre land 🙂

    • Hei Mette og takk for hyggelig kommentar 🙂 En storby blir så mye hyggeligere når man kan trekke seg tilbake og nyte den i små biter – i hvert fall er det slik jeg liker det 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.