Etter å ha besteget min første 5000 meter (og såååå nærme 6000 meter da….), er det på tide å «feire» med et par late dager på safari…

P1100170Etter en forsinket flytur fra Tanzania, litt logistikkmisforståelse rundt bagasjen i Nairobi samt en kortere flytur i en twin otter over savannen, lander vi endelig på safariens destinasjon: Masai Mara. Tross forsinkelsen får vi en liten forsmak på safarien. Allerede etter 20 minutter får vi se en flott geopard med 2 små nøster på ca 4 uker. Moren har drept et dyr som de 2 små spiser av. Geopard er av sjeldenheten, så dette er jo virkelig en suveren start. Videre ser vi også en flokk elefanter, sebraer, Thomson´s gazeller og et par vortesvin – eller «Pumbaa» som de så søtt også kan kalles.P1100311Dagen avsluttes med samling rundt bålet. Allerede ved 22-tiden glipper øynene og det er på tide å finne teltet jeg skal sove i. Vel, telt og telt… det er både dusj og toalett i teltet, så campinglivet har fått nye dimensjoner.

P1100265

Dag 2

Klokken 04:50 kimer vekkerklokken. Hvem har sagt at safari er slaraffenliv?

Opp og hopp og inn i klærne… nå skal vi på ballongsafari! Etter en kort kjøretur ankommer vi basen for luftballongene. Vi får en kort briefing og kurvene vi skal være i ligger klare på bakken… Ja, de ligger… og vi kryper inn og legger oss til rette i kurven. De gigantiske ballongene blåses opp med varmluft og de stiger sakte med sikkert opp. Til slutt tar de tak og løfter hele kurven opp slik at vi kommer opp fra liggestilling til sittestilling. Når ballongen er stabil og på vei opp kan vi reise oss og nyte utsikten… og for en utsikt! Vi får straks øye på en liten flokk giraffer som elegant vandrer over savannen. Litt senere ser vi et par sebraer samt dyretråkk i alle retninger. Utsikten er formidabel og det er bare å nyte i fulle drag.

P1100258 P1100304

Frokosten i dag skal nytes ute. På veien bort støter vi på en løvinne som slikker sol. Etter en liten stund trasker hun bort til bekken for å slukke tørsten. Hun er bare noen få meter fra oss og bryr seg tilsynelatende ingenting om at vi bruker henne som et yndet fotoobjekt.

Frokosten er tilrettelagt ved en liten elv. Vi får servert den beste frokosten noensinne – med champagne!!! Vi får enda mer champagne og synes livet rett og slett er herlig der vi sitter med både flodhester og krokodiller bare et stenkast unna. Senere på dagen besøkes en liten Masai-landsby. Vi ønskes velkommen med dans og hopping for guttene og mer dans for damene. At vi regelrett danser i kumøkk bryr de seg ingenting om.  Her bor kuer og mennesker om hverandre. Husene er bitte-bitte-små, og på de ca 20 kvm husene er på, er det til og med et eget rom for de minste kalvene. 

P1100288P1100388

 

Etter omvisningen er det tid for mer safari. Vi ser giraffer, elefanter, ”Blue-jeans”, mer gazeller, sebraer, vortesvin – you name it! Høydepunktet kommer når vi får høre om en flokk løver som har drept en flodhest. Vi finner åstedet og sluker synet. Løvene spiser godt og selv om flodhesten ble drept samme dag, kan du høre fluene surre og kjenne lukten av dødt dyr.

 

P1100423

Videre får vi beskjed om at en leopard er oppdaget. Wow – dette er den vanskeligste å se av de 5 store, så dette er spennende. Vi følger etter de andre jeepene og stopper ved et skogholt. Leoparden er ikke lett å se der den smyger seg frem mellom buskene, tydeligvis på jakt etter noe å spise.

For en dag! Dagen fordøyes med middag, prat og vin. Alle er enige om at livet på savannen er topp!

P1100433Dag 3

Kl 06:30 sitter vi allerede parate i jeepene klare for nye oppdagelser. Vi støter på en gjeng hyener som gnager på noen rester av et dyr. Senere oppdager vi en flokk gribber som også er på restejakt. Tre sjakaler vandrer også rundt i håp om å få en smakebit, men her er det tydeligvis gribbene som regjerer. Ellers er det en stille og rolig morgen på savannen. P1100437

 

I campen skal vi slå i hjel noen timer før vi må tenke på returen tilbake til gamlelandet. Vi finner oss til rette i godstolen og slumrer i solen. Livet er hardt!

Jeg ser tilbake på nok en fantastisk ferie der jeg har besteget Kilimanjaro og fått en god smak på hva som gjemmer seg i savannene i Afrika! Jeg har sett 4 av de 5 store og lurer på om jeg faktisk må tilbake en gang slik at listen blir komplett?

Asante sana, Masai Mara & Kenya!

(Turen er fra sommeren 2012)

 

Next articleKambodsja – en skjult skatt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.