Også i år skulle 17. mai bli annerledes enn hva vi er vant til. Jeg har egentlig ikke hatt noen fast tradisjon på 17. mai, men de 2 siste årene har jeg feiret denne dagen i en tretopphytte. Dette er noe jeg har likt veldig godt, så da ble det jammen meg en feiring av nasjonaldagen i tretoppene i år også. 

Tretopphytter har blitt veldig populært de siste årene og det er nå mange fine tretopphytter å velge mellom. Belag deg på å planlegge litt, for hyttene som er bygget høyt oppe i trærne blir raskt booket. 

Årets 17.mai – tretopptur gikk til Trysil, nærmere bestemt til tettstedet Nybergsund ca 10 kilometer sør for Trysil. 

Ved ankomst til hytta møter vi Jannicke og Fredrik som driver Trysil Tretopphytter. De tar alltid imot gjestene sine personlig og forteller deg litt om området og praktisk informasjon om hytta. Vi parkerer bilen og går til hytta via en 35 meter lang gangbro som tar deg rett til plattingen på hytta og den fine utsikten over Trysilelva. 

Det er fyr i en liten utepeis på terrassen og det er lagt ut skinnfeller og puter på den koselige uteplassen. Jeg kan ikke få pakket fort nok ut av bilen, for her har jeg lyst til å sette meg ned å nyte utsikten til Trysilelva og roen i skogen. 

Vi er derfor effektive med å installere oss i den sjarmerende tretopphytta. Vi finner frem litt snacks og litt bobler i glasset og bare nyter. Reisefølget er min andre halvdel og vår niese og hennes samboer. 

Hytta består av en kjøkkenkrok og sitteplass i 1. etasje. Her er det også et bad med forbrenningsdo og dusj, samt en liten sovenisje som du også kan bruke som sittekrok. Oppe på hemsen i 2. etasje er det madrasser til hele reisefølget. På hjemmesiden står det at det er sengeplasser til 7 i hytta, men min personlige mening er at hytta er perfekt for 4 personer, spesielt om det blir mye innetid. Alternativt 2 voksne og 3 barn.

Kvelden går fort i tretoppene og vi legger oss i de deilige sengene på hemsen. På hemsen er det store vinduer som gir deg følelsen av å være i ett med naturen. Jeg er ikke vant til å sove uten mørkleggende gardiner, så jeg finner en t-skjorte jeg kan legge over øynene. Jeg sover som en stein gjennom hele natta og våkner av at regnet trommer lett på vindu. Det er visst regn værgudene vil gi oss i år på nasjonaldagen i denne delen av landet. Jeg finner frem boka mi og leser litt før resten av gjengen våkner. Vi nyter en lang og deilig frokost og lurer på om det i det hele tatt skal slutte å regne i løpet av dagen. Planen var å gå en lengre tur i området. Her er det masse fine stier og tar du turen til Trysil er det et hav av stier og fine turmål der også. Med tett regn og en sen vår som gir mye snø høyere opp i terrenget, utgår den planen. 

Det er aldri feil med litt lavpuls aktiviteter på en regndag heller, så en god bok foran vinduet får litt ekstra prioritet. Lesingen blir derimot forstyrret av aktivt dyreliv rett utenfor vinduet. Det er jo klart at du må dele på godene et opphold i en tretopp gir deg, så regn derfor med besøk av både ekorn og småfugl.

Det var tydelig at ekornet var sjefen, så først når det hadde forsynt seg, kom småfuglene til. Vi så 2 forskjellige ekorn og vi fikk frisket opp kunnskapen på småfuglene. Dompapen er heldigvis veldig enkel å kjenne igjen, men vi så også blåmeis, spettmeis og bjørkefink.

Med Trysilelva rett utenfor er det fristende å prøve fiskelykken. Vi har med egen fiskeutstyr, men det er 2 fiskestenger tilgjengelig for hyttas gjester her også. Når du bor på hytta er også fiskekort inkludert, så det er bare å slenge ut snøret! Nede ved elva er det også bygget en kjempefin gapahuk. Vi fyrer i bålpanna og holder varmen i den lune gapahuken. Elva på denne tiden er ganske så stor, og ikke spør meg hvorfor, men jeg har alltid hørt at å fiske i elv når det er så høy vannstand, ikke er det aller beste. Vi gir uansett fiske en sjanse. 

Etter en stund rumler magene våre igjen og vi disker igjen opp med litt skinke, ost & kjeks. Det er slettes ikke så verst å nyte 17. mai utendørs selv om det regner. Med gapahuk, lyslykter, bålpanne og hyggelig selskap, blir det riktig så koselig nede ved elvebredden.

Når regnet gir seg litt, tar jeg frem kamera og knipser litt bilder. Det er ikke så ofte jeg tar meg tid til å ta nærbilder når jeg er på tur, men nå var det jo en fin mulighet til å komme veldig tett på naturen. 

17. mai blir avsluttet med en herlig 3-retters middag. Kjøkkenet på tretopphytta er ikke stort, men det er til gjengjeld veldig godt utstyrt. Så det var ikke noe problem å kokkelere litt ekstra her.

Tusen takk for denne gang Trysil Tretopphytter! 

Fakta om Trysil Tretopphytter:

 • 7 sengeplasser fordelt på 5 madrasser på hems og seng i 1. etg (120 cm bred). 
 • Vinterisolert med vedfyring
 • Kjøleskap og gasskomfyr
 • Godt utstyrt for matlaging
 • Bad med forbrenningstoalett og dusj
 • Gapahuk med bålpanne og fiskebrygge – lett adkomst via sti, grus og klopper
 • Fiskekort inkludert
 • Rengjøring og sengetøy kan bestilles som ekstravalg
 • 7 meter over bakken
 • Adkomst med gangbro slik at den er tilgjengelig for barnevogn og rullestol
 • Pris: fra 2699,- per natt. Book ditt opphold her.

Overnattingen hos Trysil Tretopphytter er sponset, men historier og bilder er som alltid mine egne. Hytta ble besøkt i mai 2021.

Previous articleFlyktningeruta fra Enebakkneset til svenskegrensa
Next articleToppturklassikeren Blåhøa i Trollheimen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.