I høst besøkte jeg Åndalsnes der jeg gikk den kjente fotturen over Romsdalseggen. Det var også her jeg startet på høstens langtur fra hytte til hytte. I denne delen av landet vårt finner du flere fantastiske naturopplevelser, og når du først er her, bør du også ta turen til Trollstigen. Siden jeg ankom Åndalsnes med tog, hadde jeg ingen bil tilgjengelig. På Grand Hotel Bellevue har de en grei løsning på dette. Her har de nemlig de kjempesøte el-bilene Renault Twizy til utleie. Dette er en bitteliten bil med 2 seter og åpen cupe. Perfekt for en liten tur opp Trollstigen. 

Til toppen av Trollstigen er det kun ca. 20 minutter å kjøre. Dog må du nok beregne en del ekstra tid hvis det er mye trafikk. Jeg hiver meg i bilen, eller kjøretøyet som jeg heller vil kalle det, etter frokost og møter knapt en annen bil på veien opp. Så et godt tips er å være tidlig ute! For det å ha hele denne veien nesten helt for deg selv, var rett og slett litt luksus.

Trollstigen med Bispen i bakgrunnen

Trollstigplatået

På toppen av Trollstigen kommer du til det som kalles Trollstigplatået. Her er det bygget opp et kjempefint utsiktspunkt. Den største plattformen stikker ut av fjellveggen og befinner seg 200 meter over Trollstigen som du kan se snirkler seg oppover den bratte fjellsiden. Her oppe finner du også et moderne besøkssenter. Trollstigplatået er hovedattraksjonen langs det som kalles Nasjonal Turistveg Geiranger – Trollstigen. 

Morgentur til Bispevatnet

Her oppe på platået møter jeg også 4 av damene jeg gikk sammen med over Romsdalseggen dagen før. Vi er ikke her oppe bare for å nyte utsikten over Trollstigen. Vi skal ta turen opp til Bispevatnet som ligger ved foten av Bispen, en kjent fjelltopp i området. Turen opp er bare en knapp kilometer, så det er en perfekt morgentur. 

Stien starter bare noen meter øst for parkeringsplassen, på andre siden av veien. Etter å ha krysset den lille elven starter stien bratt og den går stort sett bare oppover og den totale stigningen er 290 meter. På toppen flater det ut og du kan skimte Bispevatnet som ligger ved foten av den kjente fjelltoppen Bispen. Turen opp tok en drøy halvtime og når du kommer frem til Bispevatnet er det bare å sette seg ned å nyte… eller ta et hoppebilde!

Har du både tid og energi, kan du fortsette til toppen av Bispen (1.462 moh), men turen opp dit er visstnok relativt bratt og krever noe klyving om du går normalruta. De øvrige rutene opp krever klatrekunnskaper. Du kan også ta turen videre til toppene Kongen og Dronninga. Bare navnet på disse toppene tilsier vel at de er verdt et besøk?

Trollstigplatået kan du skimte nede ved veien

Siden jeg skal møte turvenninne Kari som kommer med tog fra Oslo, rekker jeg ingen topptur til Bispen denne gangen. Jeg går derfor samme vei ned igjen til Trollstigplatået og finner min lille Twizy innimellom alle bobilene som har ankommet etter meg. Jeg er klar for ferden tilbake til Åndalsnes og for første gang i mitt liv kjenne på det som mange har snakket mye om, nemlig rekkeviddeangst. Jeg ser at Twizy har brukt mye strøm på veien opp og lurer på om jeg i det hele tatt kommer meg tilbake. Heldigvis lader denne såkalte el-bilen seg på vei i nedoverbakker, så jeg unngår å trykke hardt på pedalen og lar Twizy fylle seg opp med strøm hele den lange og svingete veien ned til dalbunnen. 

Twizy er en utrolig lett og rask sak. Den når faktisk opp i 80 km timen også, så du trenger ikke være redd for å sinke trafikken. El-bilen får du leid på Grand Hotel Bellevue i Åndalsnes og koster 400,- kr for 1 time, 700,- kr for 2 timer og 1.100,- kr om du ønsker å ha den hele dagen. Det er 2 seter i el-bilen, men har du med deg en liten sekk eller stor veske, er det ikke akkurat god plass til passasjeren. 

Andre innlegg fra Romsdalen

Grand Hotel Bellevue har sponset lånet av Twizy. Det har ikke blitt lagt noen føringer på tekst og bilder. Turen ble gjennomført i september 2020.

Previous articleTest av sekk: Lettvekteren Osprey Lumina 60
Next articleJuletur til Trømborgfjella og Ertevannhytta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.