Etter å ha vært i Berlin så mange ganger at jeg for lengst har kommet ut av tellinga, har jeg pløyd meg gjennom diverse turistattraksjoner opp og ned i mente. Nå har jeg kommet til det punktet at jeg helst ikke vil være en av de turistene du ser med kamera på magen og knipser kjente bygninger i kjær turiststil. Jeg vil helst gli inn med de lokale, spise der de lokale spiser og bo der de lokale bor. Kamera vil du nok se meg med uansett…

Ackselhaus – ditt andre hjem

Ackselhaus er et slikt sted der du føler deg hjemme selv når du ikke er hjemme. Egentlig er dette stedet så koselig at du skulle ønske det var ditt hjem.

Ackselhaus befinner seg i en helt ordinær boligblokk fra 1800-tallet, og utenfra er den som alle de andre blokkene i rekken i en stille sidegate i det ellers så travle Berlin. I dag er boligblokken ombygd slik at det fungerer som hotell. Ackselhaus er det du kaller et boutiquehotell og hvert av de 14 rommene er forskjellige innredet og de varierer noe i størrelse. Hvert rom er unikt og navnet  på rommet gjenspeiler temaet. Rommene har navn som Kairo, New York, Burton Holmes og China, bare for å nevne noen.

Picasso

Vi får utdelt rommet med navnet Picasso. Og bare i det jeg trår inn i rommet som jeg nok mer vil beskrive som en liten leilighet, er jeg forelsket. Jeg rett og slett elsker rommet! Delikat og luksuriøst innredet og selvfølgelig med malerier og kunst av Picasso. Rommet har også litt glamfaktor med et lysende oksehode over sengen.

I oppholdsrommet er det en gedigen og myk seng, en sofagruppe og godt med garderobeplass. Her kunne jeg fint blitt boende over lengre tid!

I mellomgangen er den en liten kjøkkenkrok, før du kommer videre til et separat toalett og et delikat baderom med både dusj og badekar. Alle rommene på Ackselhaus har WI-FI.

Her er det detaljene som teller. Et stort og deilig fruktfat står på bordet. Det er så lekkert dandert at jeg nesten ikke vil spise av det. Men det gjør jeg! Jeg strekker på bena etter en lang dag på farten, nyter fersk og deilig frukt og blar i en av de mange bøkene om Picasso.

En bakgård skapt for å slappe av i

Ikke la deg friste til å bli sittende inne på det lekre rommet for lenge, for Ackselhaus har en utrolig fin bakgård man bare må nyte. Her er det en liten grønn oase med flere sofaer der du bare har lyst til å ta med deg vinglasset og krype opp i sofaen og krølle bena under deg. Her finner du en selvbetjeningsbar som fungerer på den måten at du bare tar det du har lyst på, og så skriver du opp drikkevarene og snacksen på en liste og betaler når du sjekker ut. Altså, akkurat som en minibar.

Frokost

Jeg er et frokostmenneske og det å kunne ha god tid til å nyte frokosten lenge, er svaret på ferie for meg. Da kan jeg spise frokost i flere omganger. Jeg bruker å spise så mye at lunsj er noe jeg ikke kan innta før langt utpå dagen.

Ackselhaus har akkurat den type frokost jeg elsker. En innholdsrik buffé med ferske råvarer. Deilig kaffelatte lager de på bestilling. Varme rundstykker og nybakte crossianter. Hjemmelaget syltetøy fra en lokal produsent og müsli og yoghurt om du er av den sunne typen.

Frokostsalen er innbydende og koselig. Her kan du sitte inne foran peisen en kald vinterdag eller nyte frokosten ute en varm sommerdag. Det er ikke bare hotellets gjester som kan nyte denne herligheten. Bor du i nærheten og vil unne deg en deilig helgefrokost, kan du kjøpe frokost og nyte den her i ro og mak i den avslappende atmosfæren. Å nyte helgens frokost ute på kafé, er noe som er veldig vanlig i Berlin.

Beliggenhet

Selv om du bor blant de lokale, bor du allikevel utrolig sentralt. Ackselhaus ligger rett ved Kollwitzplatz med sine mange restauranter, barer og nisjebutikker. Det mer kjente Alexanderplatz (der du finner det ikoniske TV-tårnet) og bydelen Mitte ligger bare noen få minutters trikketur eller et drøyt kvarters gange unna.

Ekstra pluss for veldig god service!

Vi hadde et tidlig fly hjem fra Berlin en søndag morgen. Frokosten åpnet ikke før kl 08 og det var akkurat da vi burde sette oss inn i en taxi. Flyplassmat er aldri en stor suksess, så jeg spurte pent i resepsjonen kvelden i forveien om det var mulig å bestille en liten matpakke som vi kunne ta med oss. Forslaget hotellet kom med, var rett og slett at de åpnet frokostsalen 30 minutter før normalt, slik at vi kunne få i oss litt av den deilige frokosten før taxien kom. Snakk om service! Det er slike mennesker som gjør starten på dagen optimal og du sitter igjen med følelsen: Hit vil jeg tilbake!

Etter å ha vært i Berlin utallige ganger og sovet på nesten like mange hoteller, har jeg nå funnet meg en ny hotellfavoritt i denne byen. Dette er hotellet for deg som liker design og luksuriøsitet og vil bo stille og rolig, men samtidig sentralt.

  • Rommene koster fra 120 – 180 Euro per natt.
  • Belforter Straße 21 i bydelen Prenzlauer Berg
  • Hotellets hjemmeside: www.ackselhaus.de

Ønsker du opplevelser i Berlin der du nesten ikke støter på andre turister?

Les mer i  denne innlegget: På sykkeltur utenfor turisttråkket i Berlin

Reisen ble gjennomført i samarbeid med German National Tourist Office Norway og Visit Berlin. Hotellet har jeg selv valgt ut blant et utvalg og teksten er skrevet etter egen mening og erfaring. (Hotellet ble besøkt i juli 2017). 

Previous articleAurlandsdalen – en fottur gjennom en av Norges vakreste daler
Next articleKortreist hyttetur: Jørgenhytta i Krokskogen

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.