Hvert år i januar arrangeres Winter Lights i London. Dette er en samling av lysinstallasjoner som gir en svært stemningsfull effekt i vintermørket. Noen av installasjonene er også koblet til musikk og sammen med lys i alle slags farger, gir dette en helt spesiell stemning.

Det var egentlig litt tilfeldig at jeg fikk med meg dette da jeg var i London. Ikke hadde jeg hørt om det eller lest om det noe sted, men de jeg var sammen med i London hadde som tradisjon å møtes hjemme for litt snacks og drikke, før de alle sammen gikk ut for å se på kunstverkene.

Det var uvanlig kaldt i London i slutten av januar, men heldigvis hadde jeg kledd meg godt. Så godt som alle installasjonene var utendørs, men noen få var innendørs også. Jeg var egentlig så fascinert av de jeg gikk innom, så jeg tok meg ikke tiden til å få med meg absolutt alt. I år var det i alt 20 forskjellige installasjoner og kunstnerne er fra hele verden.

Winter Lights er en samling spektakulære lysinstallasjoner og interaktiv kunst. Du finner dette i Canary Wharf og pågår i 12 dager i slutten av januar hvert år. Det er gratis å se dette og installasjonene er spredd rundt omkring på Canary Wharf. Åpningstidene er nå mørket har senket seg over byen, fra kl 17:00 til 22:00. I år var det 5. året på rad du kunne se Winter Lights i London.

I år var temaet bærekraft, gjenbruk og miljø. Dette kunne du se ved at materialene som ble brukt i flere av installasjonene var gjenbrukte materialer.

Winter Lights kan nok best beskrives med bilder, så her får du et lite utvalg fra årets lysfestival.

Submergence – Kunstner: Squidsoup

En av mine favoritter. Her spilte de musikk samtidig som lysene skiftet farge og «flyttet seg» i takt med musikken.

Prismatica – Kunstner: Raw Design

En artig installasjon der du kunne snurre på prismene og fargene var i stadig endring.

Color Moves – Kunstner: Rombout Frieling Lab

En lang tunnel der mønster og farge skiftet kontinuerlig. Er det dette man kan kalle en psykedelisk effekt? Heldigvis var det bare veggene som beveget seg, ikke hele tunellen.

Enchanted Connections – Kunstner: Tine Bech Studio

En rolig og luftig hage på toppen av en bygning.

Last Parade – Kunstner: Alexander Reichstein

Langs en av de mange kanalen kunne du stoppe opp å se hele jungelen vandre forbi. Lysinstallasjonen var plassert slik at dyrene gikk akkurat langs vannkanten. Samtidig med dyrene var det også dyrelyder slik at du skulle få følelsen av å være i jungelen.

Angels of Freedom – Artist: OGE Collective

Englevinger som skifter farge og det var bare å stille seg i kø dersom du ønsket et englebilde av deg selv.

Mer informasjon finner du på www.canarywharf.com

Winter Lights i London ble besøkt i januar 2019.

Previous articleHippe og kule Wynwood Art District i Miami
Next article6 fine langturer på ski fra hytte til hytte

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.