Og vips så var året 2014 over. Ja, jeg sier vips – for for min del har det bare sust av gårde. Jeg har desverre ikke sust over så mange land, men noen reiser har det blitt.

Aller først må jeg jo nevnte at mitt første år som reiseblogger er gjennomført. Jeg startet rett før nyåret i fjor og har virkelig hatt et lærerikt år når det gjelder reiseblogging. Jeg kan jo først og fremst si at jeg har kommet for å bli – for jeg har jo ikke akkurat tenkt å slutte å dyrke en av mine store lidenskaper her i livet. Jeg lider av den uhelbredelige sykdommen med det morsomme navnet: WANDERLUST!

Så, hva fikk jeg sett og gjort i året som har gått? Her kommer en liten årskavalkade fra min lille reiseverden…

P1130577
En sommerby ligger i vinterdvale…

Myk start på året med jentetur til Sverige (les: bobler, spa og mye skravling!). Man trenger ikke alltid reise så langt for å koble av. (Og joda, en reise rett over grensen teller også som utenlandstur).

 

cookingclass
Maten i Marokko er en eksplosjon av krydder og farger!

I Mars ble det tur til Marokko der jeg skulle bli kjent med 14 andre reisebloggere. Og for en gjeng! Endelig fikk jeg møte, ikke bare én, men en hel gjeng som ikke himler med øynene og begynner å gjespe når du forteller gode og mindre gode reisehistorier igjen og igjen…. og igjen! Folk som kan sitte i timesvis å glo på et kart, planlegge neste reise allerede på flyet hjem, bruke ekstremt lang tid på å ta bilde av en kattunge eller en flott bygning – ja rett og slett likesinnede! Reisebloggverden var rett og slett gull å oppdage!

I Marokko fikk jeg prøvd meg på blant annet matlaging, zip-lining og glamping!

P1140518
Årets skitur ble avsluttet på den fantastiske hytta Mårbu

Når vinterer nærmer seg vår, og dagene blir lengre, trekker jeg vanligvis opp til fjells. I år var intet unntak, og jeg hadde en perfekt langhelg sør på Hardangervidda med passe tung sekk, litt bakglatte ski, gnagsår og en sjokolade (eller 3) på innerlomma! Ingen vinter blir fullkommen uten en slik tur!

IMG_20140517_181107
Budapest

På våren gikk turen til Budapest. En by jeg gjerne drar tilbake til rett og slett bare på grunn av all den gode maten! En langhelg her og der er perfekt for å få et lite avbrekk i hverdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Runde Fyr – en fantastisk perle jeg oppdaget denne sommeren.

Så kom sommeren og jeg hadde virkelig viet denne sommeren til masse Norgesferie. Det ble en lang tur og flere korte både hit og dit. Jeg er jo en hyttesamler, og i år har jeg klart å sanke inn hele 17 hytter! En fangst jeg er fornøyd med! Jeg har samlet alle mine Norgesturer, både sommer og vinter, her. Og heretter tror jeg aldri (kremt…., nesten aldri!) at jeg kommer til å reise andre steder enn rundt i Norge når det er sommer i landet vårt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Delfiner i Rødehavet

Tidlig i høst ble jeg invitert med på pressetur til Egypt med både reisebloggere og journalister fra Sverige, Danmark, Finland og Norge, der jeg blant annet fikk prøvd meg på dykking!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pelikaner var det overalt i Key West

Årets store kjærestetur gikk til USA der vi besøkte Key West, New Orleans og Miami. Kom hjem rett før julestria, så masse mer reisestoff om dette kommer fremover!

Og så klarte jeg jammen meg å presse inn besøk til favorittbyen min Berlin og fikk med meg en haug med julemarkeder og de siste julegavene kom i boks!

Så, 6 turer ut av landet og en drøssevis av turer i Norge har gjort 2014 til nok et flott år. Jeg gleder meg virkelig til å begynne på 2015 som også er friluftslivets år! Jeg har sett frem til at 2015 skal bli et godt reiseår – ja, det skal rett og slett bli mitt år!

Jeg syns det er utrolig hyggelig med hver enkelt av dere der ute som følger meg. Håper jeg gir deg litt underholdning og masse gode reisetips og kanskje også litt inspirasjon til å reise! Så bare gled deg, jeg har masse på hjertet jeg gjerne vil dele med deg!

 

Previous articleNeonlys og muskler på Miami South Beach
Next articleFontainebleau Miami Beach – et hotellikon

14 COMMENTS

 1. Gratulerer med ett år som reiseblogger, Elisabeth! Jeg er virkelig imponert over hvor langt du har kommet på bare ett år! Bloggen min var ikke i nærheten av dette på samme tid! Kjør på videre! Veldig koselig å bli kjent med deg i Marokko 😉

  PS: Takk for at du minner meg på hvor mye flott Norge har å by på også! I 2015 må jeg virkelig få til en hytte til hytte-tur i den norske fjellheimen!!

  • Tusen takk Ingeborg! Dette er en stor læreprosess og det er jo bare å henge på i svingene! Veldig koselig å bli kjent med deg også 😉

   Og siden 2015 er friluftlivets år, så kan det jo ikke passe bedre med en (eller mange!) hytte til hytte tur(er). Min første er allerede planlagt, jeg bare venter på mars!

 2. Så mye flott du har rukket med i året som har gått! Og gratulerer med ditt første år som reiseblogger 😀 De vakre bildene dine fra det fine landet vårt inspirerer meg også til å ville oppleve enda mer nydelig norsk natur i 2015, og også steder i nærområdet jeg ikke har utforsket enda! Godt nytt reiseår 😀

  • Takk for det Maria! Så hyggelig å høre at jeg inspirerer til å feriere mer her hjemme. Det er så fort gjort å glemme sitt eget land når man først har ferie og vil reise…, men det kan jo ha noe med temperaturen i vårt eget land å gjøre også… he he:-)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.