Det er vår!!! Og jeg elsker denne årstiden. Igrunn sier jeg det hver gang vi går over til en ny årstid, men våren er kanskje den aller beste. Varmen er på vei, det blir grønnere og triveligere rundt oss og foran oss har vi de lyse og deilige sommermånedene. Forventningene. Gleden. Nysgjerrigheten. Vi våkner til liv etter en lang vinter i dvale… og ikke minst – årstiden hvor jeg tar frem sykkelen igjen. Sykkel, sykkeltur og sykling er viktige faktorer for meg og egentlig det aller sikreste vårtegnet.

2016-04-24_0002
Foto: Ingeborg Lindseth

Sykkelen er for meg også en super reisevenn. Min første store utenlandsreise alene, var nemlig en sykkeltur på 2 uker gjennom frodige daler og vinranker i Tyskland. Jeg hadde akkurat fylt 20 år og hadde pakket alt jeg skulle ha med meg i 2 små sykkelvesker, trillet sykkelen side ved side med de store trailerne ombord på Kiel ferja, og deretter på tog til Moseldalen sør i Tyskland. Jeg husker jeg og min venninne følte oss ganske voksne da. Så skulle det faktisk gå mange, mange år før jeg ble lidenskapelig hekta på sykkel. Min andre store sykkelferie var i Himalaya i 2009, og det var da jeg igjen skjønte at sykling og ferie er en fantastisk kombinasjon.

Sykling kan være så mangt. Du trenger ikke strekke det så langt som å sykle opp ned dype daler og høye fjell i Himalaya. Å se en storby fra sykkelsete er også en fin ting å gjøre. Du får sett mye på kort tid og du oppdager kanskje nye sider fra en by du sannsynligvis aldri hadde rukket å få med deg til fots.

2016-04-24_0001Nylig var jeg i Flandern og brukte sykkelen til å komme meg fra by til by. Det var egentlig da sykkelsesongen startet for meg i år. Fra bysykkel til Flandern til min kjære stisykkel i Oslo. Det er moro å være litt allsidig også.

Når sykkelgenet våknet til liv i meg, begynte jeg å mimre litt på hvordan jeg avsluttet sesongen i fjor. Det var med en 4 dagers sykkeltur i Selvino i Italia. Jeg har mimret gjennom bilder og morsomme filmsnutter. Så, 4 dager på sykkel i Italia har blitt komprimert til drøye 4 minutter. Bli med og se hvordan det var å oppleve Italia fra sykkelsetet:

Her er et utvalg av mine tidligere sykkelrelaterte innlegg:

Har du benyttet deg av sykkel på en reise du har vært på? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Previous articleKjærlighet ved første bit!
Next articleGent – byen med det unge hjerte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.